VU16 pakt winst op BC Triple Threat

Peatminers VU16 – BC Triple Threat V16
Afgelopen zaterdag speelde meiden VU16 in de stamper tegen de koploper van de competitie, BC Triple Threat. De meiden waren er op gebrand om deze wedstrijd te winnen en te laten zien dat het team niet onderschat moet worden.

De wedstrijd werd geopend met een score aan de kant van Peatminers, maar al gauw liet Triple Threat van zich horen met de gelijkmaker. Peatminers was in het begin nog een beetje zoekende, waardoor Triple Threat een minimale voorsprong op kon bouwen. Toen het team uit Vriezenveen elkaar gevonden had en de aanvallen goed werden opgezet, werd de stand gelijk gemaakt en nam Peatminers de voorsprong over van de koploper. Door in de verdediging hard te werken konden de ballen onderschept worden en werd er makkelijk gescoord uit de ‘’fast-breaks’’. De voorsprong voor Peatminers werd gedurende het eerste kwart uitbereid naar 20-7.

Het tweede kwart van de wedstrijd ging gelijk op en beide teams kwamen goed aan scoren toe. Aan de kant van Peatminers werd goed samen gespeeld door net een pass extra te geven waardoor er een makkelijke en zekere score ontstond. Beide teams gingen de rust in met een 35-21 tussenstand op het scorebord.

Het derde kwart startte gelijk op. Ook nu kwamen beide teams aan scoren toe waardoor de voorsprong rond de 20 punten bleef in het voordeel van Peatminers.
Gedurende het derde kwart werd de verdediging aan de kant van Peatminers iets minder, waardoor Triple Threat een aantal keer tot scoren kwam. Hierdoor werd de voorsprong terug gebracht naar 10 punten.

Voor Peatminers was het doel het vierde kwart de voorsprong behouden en de wedstrijd niet uit handen geven. Door de hoofden koel te houden en proberen niet mee te gaan in het tempo van de tegenstander tikte de tijd weg en kwam de overwinning voor Peatminers steeds dichterbij. Het doel was behaald en de wedstrijd werd gewonnen door de meiden van Peatminers met een 63-55 eindstand.

Volgende week spelen wij uit in Amsterdam tegen Apollo Vu16.

Peatminers MSE1 – Valley Bucketeers MSE1
Heren 1 trad vrijdagavond in de Stamper tegen Valley Bucketeers. Een jong team maar een geduchte tegenstander. Peatminers kwam goed uit de startblokken! Het tempo lag het eerste kwart hoog en de Vriezenveense kant nam hier goed gebruik van. Door een combinatie van omschakeling en goede verdediging was het eerste kwart 25-13 in voordeel van Peatminers. Toen het tempo heel iets lager werd in het tweede kwart wist Peatminers op aanvallende helft het spel goed op te zetten. Rond de basket werd er goed afgerond en werd de omschakeling van Valley Bucketeers goed verdedigd. 44-23 in de rust. Het derde kwart werd er op hetzelfde tempo doorgespeeld als de eerste helft. De wedstrijd leek met een 62-41 stand in handen van Peatminers. Het laatste kwart werd in een sportieve wedstrijd ook netjes uitgespeeld en de heren in het groen kunnen terug kijken op een goede partij.