Peatminers X12 2 boekt een stijgende lijn!

Afgelopen weekend liet BV Peatminers de velden weer groen kleuren. Even een rondje langs de velden.

Peatminers X12-2 – Jugglers X12-2 (40-22)

De stijgende lijn van de afgelopen weken werd zaterdag beloond met een overtuigende overwinning voor de meiden van Peatminers. In de eerste periode moesten de dames nog even in de wedstrijd komen. Maar daarna stonden de meiden er en lieten ze zien dat ze de betere ploeg waren. Met hun sterke verdediging hielden ze Jugglers goed in bedwang. In de aanval lieten de meiden zien van alle markten thuis te zijn. Goed samenspel, lay ups, afstandsschoten, alles kwam voorbij en veel lukte. Een dik verdiende overwinning en een mooie opsteker voor de meiden, zo vlak voor het kerstreces!

Peatminers M22 – WSV M22 (53-57)

In het begin zag het er niet naar uit dat Peatminers een vuist konden maken tegen de nummer 2 in de competitie. Na het eerste kwart keken de mannen tegen een achterstand van 13 punten aan. De schutters van WSV schoten met scherp en zo liep het verschil in de 2e periode op naar 16 punten. Maar de mannen, die de laatste weken duidelijk in de lift zitten, toonden veerkracht en brachten het verschil bij de rust terug tot 9 punten. Na de rust probeerde WSV om het verschil te vergroten. Met hun gehaaste spel maakten ze veel loopfouten wat tot grote frustratie bij dit team leidde. De mannen van Peatminers bleven rustig en kropen langzaam maar zeker dichterbij. Aan het einde van het 3e kwart was het verschil nog maar 4 punten (39-43). In een spannend 4e kwart nam het team zelfs knap de leiding over (48-47) en leek een stunt in de maak. Met nog 4 minuten te gaan was de stand 50-50. Twee minuten lang kwamen beiden ploegen niet tot scoren. WSV had het minste last van de spanning en pakte 4 punten op rij. Peatminers kwam met een fraaie driepunter nog terug op 1 punt, maar vergat daarna om geduldig de goede kansen af te wachten. Vanaf de vrije worplijn wist WSV uiteindelijk de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Al met al een zeer sterk optreden van de mannen van Peatminers, waarbij ze helaas vergaten om zichzelf te belonen.

Peatminers VSE1 – Amical VSE 2 (80-40)

Een drukke week voor de dames senioren. Op woensdag speelde de dames een inhaalwedstrijd tegen Amical VSE in Enschede. De wedstrijd begon in het voordeel van Peatminers, maar al snel werd hier verandering in gebracht. Amical wist terug te komen. De rust werd ingegaan met 30-31. Dus de tweede helft moesten de dames nog flink aan de bak. Dat dit een moeilijke klus werd bleek al snel. Er werden vele fouten gefloten maar alleen aan Peatminers zijde, zodat er 4 spelers op 4 fouten kwamen te staan. Gelukkig wisten de Vriezenveners het hoofd koel te houden en hun eigen spel te spelen. Mooie lange aanvallen door rond te spelen zorgde voor frustratie bij de tegenstander. De eindstand werd 66-72. Op vrijdagavond kwam Amical bij Peatminers op bezoek. Met de wedstrijd van woensdag nog vers in het geheugen werd er aan de wedstrijd begonnen. In tegenstelling tot de wedstrijd van woensdag zat er niet veel spanning in de wedstrijd. Tot halverwege het eerste kwart ging de stand gelijk op maar daarna ging Peatminers op dreef en pakte de voorsprong. Dit werd de hele wedstrijd verder doorgezet. Eindstand werd 80-40. Peatminers blijft aan de leiding na 9 gespeelde wedstrijden.

Peatminers VU16-2 – Orca’s VU16-2 (53-43)

Het eerste kwart was Peatminers nog niet helemaal scherp en gooiden heel gehaast veel ballen weg. Maar de Orca’s hadden dezelfde problemen, maar het leverde een stand van 15-9 op in voordeel van Peatminers. In het tweede kwart begon Peatminers uit te lopen. 27-18

In het derde kwart maakte Peatminers veel scores waardoor de Orca’s besloten in een zone verdediging te gaan staan. Peatminers bleef toen maar de bal rond passen vanwege de grote voorsprong. 40-27

In het vierde kwart begonnen de Orca’s heel agressief te pressen. Peatminers schrok wel een beetje van dit agressieve spel en gingen er ook in mee wat zorgde voor veel fouten. Maar toch een mooie eindstand van 53-43.

Landstede VU18-2 – Peatminers VU16-1 (18-30)

In het eerste kwart begon Peatminers een beetje slap, maar kwamen snel op gang en stonden al snel 4-9 voor. In het tweede kwart bleven ze goed spelen en gaven strakke passes. Er zaten een paar mooie acties tussen en dit leverde een voorsprong van 10-17 op.

In het derde kwart werd de tegenstander sterker en de dames in het groen scoorden minder, maar Peatminers bleef goed verdedigen en lieten de tegenstander niet scoren. Stand: 14-21.

In het vierde kwart bleef Peatminers nog steeds goed verdedigen en lieten de tegenstander bijna geen punten meer maken. En dus een mooie eindstand van 18-30

Peatminers X14-2 – Risne Stars X14-1 (27-63)

Jongens U14-2 hadden zaterdag een wedstrijd tegen Risne Stars op het programma staan.

Het eerste kwart begonnen de heren geconcentreerd in de aanval waardoor Peatminers de basket goed kon vinden en de scores vielen. Helaas waren ze in de verdediging iets minder alert en hier maakte de tegenstander dankbaar gebruik van.

In het tweede kwart was Peatminers de concentratie kwijt en verloren de gelijke stand. Ruststand is 18-34 voor Risne Stars. In het derde kwart hadden we moeite om de basket te vinden er werd ongeconcentreerd aangevallen en er vielen geen scores aan onze kant.

Het laatste kwart kwam Peatminers weer met iets meer concentratie het veld op, de jongens hebben er alles aan gedaan om de achterstand te beperken maar helaas was de tegenstander al te ver uitgelopen.

Peatminers MSE1 – Twente Buzzards MSE2 (83-49)

Heren 1 vloog echt uit de startblokken vrijdagavond. De aanval liep erg soepel en de verdediging stond als een huis. Peatminers maakte gebruik van hun lengte voordeel en pakten veel rebounds. Na een ruime voorsprong in het eerste kwart, kwam Twente Buzzards toch weer een beetje terug en het stond 44-23. In het derde kwart werd het spel uit het eerste kwart weer hervat en dat zorgde voor mooie combinaties. In het vierde kwart werd de wedstrijd netjes uitgespeeld en dat zorgde voor een mooie overwinning.