Wedstrijden 3 oktober

Tonego ’65 M22-1 – Peatminers M22-1 (47-87)

In Haaksbergen kwamen de mannen voor het eerst dit seizoen tegenover een zone-verdediging te staan. En kolfje naar de hand voor de schutters van Peatminers. Na twee driepunters (0-6) greep de tegenstander al in met een onsportieve fout. Dat was niet genoeg om de aanval van de mannen te stoppen. Met vier driepunters in het eerste kwart schoten de mannen de defense aan flarden. Een time-out van Tonego brak het ritme van de Vriezenveense aanval wel. Via 4-17 stond er aan het einde van het 1e kwart 11-22 op het bord. In het tweede kwart bleef het verschil nagenoeg gelijk: 25-39

Aan het einde van het tweede kwart waren de gastheren overgeschakeld op een man-to-man verdediging. In het derde kwart profiteerden de mannen van de ruimte die dit gaf. De centers werden goed bediend en deden hun werk onder het bord uitstekend. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Binnen enkele minuten liepen de mannen weg naar 29-58. Tonego vocht zich terug naar 38-64, maar kwam daardoor ook in foutenlast. Twee sleutelspelers hadden vier fouten en konden in verdedigend opzicht weinig meer uitrichten.

Peatminers profiteerde en liep in het vierde kwart verder weg. Met een spetterende dunk zette Peatminers de eindstand op het bord: 47-87.

Isala MSE1 – Peatminers MSE1 (82-66)

Heren 1 ging zaterdagmiddag op bezoek bij Isala. Vorig seizoen werd er thuis nog met een spectaculaire comeback gewonnen. De hoop was deze stunt te herhalen en de punten mee te nemen naar Vriezenveen. Ondanks een gehavend team begon Peatminers goed aan de wedstrijd. Tempo was goed en de passing was prima. Na een time-out wist Isala echter de eerste periode met een voorsprong af te sluiten. In een fel maar fair tweede kwart ging het gelijk op en de ruststand was 40-31.
Het derde kwart begon goed voor Isala. De jumpshots werden geraakt, de extra pass werd gemaakt en de verdediging van Peatminers werd hierdoor gekraakt. 64-46. Door vermoeidheid en een blessure bij Peatminers liep Isala verder uit met hun goede spel in het vierde kwart, waardoor de punten in Deventer bleven.