Wedstrijden 10-12-2022

Risne Stars MSE2 vs Peatminers MSE2 (60-35)
Afgelopen vrijdag was de uitwedstrijd tegen het tweede team van Rijssen. Het team uit Vriezenveen reisde met 8 personen af naar Rijssen. Niet iedereen even fit en speler 8 was als reserve speler mee, mocht er onverhoopt toch hulp gewenst zijn.
Op het grote centercourt was Rijssen vanaf het begin de baas. Geholpen met het geluk aan hun zijde waar de bouncende bal wel viel dubbelde ze het team uit Vriezenveen met de rust.
Omschakeling naar een zone verdediging zorgde voor Peatminers alleen voor de winst in het derde kwart.
Peatminers verloren niet de gezelligheid en zorgde er voor dat ondanks het verschil in score er toch echt een wedstrijd was.
Na het douchen, samen met Rijssen de strafschoppenserie van het Nederlandse voetbalteam gekeken en met een drankje het weekend ingeluid
Uitsmijters MSE2 – Peatminers MSE1 (100-57)
Heren 1 had zaterdag laat in de middag een uitwedstrijd tegen de koploper van de competitie Uitsmijters heren 2. Peatminers trad aan met een gehavend team door wat blessures en ziekte maar had de hoop in elk geval een leuke pot te spelen. Het eerste kwart begon prima. Peatminers nam in het begin van de wedstrijd de leiding maar naar mate het kwart vorderde, kwam de kwaliteit van Uitsmijters naar voren. Peatminers kwam redelijk mee maar Uitsmijters controleerde het tempo en liep uit naar 30-14 voorsprong. De heren in het groen lieten zich niet afschrikken na het eerste kwart en speelde een sterk tweede kwart. De aanval liep goed, de open man werd gevonden en verdediging liep beter. Met de rust stond het 50-31 in het voordeel van Uitsmijters. Het derde kwart begon Peatminers sterk. De achterstand werd langzaam maar zeker ingehaald. Na wat rake afstandsschoten kon Uitsmijters toch het weer naar zich toe trekken en stond 71-47 na drie kwarten. In het vierde kwart was de tank van Peatminers leeg en kon Uitsmijters gemakkelijk uitlopen.
Uitsmijters X14-3 – Peatminers VU14 (15-53)
De meiden begonnen wat stroef aan wedstrijd. De tegenstander was feller en daar moesten de meiden even op bijschakelen. Vooral dankzij de goede verdediging stond er aan het einde van het eerste kwart een keurige 4-14 voorsprong op het bord. Uitsmijters probeerde fullcourtpress te verdedigen. Maar daar hadden de dames geen enkele moeite mee. Het bracht juist meer ruimte waardoor de meiden makkelijker hun fastbreak konden spelen. Ruststand 10-30.
Om zelf wat meer energie in de wedstrijd te krijgen waren de meiden in het tweede kwart ook over gegaan op een fullcourtpress. Die werkte vooral in de tweede helft goed. Onder druk leed Uitsmijters veel balverlies. Peatminers profiteerde en liep verder weg bij de Almeloërs. Via 12-43 (3e kwart) werd het uiteindelijk 15-53. Een prima wedstrijd van de meiden, waarin vooral de sterke defense het verschil maakte.