Wedstrijd verslagen 1/2-10-2021

Rotterdam V16 – Peatminers V16 (35-79)
Vriezenveen, zaterdagmorgen kwart voor tien. Negen slaperige koppies duiken een paar auto’s in. Na een ritje van ruim twee uur komen in Rotterdam rond het middaguur diezelfde slaperige koppies de auto’s weer uit.

Eenmaal op het veld is er van die lange rit weinig meer te merken. De warming up begint en dan gaat de knop om. En als dan eindelijk de wedstrijd begint staat er een gretig team dat er vol voor gaat.

De eerste score is voor Peatminers. Het team geeft dan gelijk veel druk en Rotterdam weet zich daar alleen met veel moeite onderuit te spelen. De score wordt verder opgevoerd via een paar mooie fastbreaks. Met als gevolg 7-23 aan het einde van de eerste kwart.

Het tweede kwart variëren de meiden er lekker op los in de aanval. Met 19-45 gaan de teams rusten.

Na de rust gaan de meiden van Peatminers door waar ze gebleven waren. Beide teams wisten de ring moeilijk te vinden maar ondanks dat wordt het kwart winnend afgesloten. Het derde kwart eindigt met 30-59.

In het vierde kwart wordt er van alles geoefend wat natuurlijk een beetje onrust bracht maar ook een aantal mooie aanvallen. Eindstand 35-79.

En niet te vergeten: dank voor de scheidsrechters. Consequent én met humor leiden zij de wedstrijd. En dat verdient een compliment!

Heren Svzw 1 vs Peatminers 2 (61-44)
Afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijd van het heren 2 team.
De heren kwamen goed uit de startblokken. Toch kwamen de heren van Wierden snel weer op gelijke hoogte.
Peatminers kregen in de verdediging de calls niet mee en zo liepen de heren uit Wierden langzaam maar zeker uit. De organisatie bij peatminers was nog rommelig en daardoor konden de heren niet terug komen. De power van de topscorer uit vriezenveen was belangrijk om bij te blijven. Vanaf de tweede helft was de wedstrijd daarmee gespeeld. Scores gingen redelijk gelijk op en daardoor bleef de achterstand. Toen er nog een paar driepunters overheen kwamen werd het verschil uiteindelijk 17 punten. Verloren maar als team bij elkaar gebleven. Volgende keer beter.
Eindstand 61-44

Peatminers x12-2 vs The Vally Bucketeers x12-2 (28-50)
De eerste en tweede periode begonnen de meiden niet slecht ze waren lekker fanatiek en daardoor ging het gelijk op uitslag 6-10

De derde en vierde periode ging het iets minder wij scoorde vaak maar de tegenstander net iets meer de bal viel vaak door het netje bij de tegenstander en wij lieten de bal gaan en gingen er niet echt achteraan uitslag 13-27

De vijfde en zesde periode bleven we doorvechten en ging het uitboxen beter de bal viel vaak in het netje en mochten veel vrijeworpen schieten want de tegenstanders maakte veel fouten maar helaas gingen en raken iets minder uitslag 22-50

De laatste twee periodes gaven de meiden nog alles wat ze hadden en ging het goed ze hebben veel gerend en goed hun best gedaan en daardoor scoorde ze nog een paar keer ondanks dat ze niet gewonnen hebben zijn de coaches super trots op ze eindstand 28-50

Bv Groningen VU18 – Peatminers VU18 (64-49)
We gingen de wedstrijd in met de verwachting dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Al snel werd dit ook duidelijk en ging het in het eerste kwart gelijk op. De stand na het eerste kwart was 10 – 11.
Het tweede kwart begonnen we weer sterk alleen op gegeven moment gaven we een aantal punten weg aan de tegenstander doordat we een beetje slordig waren in de verdediging en rebound. Stand 32 – 24.
Na de rust wilden we deze kleine achterstand maar al te graag inhalen en dat lukte ons ook in de eerste paar minuten van het 3e kwart en stonden we nog maar 3 punten achter. Het lukte ons niet helemaal om dit vast te houden voor het hele kwart en was de stand na het 3e kwart 48 – 40.
Het 4e kwart gaven we het een beetje weg ondanks dat we graag wilden winnen. Ook werden er veel fouten gemaakt van onze kant en bleek de tegenstander toch iets te sterk. Op het eind wilden we de achterstand nog beperken. Helaas zat de winst er niet in voor peatminers. Eindstand 64 – 49

Red Giants MU22 tegen Peatminers Mu22 (55-54)
De wedstrijd begon met een goed tempo en ging voor een goede tijd gelijk op in de punten. Maar na de time-out van de Red Giants vielen we weer terug en heeft de tegenstander een kleine voorsprong gemaakt en is het eerste kwart geëindigd met 18-13.

Het tweede kwart begon beter en de tegenstander begon meer fouten te maken, waardoor wij meer kansen kregen om punten te maken. Maar ook Red Giants had kansen omdat we niet heel strak stonden in onze verdediging. We hebben hierdoor er dus voor kunnen zorgen dat we bijna gelijk stonden voor de rust met een stand van 25-23.

Het derde kwart was een spannend kwart. Het spel bleef maar gelijk maar we zakten weer een beetje weg in onze verdediging waardoor Red Giants ook nog steeds punten kon maken. Maar ze bleven ook fouten maken waardoor wij veel balbezit konden behouden. Uiteindelijk stonden we met 1 puntje voor. 35-36.

Het vierde kwart ging een beetje hetzelfde als het derde kwart. Continu scores van beide partijen. Red Giants maakte weer veel fouten waardoor wij veel mogelijkheden kregen. De score bleef gelijk opgaan en het was nog altijd onduidelijk wie er de wedstrijd ging winnen. We vielen wel weer weg in onze verdediging waardoor scores bleven komen van de tegenstander. Maar ook wij bleven scoren maar helaas in de laatste 30 seconden hebben de Red Giants een 3 punter gemaakt en we hebben daarna helaas niet meer kunnen scoren. Hierdoor hebben we helaas verloren met een score van 55-54.