Wedstrijden in nieuwe tenues

Arriba MSE3 – Peatminers MSE2  -> 50-45

Afgelopen zaterdag speelde de heren van het tweede team (in nieuwe tenues gesponsord door Avia tankservice Haarhuis) in Enschede bij de studenten van Arriba.

Er werd gespeeld op het grote centercourt en de tegenstander was met 12 man en dat werd dus een hele kluif. Peatminers kwam goed uit de startblokken en ondanks een paar sterke acties van Arriba was de winst in het eerste kwart voor de heren uit Vriezenveen.

Vanaf het tweede kwart schakelde Arriba het tempo wat omhoog en dat was voor Peatminers een uitdaging. Toch bleven Peatminers bij en met rust was de voorsprong gehalveerd, het ging gelijk op. 28-29 Na rust begon Arriba met een press en daar hadden Peatminers het moeilijk mee. De Peatminers kwamen er wel door maar door de gemaakte snelheid verloren ze daarna regelmatig de bal op aanvalshelft. Dit kostte veel energie en door het scoren van Arriba liepen de Enschedeërs uit.

Nog niets verloren. 6 punten achterstand in het begin van het vierde kwart. Peatminers besloten de verdediging aan te passen en zette alles op alles om de punten mee naar Vriezenveen te nemen. Dit lukte en met nog 1,5 minuut was de stand gelijk.

De sportieve wedstrijd in het nieuwe fijne tenue kon helaas niet met winst worden afgesloten.

Tonego MSE1 – Peatminers MSE1 -> 58-52

Zaterdagavond had Heren 1 een uitwedstrijd in Haaksbergen tegen Tonego. Ondanks dat er geen aanmoediging van publiek was, kwam Tonego goed uit de startblokken. Zo werd goed gebruik gemaakt van de omschakeling. Peatminers was wat onrustig in de aanval maar aan het eind van het eerste kwart kwam de heren in het groen goed terug. 23-19. Het tweede kwart begon Tonego weer goed maar Peatminers liet niet met zich sollen en kwam terug in de wedstrijd. Peatminers stond door goede aanval en verdediging op een gegeven moment zelfs voor. Helaas wist Tonego op het eind een paar scores te maken waardoor de ruststand 37-32 was. Het derde kwart had Peatminers veel pech. Tonego liep daardoor uit naar 51-39 stand na het derde kwart. Heren 1 liet zich niet het veld slaan. De verdediging stond goed, de omschakeling werd veel uit gescoord en Peatminers knokte zich terug. Helaas was dit onvoldoende om de winst te pakken en keerde de heren in het groen zonder punten huiswaarts.

Tonego X12 – Peatminers X12-2 (43-37)

Na een sterke overwinning vorige week wilden de meiden tegen Tonego laten zien dat dat geen toeval was.

In een leuke en sportieve wedstrijd nam Tonego het initiatief. Maar Peatminers bleef in het spoor. Aan het begin van de derde periode, bij een 11-4 stand, deden de meiden er een schepje bovenop. Zo kwamen de meiden tot op twee punten van de tegenstander. Tonego liep daarna weer weg naar 7 punten. Maar de meiden toonden veerkracht: 19-17 ruststand. En zo golfde het spel heen en weer. Na de rust namen de meiden zelfs even een voorsprong, 19-21. Aan het einde van de zevende periode was het 31-30 en leek alles nog mogelijk. Maar in de laatste periode sloeg de vermoeidheid toe en kon Tonego een klein gaatje slaan, 43-37 eindstand. Ondanks het verlies een resultaat om trots op te zijn!

Risne Stars X14-1 – Peatminers V14 (18-44)
Dezelfde tegenstander, bijna dezelfde eindstand, maar toch een compleet andere wedstrijd dan de wedstrijd drie weken geleden. Dat is het beeld van afgelopen vrijdag in Rijssen.

De wedstrijd begint nog wat nerveus. Maar als Peatminers de score opent met een fraaie driepunter zijn de zenuwen bij de meiden snel verdwenen. Met snel en gecontroleerd spel maken de meiden indruk. Na een 0-8 run en een time-out van de Rijssense ploeg gaat het tempo wat omlaag. Het eerst kwart eindigt in 2-12. Risne Stars haakt in het tweede kwart aan en weet de schade beperkt te houden tot 8 punten verschil (12-20)

Na de rust schieten de meiden weer uit de startblokken. Een tactische aanpassing blijkt effectief en in no-time breiden de meiden hun voorsprong uit naar 21 punten aan het einde van kwart drie (14-35)

De wedstrijd is dan allang gespeeld. Maar de meiden verslappen niet. Met hun sterke defense dwingen ze Risne Stars tot veel balverlies. Peatminers profiteert en noteert een keurige 18-44 overwinning.