Peatminers MSE2 – Ariba MSE3 (42-55)

Afgelopen vrijdag mocht het tweede team van de heren van peatminers het voor de tweede keer opnemen tegen de studenten uit Enschede.
De uitwedstrijd was verloren en daarom wilde de heren het nu in de stamper beter doen.
De stabiele zone verdediging werkte redelijk maar bij de aanval stoorde Ariba vroeg en dit zorgde voor te weinig rust is de opzet van de aanval. Daarbij vielen de scores niet en dit zorgde voor een kleine achterstand na het eerste kwart.
Het tweede kwart ging vergelijkbaar. Duidelijk was dat vooral de vrijeworpen vandaag lastig waren. 11 punten achterstand bij rust. Nog niets verloren.
Na rust verloor het team de rust en scoorde maar 3 keer. De talloze keren op de vrijeworp lijn hadden kunnen helpen maar alles ging mis.
Het vierde kwart herpakte de mannen zich en onder het motto lekker basketballen lukte het toch nog terug te komen tot 13 punten. Ondanks dat we hadden verloren was de sfeer goed. En de conclusie was dat als de 15 gemiste vrijeworpen raak waren geweest, dan …….
Eindstand 42-55

SVZW X14 – Peatminers V14 (44-51)
Op papier leek SVZW een makkelijke tegenstander. En het begin van de wedstrijd wees alles ook in die richting. De meiden starten goed en namen een 2-11 voorsprong.

SVZW was echter niet van plan om zich zomaar over te geven en met een paar aanpassingen wisten ze de aanval van Peatminers te ontregelen. Door een flinke blessure aan Vriezenveense kant waren de meiden bovendien even van slag en de Wierdense ploeg nam het initiatief over. De maximale voorsprong van 16-11 bereiken de Wierdense jongens halverwege het tweede kwart. De meiden herpakken zich na een time out en brengen de ruststand op 21-17.

Na de rust stellen de meiden gelijk orde op zaken. Vanuit de fastbreak wordt het 21-23. SVZW probeert de druk op te voeren, maar zonder succes. De meiden weten de basket weer goed te vinden en lopen weg naar 25-35.

Na een ongelukkige botsing aan het begin van het vierde kwart verlaten nog twee meiden geblesseerd het veld en moet Peatminers het doen met de vijf speelsters die in het veld staan. Ze houden het hoofd koel en spelen de wedstrijd gecontroleerd uit.

Peatminers MSE1 – Tonego ‘65 MSE1 (75-56)
Heren 1 had vrijdagavond een wedstrijd tegen Tonego ‘65. Een geduchte opponent, die nipt wonnen van de heren in het groen in de vorige wedstrijd. Het begin van het eerste kwart ging redelijk op. Na een time-out van Peatminers, werd aan Vriezenveense kant de nadruk gelegd op de omschakeling. Hierna wist Peatminers hierdoor een beetje uit te lopen. Aan het eind van het eerste kwart kwam Tonego ‘65 met gecontroleerde aanvallen een beetje terug. 18-14. Het begin van het tweede kwart speelde heren 1 erg sterk. De bal werd goed rond gepasst en verdedigend stond het sterk. Tonego ‘65 had een klein moment waar het iets terug kwam. Peatminers reageerde hier echter goed op en liep vervolgens weer een beetje uit. Met 38-28 in het voordeel van de thuisploeg, gingen beide teams de rust in.
In de rust werd er weer nadruk gelegd op de verdediging en de omschakeling, gezien dat Tonego ‘65 met een kleine ploeg naar Vriezenveen was gekomen. Dit werd gelukkig in het derde kwart gelijk opgepikt. Tonego kon aanvallend nog wel een beetje terug doen maar Peatminers was net wat sterker. 59-44 na het derde kwart. In het begin van het vierde kwart kwam voor Tonego ‘65 toch een kleine kans om dichterbij te komen. Maar met 10 punten voorsprong probeerde Peatminers toch gebruik te maken van het hoger tempo. Wanneer de omschakeling niet lukte, werd er veel via de centers gespeeld. Na een time-out had Peatminers weer de overhand en sleepte een mooie overwinning binnen!

The Jugglers M22 – Peatminers M22 (44 – 51)

1e kwart:
We begonnen het spel goed we hadden de rust in aanval en verdediging. Zo wisten we een kleine voorsprong op te bouwen. The Jugglers had goeie lange aanvallen maar toch wisten we ze voor te blijven.

2e kwart:
We vielen een beetje terug we speelden te snel en te chaotisch. We wilden te snel naar de basket toe. Hierdoor liep The Jugglers in op ons. Zo gingen we de rust in met een puntje verschil.

Rust: 25 – 24

3e kwart:
we begonnen weer met de basis vijf en begonnen weer met de zelfde moed en energie als het eerste kwart aan het derde kwart. zo liepen we weer uit en speelden we goed en gecontroleerd.

4e kwart:
het werd chaotisch The Jugglers speelden full cord zo wisten ze een paar punten te maken, maar wij kwamen snel terug. Zo konden we nog een paar mooie drives maken en eindigde de wedstrijd met 44 – 51

Dozy Den Helder VU16 – Peatminers VU16 (41-57)

Afgelopen zaterdag stond voor VU16 de thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder op het programma. Bij een eerdere ontmoeting dit seizoen in Den Helder werd de wedstrijd gewonnen door Dozy. Dit maal waren de meiden van Peatminers erop gebrand om te winnen.

Na de tip-off kreeg Peatminers twee snelle scores om de oren. Daarop volgde een aantal mooie scores aan de kant van Peatminers door goed samenspel. De meiden uit Vriezenveen kwamen voor te staan met 4 punten. Na deze run van 8 punten aan de kan van Peatminers ging het verderop in de eerste periode gelijk op. De stand aan het eind van de eerste periode was 12-14 in het voordeel van Dozy Den Helder.

De tweede periode begon Dozy erg sterk met een run van 11 punten. De aanvallen aan de kant van Peatminers werden goed gelopen, maar de ballen gingen er niet in. De teams gingen de rust in met een 18-26 tussenstand.

De derde periode begon Peatminers in de verdediging zone te spelen om zo de achterstand van 8 punten kleiner te maken. De eerste keer verdedigen was nog wat omwennig, maar toen de meiden van Peatminers door hadden hoe er verdedigd moest worden maakten ze het Dozy erg lastig. De voorsprong voor Dozy werd ondanks het harde werken van Peatminers niet kleiner. Daarin tegen liepen de meiden ook niet verder uit met de score.

De vierde periode van de wedstrijd werd gestart met een kleine voorsprong voor Dozy, maar de meiden van Peatminers wisten dat alles nog mogelijk was. Dozy begon deze periode weer met een run van 12 punten. Hierdoor kwam Peatminers op een achterstand van 21 punten. Met nog 5 minuten op de klok was dit te weinig tijd om dit gat te dichtten. De eindstand was 41-57 in het voordeel van Dozy Den Helder.

BV Groningen VU18 – Peatminers VU18 (44-32)
De meiden van peatminers wisten dat het een spannende wedstrijd ging worden aangezien we al eerder tegen Groningen hadden gespeeld en dit ook erg spannend was geworden.
We begonnen de wedstrijd met een strakke verdediging, helaas zag de scheidsrechter dit anders en floot snel voor fouten van peatminers wat je niet eens fouten kon noemen. Hier profiteerde de tegenstander natuurlijk enorm van. Nadat dit een paar keer gebeurde nam peatminers een time out en daarna ging het al een stuk beter, peatminers maakte weer een aantal scores maar snel hier achteraan scoorde Groningen ook weer een paar keer waardoor de stand na het 1e kwart 10-10 was.

Het 2e kwart begon minder voor peatminers want Groningen ging er weer sterk in. Er werden weer veel fouten gemaakt volgens de scheidsrechter, hier waren de bank en de coach het overduidelijk niet mee eens en zeiden er iets van. Hieruit volgde een Technische fout wat nergens op sloeg. Hiermee eindigde het 2e kwart en we gingen de rust in met een stand van 25-16.

Het 3e kwart:
Peatminers wist dat er veel scores in te halen vielen en dat ze de scheidsrechter niet mee hadden dus moesten ze echt nog een tandje bij zetten. Dit ging goed want er werd meteen een paar keer gescoord door Peatminers waardoor Groningen een time out nam. Hierna ging het een beetje gelijk op maar toch pakte Groningen wel het voordeel in het aantal scores. We eindigden ook met een stand van 34-25 in het 3e kwart.

Het 4e kwart wisten we dat het alles of niks was en we deden ons best om de schade in iedergeval zo beperkt mogelijk te houden. Dit keer was het Groningen die veel fouten maakte, onder andere hele onsportieve fouten. Weer vond de scheidsrechter dit anders en doordat één van onze speelsters eropin ging voelde de scheidrechter zich een beetje opgejut en deelde een 2e onverdiende technische fout uit. We waren er allemaal hardstikke klaar mee maar wilden niet opgeven, we hebben gestreden tot het einde en we hadden deze wedstrijd zeker kunnen winnen, maar doordat het allemaal niet meezat hebben we deze wedstrijd afgesloten met een stand van 44-32.