Wedstrijden 8/9 april

BC Apollo Amsterdam V16 – Peatminers V16 (70-42)
Afgelopen zaterdag stond voor Peatminers V16 de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. De meiden speelden tegen BC Apollo Amsterdam, een tot op heden onbekende tegenstander.

Na de tip-off maakte Apollo al snel de eerste score. De felheid bij de meiden uit Vriezenveen ontbrak, waardoor Apollo de score kon uitbreiden naar 9-0. Na een time-out waarin Peatminers wakker werd geschud kwam ook het team uit Vriezenveen tot scoren. Het verschil tussen beide team aan het eind van het eerste kwart was 8 punten (15-7).

In het tweede kwart besloot Peatminers om de verdediging anders aan te pakken. Hier hadden de meiden van Apollo moeite mee. Deze switch zorgde ervoor dat de meiden uit Amsterdam minder scoorde. Door mooie steals en rebounds aan de kant van Peatminers kon er gescoord worden. Bij rust was het verschil 6 punten in het voordeel van Apollo Amsterdam (34-18).

De openingsscore na de rust was voor Peatminers. Hierdoor was het verschil nog maar 4 punten. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld en alles was nog mogelijk. Kort na het verschil van 4 punten was het verschil tussen beide teams uitgelopen naar 12 punten verschil in het voordeel van Apollo. De meiden uit Vriezenveen gaven niet op en wisten ook de 12 punten achterstand weer weg te werken door een aantal mooie scores tot 4 punten achterstand. Na een aantal slordige passes bij het uitnemen van de bal liep Apollo toch weer uit naar 12 punten. (45-33)

Het 4e kwart startte met een aantal snelle scores aan de kan van Apollo, waardoor de voorsprong van Apollo werd vergroot naar 21 punten. Hoewel de dames uit Vriezenveen door bleven gaan het lukte niet om het verschil kleiner te maken. Met een eindstand van 70-42 bleven de punten in Amsterdam.

Zaterdag 16 april spelen wij om 18:00 thuis tegen Rotterdam basketbal.

Uitsmijters MSE2 – Peatminers MSE1  (72-68)
Vrijdagavond in de IISPA hal had Peatminers Heren 1 een wedstrijd tegen Uitsmijters Heren 2. Een geduchte tegenstander. Het eerste kwart ging gelijk op. Peatminers kon via drives naar de basket scoren. Tegelijkertijd had de Vriezenveense ploeg af en toe moeite om de aanval van Uitsmijters af te stoppen. Peatminers stond wel voor na de eerste periode met 14-17. Uitsmijters liet zich niet kennen en begon het tweede kwart met een kleine voorsprong. Peatminers antwoordde terug met een kleine run. Op een gegeven moment had Peatminers niet meer de rust in de aanval en daar maakte Uitsmijters handig gebruik van. Met de rust stond het 32-29 in het voordeel voor thuisspelende ploeg. Het derde kwart begon Peatminers sterk en kwam op voorsprong. Op een gegeven moment stonden de heren in het groen met 8 punten voor. Uitsmijters zette echter druk en forceerde een gelijke stand. Na een time-out van Peatminers was er weer iets meer rust en ging het gelijk op. Op het eind van het derde kwart kwam Peatminers weer voor te staan, 52-54. Het vierde kwart was zeer spannend. De voorsprong wisselde continue en het bleef tot het einde dichtbij elkaar. Uiteindelijk maakte Uitsmijters via de vrije worp lijn het verschil. Hierdoor trok Uitsmijters aan het langste eind. Voor de tweede week op rij wist Peatminers net niet te winnen.

Tower Jumpers X14 – Peatminers VU14 -> (54-40)
Het meegereisde publiek werd zaterdagmiddag getrakteerd op een wedstrijd met meerdere gezichten.
Het eerste kwart ging tot halverwege gelijk op (8-8). Maar de meiden misten de felheid die ze normaal gesproken hebben. Daardoor kon Tower Jumpers een gaatje slaan; 15-8 na het eerste kwart.

Ook het 2e kwart was de intensiteit in het spel niet zoals we inmiddels gewend zijn van de meiden. Toch had Tower Jumpers moeite met de taaie defense van Peatminers. Daarmee werd de schade beperkt tot 14 punten bij rust (33-19).
Na de rust kantelde de wedstrijd. De meiden begonnen fel en de tegenstander wist de basket nauwelijks meer te vinden. De tegenstander raakte geïrriteerd door de stugge verdediging van het team. Het spel werd harder, maar de meiden lieten zich niet van de wijs brengen.
Peatminers speelde vrijuit en kwam terug in de wedstrijd, 36-30. In het vierde kwart trokken de meiden de lijn uit de vorige periode door. Tot 36-36. Vanaf dat moment werd de langste speler van Tower Jumpers in stelling gebracht. Met 16 punten in de laatste periode bracht hij het verschil terug naar 14 punten. Dat bracht de eindstand op 54-40. Een keurige prestatie van de VU14, die met hun goed verzorgde spel keer op keer indruk weten te maken!

Amical MSE3 – Peatminers MSE2 -> (62-48)
Afgelopen woensdag had Peatminers heren 2, een inhaalwedstrijd. Het was de derde wedstrijd op rij tegen Amical. En daarvan de tweede tegen het derde herenteam van Amical.
Daar waar afgelopen zaterdag in het laatste kwart het verschil gemaakt werd, was woensdag het eerste kwart waar Peatminers sterker was. Alleen de verdediging stond nog niet helemaal goed maar de scores vielen goed.
Vanaf het begin van het tweede kwart liepen de heren achter de feiten aan. Amical scoorde makkelijk en daar lukte het niet genoeg bij Peatminers.

Ondanks dat er afwisselend gespeeld werd was het in het laatste kwart duidelijk dat de punten in Enschede zouden blijven. De goed gefloten wedstrijd was sportief en gezellig.
Na 5 wedstrijden op rij heeft het team nu twee weekenden geen wedstrijd.

Maar van het team gaan dit weekend 8 heren meedoen met de strong Viking run in Berendonk. Het verslag hiervan vindt u hieronder!