Sensationele overwinning voor Peatminers VU14!

Peatminers VU14 – BS Leiden VU14 (69-61)
In eigen huis trakteerden de meiden koploper BS Leiden op een onverwachte en onvervalste nederlaag. De meiden schoten uit de startblokken. Nog voordat de Leidse dames met hun ogen konden knipperen stond er al 12-2 op het scorebord. Leiden vluchtte in een time-out om het momentum van de meiden te breken. Maar Peatminers bleef gefocussed. En daarmee legde het team de basis voor de overwinning. In verdedigend opzicht was het team hun tegenstander de baas. Er werd gevochten voor elke bal. En het reboundoverwicht was voor de dames. En in het eerste kwart wist Leiden zich geen raad met de aanval van Peatminers. Keer op keer werd de vrije speelster gevonden voor een makkelijke score onder het bord of een vrij schot. Dat bracht de stand op 22-8 na de eerste periode.

In het tweede kwart paste Leiden zich in verdedigend opzicht aan. De ruimtes werden kleiner en de voorsprong slonk zienderogen. Maar verder dan 4 punten liet het team het niet komen. De tegenstander had veel fouten nodig om sterke 1 tegen 1 acties van de meiden af te stoppen. Vanaf de vrijeworplijn zetten de meiden een 33-26 ruststand op het bord.

Deze wedstrijd werd ook gebroken met het traditionele zwakke derde kwart. Het team voelde dat een stunt tot de mogelijkheden behoorde en ging er vol voor. Weer had Leiden een time out nodig om het ritme van de Vriezenveense meiden te breken. Maar dat had geen effect. In tegendeel, de meiden denderden via 38-27 door naar 47-31.  Leiden knokte zich nog terug tot 53-40 aan het einde van het derde kwart.

De Leidse meiden probeerden in een alles-of-niets poging in het vierde kwart de wedstrijd naar zich toe te trekken. Heel even liet Peatminers zich meeslepen in het gehaaste spel van de tegenstander. Maar op pure wilskracht en goed teamspel sleepte het team tegen de koploper een meer dan verdiende overwinning op de wal.

Peatminers MSE1 – B.V. Isala MSE1 (59-53)
Heren 1 trad zaterdagmiddag aan tegen Isala uit Deventer. In de eerste wedstrijd wist Peatminers net niet te winnen, dus de hoop was om daar verandering in te brengen. In het eerste kwart leek het daar helaas niet op. Isala gaf flink gas in het eerste kwart en wist met strakke verdediging en soepel spel vrij ver uit te lopen in een 9-21 voorsprong. Het tweede kwart probeerde Peatminers wat dingen te wijzigen wat verdedigend wel hielp, maar Isala hield zich staande in hun verdediging en de stand was met de rust 22-35. Na een derde kwart waar weinig werd gescoord en redelijk gelijk op ging, gebeurde er wat bij Peatminers in het vierde kwart. Vastbesloten om nog wat van de wedstrijd te maken, betraden de heren in het groen het veld. Onder felle verdediging en strakke aanvallen boog Peatminers een 30-51 achterstand om op sensationele wijze naar een 59-53 overwinning. Wat een comeback!

The Valley Bucketeers X12-1 – Peatminers X12-2 (84-10)
Tegen de koploper hadden de meiden weinig weerwoord deze keer. Maar ondanks de ruime nederlaag lieten de meiden leuke dingen zien. Ze liepen goede aanvallen, maar hadden vaak pech in de afronding. En in de verdediging hielpen ze elkaar goed. Maar de Nijverdallers waren simpelweg een maatje te groot, letterlijk en figuurlijk.

Peanuttoernooi Zwolle
Afgelopen zaterdag mochten de jongste spelers van Peatminers naar het peanuttoernooi in Zwolle. We gingen dit keer niet met 4 spelers naar het toernooi, maar onze twee nieuwe aanwinsten gingen ook gezellig mee. Het toernooi begon om 9:00 met een fanatieke warming-up die werd gegeven door Ralf de Pagter en Jozo Rados, beide spelend bij heren 1 van Landstede Hammers.
Gelijk na de warming-up stond er voor ons een wedstrijd op het programma tegen valley bucketeers. Je kon aan de spelers merken dat het vroeg was en dat iedereen nog een beetje wakker moest worden. De openingsscore was voor Peatminers, maar daarna hadden we steeds meer moeite met de wedstrijd. Het aanvallen ging erg goed, maar niet alle ballen vielen door het netje. In de verdediging waren we nog wat slapjes, waardoor we makkelijke scores tegen kregen. Dit wedstrijdje eindigde dan ook in een 16-8 eindstand in het voordeel van Valley bucketeers.
Na een aantal wedstrijden wachten, mochten we deelnemen aan het eerste side-event. Hierbij moesten we 6 minuten lang zo veel mogelijk ballen raak schieten. Laat dit nou net het onderdeel zijn wat we donderdag hebben getraind. Dit was ook goed te zien, de ene naar de andere bal ging door het netje.
Toen kwam onze tweede wedstrijd van het toernooi. Dit keer speelden we tegen Jolly Jumpers. Voor de wedstrijd hadden we afgesproken met elkaar dat we goed op de verdediging gingen letten, want daar was nog veel ruimte voor verbetering. De hele wedstrijd ging dit erg goed, maar ook de verdediging van Jolly Jumpers stond goed, dit resulteerde in een hele spannende wedstrijd, waarbij Peatminers aan het langste einde heeft getrokken. De eindstand was 8-6 in het voordeel van Peatminers.
Onze laatste wedstrijd speelden we tegen Orca’s. Vanaf het begin van de wedstrijd was te zien dat het een fysieke wedstrijd zou worden. Waar wij goed stonden te verdedigen gooide Orca’s veel ballen er in. De spelers van Peatminers hadden veel moeite met het verdedigen en het fysieke van Orca’s. Deze wedstrijd eindigde met een stand van 16-0 in het voordeel van Orca’s.
Als laatst sloten we het toernooi af met een side-event. Hier moesten we lay-ups lopen. Bij de ene speler ging dit al wat beter dan bij de andere speler. Ook hier is dus nog ruimte voor verbetering. Na een gezamenlijke afsluiting met alle teams en een foto moment met Victory mochten de spelers douchen en zijn we weer naar huis gegaan.
Kortom, het was een leuke en gezellige dag waarbij iedereen veel plezier heeft gehad.