Wisselende resultaten voor Peatminers in het eerste weekend van Februari

Picker Reds MSE1 – Peatminers MSE1 (75-67)

Heren 1 had vrijdagavond in Eibergen een wedstrijd tegen Picker Reds. In de stamper was de winst voor Peatminers maar deze was zwaar bevochten. Dus er werd vooraf een spannende wedstrijd verwacht. Picker Reds begon erg sterk aan de wedstrijd en wist erg makkelijk door de zoneverdediging van Peatminers te komen. Gelukkig bleven de heren in het groen rustig en waren ze aanvallend ook goed bezig. 14-14 na het eerste kwart. De stand bleef vrij dicht bij elkaar doordat beide teams bijna niet konden missen. Picker Reds wist echter net iets meer raak te schieten en de stand bij rust was 38-35. Het derde kwart wisten Peatminers bij Picker Reds te blijven. Inmiddels door een man to man defense wist Heren 1 het de tegenstander moeilijk te maken. Ook al stonden de heren in het groen 53-51 achter na het derde kwart, het gevoel was sterk aanwezig om de wedstrijd naar hen toe te trekken. Helaas zag het arbitrale duo van dienst dit anders. Wat merkwaardige besluiten hier en daar, zorgden er voor dat de wedstrijd gespeeld was voor Peatminers en de punten bleven dus in Eibergen.

Picker reds MU14 – Peatminers MU14 (52-58)

De wedstrijd begon zeer slordig, iedereen was slaperig en niet geconcentreerd, hier maakte de tegenstander dankbaar gebruik van en kwam op een voorsprong eindstand eerste kwart 14-8 voor picker reds.

Het tweede kwart ging eigenlijk precies hetzelfde als het eerste kwart helaas tussenstand in de rust 30-16.

De jongens wisten dat er werk aan de winkel was en in het derde kwart hebben ze de wedtrijd helemaal gekeerd door score na score te maken en geconcentreerd te blijven spelen, eindstand 34-35 voor de jongens uit vriezenveen.

Het vierde kwart ging steeds gelijk op, allebij de kanten maakten mooie scores, met nog maar 2 seconden op de klok stond het 52-51 en we hadden nog 1 vrije worp, en gelukkig ging die raak, overtime.

Het was te merken dat iedereen moe was, peatminers maar ook picker reds.

Peatminers bleef geconcentreerd spelen en maakte passes zo veel ze konden en scoorden wanneer het moet wat resulteerde in een eindstand van 52-58.

Uitsmijters VU14 – Peatminers VU14 (0-99)

De meiden moesten in het eerste kwart even op gang komen, na een wat rommelige warming-up. Toen de meiden eenmaal in de wedstrijd zaten, waren ze niet meer te stoppen. Er werden mooie aanvallen opzet, maar door de vele steals werden er ook goede fast breaks gelopen. De verdediging stond goed en er werd goed met elkaar gecommuniceerd. Tot de pauze viel de bal van de tegenstander maar niet in het netje en stonden ze nog op de 0.

——-pauze——

Waar de verdediging in de eerste twee kwarten heel goed stond, was dit in het begin van het derde kwart een beetje rommelig. We kwamen hierdoor een aantal keren in de problemen, maar de scoringsmogelijkheden van de tegenstander vielen nog steeds niet. In de aanval werden ook nu weer mooie aanvallen gespeeld en mooie fast breaks gelopen, waarbij een aantal keren werd gekozen voor nog een laatste pass zodat vrijwel iedereen tot scoren kwam. Eindstand 0-99

Peatminers VU18 – Landslake lions VU18 (40-87)

Afgelopen weekend stond er een thuiswedstrijd tegen Landslake Lions op de planning. Zoals elke thuiswedstrijd hadden we de tribune vol met fanatieke supporters. Met goede trainingen voorafgaand en een fanatieke warming-up, waren we startklaar om te beginnen. Meteen in de eerste minuten kreeg de tegenpartij al een aantal fouten waardoor wij goed in de wedstrijd konden komen. Dus hoewel de meiden van Landsmeer gedeeltelijk eerste staan, hebben we ze meteen laten merken dat ze nog niet zo snel van ons af waren. We speelden ons eigen spel en de puntentelling ging vrijwel gelijk op. In het tweede kwartje kregen we echter de punten om de oren, want hoewel we na het eerste kwart met 6 punten achterstonden, was de ruststand 25-53. De tweede helft pakten we dingen wel weer op, waardoor er mooie acties zijn gemaakt. Door de press en druk die de tegenpartij gaf, waren het zij die de meeste fouten maakten, maar ook zij die de meeste punten maakten. De eindstand is dan ook 40-87 geworden, maar het was zéker geen slechte wedstrijd en met opgeheven hoofd hebben we het veld verlaten. Op naar de volgende wedstrijd.