Veel winst in succesvol thuisweekend voor Peatminers

Peatminers had een lekker druk weekend in de Stamper. Dit ging gelukkig gepaard met veel mooie resultaten! Een rondje langs de velden:

Peatminers MU16 – Valley Bucketeers MU16-1 (82-61)
Een soevereine overwinning voor de mannen onder 16 tegen de Nijverdallers. Vanaf de openingsscore had het team controle over de wedstrijd. Geen moment was er twijfel wie de wedstrijd ging winnen.

Aanvallend brachten de spelverdelers rust en overzicht. Keer op keer werden de lange mannen van Peatminers goed in stelling gebracht. Die er vervolgens met sterke centermoves van dichtbij flink op los scoorden. Het team heerste onder de borden.
Maar dat was niet het enige. De mannen varieerden in hun aanval goed, zodat de tegenstander moeilijk grip kreeg op het spel van Peatminers.

Valley Bucketeers kon dicht bij het bord weinig uitrichten en zocht het antwoord met afstandschoten. In de spaarzame momenten dat de schutters van de Nijverdalse club onder de druk van Peatminers uitkwamen mistten ze scherpte.

Zo bouwden jongens gestaag aan een gedegen overwinning. Met vier spelers in de dubbele cijfers en spelers die sterk van de bank kwamen werd de tegenstander op alle fronten afgetroefd.

Peatminers X14-1 – Batouwe X14-1 (79-49)
De jongens uit Vriezenveen wisten dat ze deze wedstrijd, tegen de nummer laatst uit de poule, moesten kunnen winnen. Dat idee zorgde er waarschijnlijk voor dat ze deze wedstrijd behoorlijk onder hun kunnen speelden. Vooral in de verdediging was het veel te lief en slap. Hierdoor en dit bleven de coaches ook zeggen, maakten de jongens het zich er niet makkelijker mee. De tegenstander bleef maar aanvallen en er werden weinig ballen onderschept. Toch is het nooit echt spannend geworden.

Peatminers V14 1 – Dozy BV Den Helder V14 1 (56-49)
Afgelopen zaterdag stond er eindelijk weer een thuiswedstrijd voor Peatminers op het programma tegen Den Helder. Met oog op de uitslag van de vorige wedstrijd wist men dat het weer een spannende wedstrijd ging worden. Vanaf de eerste minuut waren beide teams aan elkaar gewaagd en de ballen vielen dus ook aan beide kanten, eindstand eerste kwart 15-14. In het tweede kwart zagen we dat Peatminers  meer aan de bal was en dus ook meer aanvallen konden lopen. Ondanks dat Peatminers niet elke scoringsmogelijkheid benutte, bouwde ze wel een verschil in punten op en bleven hard verdedigen, eindstand tweede kwart 29-24. Na de rust besloot Den Helder meer druk te zetten naar voren en het Peatminers aardig lastig te maken. Gelukkig hielden de meiden van Peatminers hun rust en konden hier makkelijk doorheen spelen, met mooie uitgespeelde aanvallen probeerde Peatminers de score uit te bouwen. Dit liet Den Helder niet zo makkelijk toe en leidde tot aardig wat weerstand, eindstand derde kwart 40-36. Met het laatste kwart in zicht was het alles of niets voor beide teams en dit zorgde voor aardig wat onrust binnen maar ook buiten de lijnen. Gelukkig lieten de meiden van Peatminers zich niet gek maken en bleven gewoon hun eigen spelletje spelen. De meiden van Den Helder hadden wat meer moeite met de onrust en dit was ook goed te zien. Al met al zijn de punten gebleven in Vriezenveen en mogen de meiden van Peatminers trots zijn op deze mooie overwinning.

Peatminers X12-2 – Jugglers X12-1 (29-51)
Zoals gebruikelijk startten de meiden sterk met 6-8 in de 1e periode. Maar daarna waren ze het spoor even bijster. Het lengteoverwicht van Jugglers maakte dat het team niet in de buurt van de basket kwam. Maar ook slordig spel leidde ertoe dat het team twee periodes niet tot scoren kwam. Met een stevig gesprek tussen periode drie en vier wisten de coaches de meiden weer “aan” te zetten. De rust werd bereikt bij 12-32. Na de rust speelden de meiden “gewoon” mee met de nummer twee in de competitie. De verdediging stond goed en de dames vonden in hun sterke afstandsschot een alternatief voor hun layup. Met maar liefst 7 driepunters wisten ze het lengteverschil te compenseren! Het verschil met de tegenstander bleef in de 2e helft daardoor nagenoeg gelijk.

Peatminers V16-2 – B.V. Batouwe V16-1 (61-31)
We begonnen de wedstrijd redelijk met de press, uitboxen en rebounden ging wat minder maar toch eindigde het eerste kwart met 10 – 3 in het voordeel van de dames van peatminers. Het tweede kwart ging ook redelijk goed maar toch kwam Batouwe ook een paar keer tot scoren het tweede kwart eindigde met 23- 13 met deze stand gingen we ook de rust in!
Na wat geschoten hebben op de andere basket moesten we weer aan de bak, het derde kwart ging best goed we scoorden veel en dit zorgde dan ook voor een voorsprong van 57 – 29. Het vierde kwart begon, hier werd er door beide teams minder gescoord maar toch werd het 61 – 31 in het voordeel van Peatminers

Peatminers X14-2 – Uitsmijters X14-1 (30-106)
De Jongens van Peatminers U14-2  hadden vanaf het begin moeite om door de verdediging te komen van het snelle Almelose team. Daarna was de organisatie een aantal keren zoek en liep Uitsmijters naar 12-35 aan het einde van de 1e periode.
In een rommelige 2e periode werd er weinig gescoord. Ruststand 16-62. In de 2e helft konden de jongens vooral aanvallend geen vuist meer maken.
Teveel balverlies en onoplettend verdedigen gaf Peatminers geen kans meer.

Peatminers MSE1 – Amical MSE2 (80-56)
Heren 1 trad zaterdagavond aan tegen Amical. De vorige wedstrijd werd gewonnen door Peatminers, dus de hoop was dat Peatminers ook thuis het winnend af kon sluiten. Het eerste kwart ging het gelijk op en er werd überhaupt weinig gemist in het eerste kwart. De stand was 18-19. Peatminers ging na dit kwart over naar een man to man verdediging en dat ging een stuk beter. In een zeer fel kwart wist Peatminers met de rust 38-31 voor te komen. In het derde kwart probeerde Peatminers hun voorsprong uit te bouwen wat deels lukte door veel driepunters maar in de passing ging het wat minder waardoor dat minder goed lukte als gehoopt. In het laatste kwart gaf Peatminers nog meer gas, raakte een hoop schoten en wist daardoor een ruime overwinning te boeken.

Peatminers V22 1 – De Groene Uilen VSE 1 (56-82)
Na een aantal weken rust stond er weer een thuiswedstrijd voor peatminers op het programma tegen De Groene Uilen uit Groningen. De Groene Uilen waren een nieuwe tegenstander voor peatminers en we wisten dus ook niet wat we konden verwachten. In het eerste kwart ging het er direct hard aan toe en de meiden van peatminers lieten zich een beetje leiden in het spel van Groningen. Dit was ook te zien aan het scorebord, eindstand eerste kwart 10-23. In het tweede kwart begonnen de meiden van peatminers langzaam te wennen aan het spel van de tegenstander en konden in de wedstrijd komen. Met mooie lange aanvallen creëerden de meiden van peatminers mooie scoringsmogelijkheden die helaas niet allemaal benut werden.In omschakeling waren de meiden uit Groningen net iets sneller wat voor een groter verschil in punten zorgde, eindstand tweede kwart 28-50. Na de rust begon peatminers aan een inhaalslag door als team mooi samen te spelen en extra fel te zijn. Dit zorgde zelfs voor nog maar een verschil van 6 punten en gaf aan dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was, eindstand derde kwart 50-65. In het laatste kwart gingen beide teams er nog vol voor. Ondanks  dat peatminers mooie dingen liet zien, wisten ze het verschil in punten niet kleiner maken.  De meiden van peatminers mogen trots zijn op hun harde werk en alvast met goede moed uitkijken naar de volgende wedstrijd op het programma.

Peatminers VU16-1 / Wyba VU18-1 (61-30)
Zaterdag middag speelden we tegen U18 Wyba.
We begonnen de wedstrijd heel goed met de press. We eindigden de eerste helft met 11-33 voor ons. In de 3e periode werd de tegen stander wat fysieker en vielen er veel fouten aan allebei de kanten van het veld. maar we lieten ons daar niet in kennen en hielden en het hoofd koel. De wedstrijd hebben we mooi afgesloten met een winst van 61-30