Wedstrijden 7-5-2022

WSV M22 1 – Peatminers M22 1 (105-61)
Peatminers mocht zijn laatste wedstrijd van het seizoen spelen tegen de nummer 1 van de competitie. Bij de eerdere ontmoeting in Vriezenveen(47-75) wist de thuisploeg goed mee te komen in de eerste helft. Helaas was toen in de tweede helft de tank leeg en kon WSV uitlopen. Hoe het in Apeldoorn zou aflopen was dus nog de vraag.

Eerste kwart(30-14):
De wedstrijd begon en WSV, in tegenstelling tot de vorige ontmoeting, begon haarscherp aan de wedstrijd. Peatminers liet zich overdonderen de snelheid van de tegenpartij. De ene na de andere snelle score vielen door het netje.

Tweede kwart(60-30):
Hoewel de score hetzelfde bleef wist Peatminers al meer rust te creëren in het spel. WSV moest meer scoren uit hun aanval in plaats van de snelle score. Aanvallend bleef het stabiel.

Derde kwart(83-44):
Door de ruime voorsprong liet WSV de concentratie en scherpheid vieren, er vielen minder schoten door de ring. Helaas had Peatminers, door de krappe bank, te weinig energie om hier profijt uit te halen. Apeldoorn scoorde minder deze kwart en Peatminers bleef aanvallend weer constante cijfers neerzetten.

Vierde kwart(105-61):
De laatste tien minuten waren niet veel anders dan die van het derde kwart. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en er werd nog fanatiek basketbal gespeeld. Apeldoorn gaf sportief in de laatste vijf seconde de gelegenheid voor een spectaculaire dunk van onze nummer 12 als afsluiter van de wedstrijd en het seizoen.

Het was ondanks het verlies een leuke en sportieve wedstrijd tegen de terechte kampioen.

BCE’78 X14 – Peatminers V14 (57-27)
De meiden misten wat wedstrijdritme na drie weken geen competitie. Dat was vooral in de eerste helft te zien aan slordige passing en daardoor onnodig balverlies. Het eerste kwart eindigde in 16-3 en na het tweede kwart stond er 31-9 op het scorebord.
Maar de kracht van het team is dat ze zelf heel goed weten wat ze moeten doen. En dat deden ze dan ook in de tweede helft. Het derde kwart pakten de meiden met hun vertrouwde, goed verzorgde spel hun puntjes. En de felle defense leidde tot de nodige frustratie bij de tegenstander. Zo wonnen ze het derde kwart (39-21). Het krachtsverschil was echter te groot om in het vierde kwart nog te kunnen stunten tegen de nummer twee in de competitie. Eindstand 57-27.