Voorronde Nederlands Kampioenschap 3×3 basketball 2022 bij Peatminers groot succes!

Voorronde Nederlands Kampioenschap 3×3 basketball 2022 bij Peatminers groot succes!

Soms heb je van die dagen dat alles klopt, dat alles samen komt. Zaterdag 18 juni was zo’n dag. Peatminers 3×3 NL toernooi werd een geweldig succes. Een succes welke je kunt toeschrijven aan een collectief van de Nederlandse Basketbalbond, Peatminers, Vjenne Promotie en heel veel andere mensen die 1 doel hadden; het laten zien dat basketballen écht leuk is!!

De middag voor het toernooi stond het Manitobaplein in Vriezenveen vol met auto’s. De grote vrachtwagens met containers, vloeren en omkleedruimtes, stonden in de rij om te zorgen dat het plein zou worden omgetoverd tot een heuse basketbal-arena. Geheel in een eigen Twents “noaberhood”-stijl.

Het werd een uniek basketbalfestijn, een toonbeeld van noaberschap. Je moet er bij zijn geweest om exact te ervaren hoe het was, maar mocht je het helaas gemist hebben proberen we de sfeer te omschrijven.

De typische basketbal muziek klonk zaterdagochtend op het Manitobaplein in Vriezenveen. DJ Lewis stond op het podium en liet de juiste beats uit de speakers komen om mensen nieuwsgierig te maken wat er toch achter de bouwhekken en containers op het Manitobaplein gaande was. Vanaf de zijde van de Vriezenhof stond een poort van containers, welke gratis toegang gaf tot de basketbal-arena. Op maar liefst 3 velden en het hoofdveld, oftewel het “main court”, werd volop gebasketbald. Verder waren er onder andere springkussens, vrije baskets, opblaasbasketspel, een gezellig terras voor de nodige verkoeling, gratis fruit, snacks en drankjes.

Ondertussen sprak onze MC Vincent op een fantastische, geheel eigen manier, het publiek en spelers toe. Er werd volop fanatiek, maar met respect gebasketbald op de velden. Vanuit wederzijds respect en leermomenten waar nodig werden de wedstrijden geleid door maar liefst 9 officiële NBB scheidsrechters.

Uiteindelijk verdienden de volgende winnaars een ticket voor de Finals op 28 augustus in Amsterdam:
Mix U13: Peatminers
Mannen U23: Retired
Vrouwen open: Ik hoor toch jeugd?
Mannen open: All Ball

Zaterdag 18 juni 3x3NL basketball is een voorbeeld zoals basketballen bij Peatminers mag worden ervaren. Dit is waar basketbalvereniging Peatminers voor staat. Met elkaar mooie dingen doen. De NBB (Nederlandse Basketball Bond) sprak na afloop over een geweldig uniek evenement en kijkt uit naar het 3×3 toernooi in 2023 in Vriezenveen!

Met dank aan alle vrijwilligers, spelers, scheidsrechters, bezoekers, MC Vincent, DJ Lewis, Nederlandse basketbal bond, Vjenne Promotie, en de sponsoren Healthy Hand, Leemans, Löwik Bouw, Avia Tankservice Haarhuis, Avia Weghorst, Connectworks, Schildersbedrijf Zwak, Poorthuis Packaging, De Haere, Supermarkt Plus Vriezenveen en Mijn Makelaar Stegeman dat we dit met elkaar mogelijk hebben gemaakt. Op naar volgend jaar!

Alle foto’s zijn te zien via de link bij het nieuwsbericht op www.peatminers.nl