Wedstrijd verslagen 29/30-10-2021

Peatminers MU22 Vs. Landstede MU22

De Peatminers begonnen het 1e kwart sterk in de aanval werd rust gehouden en veel rond gespeeld. Hierdoor werd veel gescoord.
Ook in het 2de kwart werd er goed gespeeld door de Peatminers. De verdediging liep goed de help sides stonden goed. En er werd nogsteeds veel rond gespeeld in de aanval.

Ruststand: 52-34

In het 3de kwart was de concentratie een beetje weggevallen bij de Peatminers waardoor we een paar scores tegen kregen en de voorsprong redelijk verkleind werd.
Het 4de kwart begon maar we kregen een paar scores tegen daarna herpakten ze zich en er werd weer veel rond gespeeld en rust gehouden in de aanval.

Eindstand: 73-67

Peatminers MSE2 vs SVZW MSE2

Afgelopen was er dan de eerste thuis wedstrijd voor het heren 2 team uit vriezenveen. Met een volle tribune met vrienden en familie was het de heren er alles aan gelegen een sterke pot te spelen. De heren begonnen sterk met een 9-0 run. Maar de kerels uit Wierden waren niet gekomen om zich zo maar gewonnen te geven en vochten zich terug. Eind eerste kwart was het 17-11.
Opletten in de verdediging en sneller omschakelen resulteerde in een sterk tweede kwart. Met rust was de voorsprong uitgelopen naar 42-20.
Het derde kwart ging weer gelijk op en Wierden wist zelfs 2 punten in te lopen.
Met een eindsprint snelde de kerels uit vriezenveen naar een comfortabele overwinning. Al met elkaar een geslaagde eerste thuis wedstrijd met lekker basketbal.

Eindstand 84-52

Peatminers V14 – Risne Stars X14-1
Vrijdagavond speelden de meiden V14 tegen Risne Stars. Op papier een makkelijke wedstrijd. En ook op het veld was het krachtsverschil groot. Maar juist daardoor lieten de meiden niet hun beste spel zien.

Het team speelde goed en langzaam
Maar zeker werd de marge uitgebouwd naar ruim 20 punten aan het einde van de eerste helft: 32-9.

Het derde kwart kwam de klad er in. De meiden waren aardig onder de indruk van de vele p’s die Rijssen nodig had om het team af te stoppen. Doe daar nog een dosis pech in de afronding bij en het resultaat was 38-15 aan het eind van het derde kwart. De laatste periode wisten de meiden de weg naar de basket weer wat beter te vinden. Eindstand 48-21 en daarmee behouden de dames de koppositie in de competitie!

Eindstand 48-21

Peatminers V16 – BS Leiden V16

Zaterdagmiddag stond voor de meiden van Peatminers de eerste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander deze middag was BS Leiden. Gezien de stand en de uitslagen in de competitie zou het een leuke wedstrijd worden, waarbij de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Met dit in het achterhoofd waren niet alleen de speelsters, maar ook de coaches erop gebrand om te winnen.

De wedstrijd begon en de openingsscore was voor BS Leiden. Voor de meiden uit Vriezenveen was dit een reden om nog harder te knokken en fel te zijn vanaf het begin. De achterstand van 2 punten werd dan ook snel weggewerkt door een aantal scores van Peatminers. Er werden mooie aanvallen gespeeld waarbij er goed werd gekeken naar de vrije man, die vervolgens gemakkelijk kon scoren. Door het mooie samenspel als team, de sterke individuele acties en de verdediging die goed stond, liep het team uit Vriezenveen steeds verder uit. De stand aan het eind van het eerste kwart was 22-11.

Het tweede kwart ging erg gelijk op. Door de fouten die werden gemaakt aan de kant van BS Leiden stonden de meiden van Peatminers dit kwart ook meerdere malen te schieten vanaf de vrije worplijn. Het schieten van de vrije worpen was met succes en leverde zo de nodige punten op. De verdediging van Peatminers stond dit kwart niet altijd even goed, waardoor BS Leiden een aantal mooie fast-breaks kon lopen waar vervolgens ook uit gescoord werd. De stand aan het eind van het tweede kwart en ook de stand waarbij beide teams gaan rusten is 35-25.

In de rust werden de punten waar nog meer winst op te halen viel besproken, zodat deze in de tweede helft verbeterd konden worden. De verdediging stond ook dit kwart als een huis, waardoor BS Leiden moeite had met het scoren. Aan de kant van Peatminers werden mooie aanvallen gespeeld waaruit gescoord werd. Zo werd het verschil tussen Peatminers en BS Leiden alleen nog maar groter.

Het vierde kwart ging aan beide kanten weer gelijk op het verschil tussen de twee ploegen werd niet groter, en ook zeker niet kleiner. Het winnen van de eerste thuiswedstrijd kwam steeds dichterbij. De voorsprong die Peatminers op had gebouwd kon behouden worden en de winst van de eerste thuiswedstrijd dit seizoen kwam steeds dichterbij. Het laatste fluitsignaal klonk en de stand op het scorebord was 64-45.

Wij bedanken alle supporters die aanwezig waren bij onze thuiswedstrijd. Aankomend weekend spelen wij uit in Rijswijk.

Eindstand 64-45

Scheidsrechters cursus BS2.

Ieder seizoen willen we graag scheidsrechters opleiden om de wedstrijden tot een goed einde te brengen. Anderhalf jaar geleden zijn er al een heel aantal jongens en meiden bij de workshops geweest. Zij moeten echter nog een proeve van bekwaamheid afleggen. Afgelopen weekend zijn er wat wedstrijden geweest waar een aantal van deze beginnende scheidsrechters ervaring op konden doen, samen met een begeleider. Stap voor stap was de opdracht.
Misschien ben je wel heel goed in het spelletje wat basketbal heet, maar aan de lijn is het toch even anders. Maar de jongens en meiden stonden er niet alleen voor. Met aanwijzingen van een ervaren BS3 scheidsrechter lukte het steeds beter. Bij een wedstrijd van U12 zijn er 8 periodes, en dus ook 8 momenten om te overleggen en aanwijzingen te krijgen. Als je als nieuwe scheidsrechter op het veld staat, kun je dingen vergeten of te laat fluiten. Dat is helemaal niet erg, want iedereen moet het leren. Maar het was heel duidelijk dat het in de loop van de wedstrijd steeds beter ging. In het begin floot de BS3 scheidsrechter mee, maar op een gegeven moment was dat zelfs niet meer nodig. De fouten en overtredingen werden steeds beter aangegeven. Bij de wedstrijd van U12 jongens kregen de beide jongens in opleiding zelfs een mooi compliment van de tegenpartij!
Voor basketbal is het erg belangrijk dat er scheidsrechters zijn, en dus zullen we komende maanden verder gaan met opleiden. Zonder scheidsrechters kan er geen wedstrijd gespeeld worden.

Peatminers VU18 1 – B.V Batouwe VU18 1

Zaterdagmiddag moesten de meiden van de U18 weer een thuiswedstrijd spelen. De tegenstander was B.V Batouwe. Gezien de uitslagen en de stand wisten de meiden niet zo goed wat ze moesten verwachten.

Het eerste kwart begon en de eerste score van de wedstrijd was voor Peatminers. De meiden begonnen niet zo scherp aan de wedstrijd. Wel begonnen de meiden met een diamond press waardoor er veel scores werden gemaakt door. Er werd door Peatminers al snel een time-out genomen. In die time-out vertelde de trainer dat de meiden meer moesten gaan rennen. De meiden scoorden wel veel en daardoor was de eindstand van het eerste kwart 12-11.

Het tweede kwart ging erg gelijk op. De meiden van Peatminers maakte veel persoonlijke fouten waardoor Batouwe veel vrije worpen mocht schieten. Het schieten van de vrije worpen leverde veel punten op voor de tegenstander. De meiden hadden niet echt dreiging richting de basket. Ze schoten veel maar die schoten gingen er niet in. De meiden moesten meer rond passen in de aanval, waardoor er meer ruimte kwam in het midden. De meiden kregen daardoor vaak de kans om naar de basket te gaan. De eindstand van het tweede kwart was 23-16.

Het derde kwart begon met een score van Peatminers. Ook in het derde kwart maakten de meiden van Peatminers veel persoonlijke fouten en kreeg de tegenstander vaak twee vrije worpen. Dit zorgde voor veel scores en daardoor kwam de stand redelijk gelijk te staan. De eindstand van het derde kwart was 39-28.

Het vierde kwart begon ook met een score van Peatminers. De meiden van Peatminers maakten nog steeds redelijk veel fouten en daardoor werd de stand redelijk spannend. Twee meiden van Peatminers hadden allebei vier fouten en daardoor lokte de tegenstander de fouten uit. De tegenstander had veel vrije worpen. De eindstand van het vierde kwart was 50-42.

Vrijdag 5 november 19:00 Peatminers VU18 1 vs BV Groningen VU18 1

Eindstand 50-42

Peatminers X12-2 – Tonego X12
In de eerste helft lieten de meiden zich de kaas een beetje van het brood eten. Tonego was sneller met omschakelen van verdediging naar aanval. En dus liepen de meiden achter de feiten (en de jongens) aan. 2-16

Na de rust speelde Peatminers veel beter. Er werd beter verdedigt en in de aanval was er al een beetje samenspel te zien. De meiden wisten daardoor het netje regelmatig te vinden. De tweede helft ging dan ook grotendeels gelijk op.

Al met al een leuke pot van de meiden, die elke wedstrijd beter worden!

Eindstand 16-34