Peatminers X12-1 strijdt hard voor de wedstrijd

Peatminers X12-1 – Landstede ZAC X12-1 (65-71)

Vrijdagavond stond dé topper in de 1e klasse van de U12 competitie op het programma. De meiden van Peatminers (2e) tegen Landstede ZAC (1e). Een heuse thriller waarin de meiden van Peatminers de gedoodverfde kampioen bijna op de knieën kreeg.
Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. In de eerste twee periodes leek Landstede even een overwicht te hebben. Maar de meiden waren gebrand op een revanche van de vorige wedstrijd. En ze lieten zich niet afschrikken door het fysieke spel van de tegenstander. De teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Bij een 14-21 tussenstand werd het maximale verschil bereikt.
De meiden vochten zich terug in de wedstrijd. Landstede, die tot nu toe alle wedstrijden in deze competitie ruim wist te winnen, wist zich even geen raad met deze tegenstand. Het team denderde door en pakte in de vierde periode een voorsprong (40-35).
Na de rust ging het tempo in de wedstrijd nog verder omhoog. Met snelle scores aan beide kanten en de ene na de andere mooie actie werd het een zeer spannende strijd. Het in groten getale aanwezige publiek leefde intens mee en genoot van de show die beide teams weggaven!
Tot halverwege de 7e periode was het stuivertje wisselen. Daarna had Peatminers wat pech in de afronding. Landstede profiteerde en wist een gaatje te slaan. De meiden vochten als leeuwen. Ze kwamen nog terug, maar die eindspurt kwam te laat. In een heroïsche strijd van de twee sterkte teams in de competitie pakte Landstede de overwinning en nam daarmee een voorschot op de titel.
Maar de meiden van Peatminers kunnen trots zijn op dit resultaat. In hun beste wedstrijd van dit seizoen hebben ze karakter en een ongekende vechtlust getoond. En daarmee ware reclame gemaakt voor het (meiden)basketbal in de regio!

Peatminers X14 3 tegen amical X14 2.

We moesten uit tegen amical in Enschede. We hadden nog niet tegen dit team gespeeld, omdat deze wedstrijd verplaatst was. Het begon niet al te best want we gingen een beetje mee in hun spelletje en moesten een beetje inkomen zoals altijd. Uiteindelijk hadden we een beetje rust in onze wedstrijd. En einden we met het 1e kwart met 8-11 we hadden niet het grootste punten verschil maar dat wisten we zelf ook wel.

Het 2e kwart begonnen we gelijk goed. En begonnen we ons eigen spelletje te spelen en begonnen we ook met de out of bouns neer te zetten wat heel goed ging! Maar we moesten nog wel steeds opletten met uitboxen en verdedigen. We eindigden het 2e kwart alweer niet met heel veel verschil maar we stonden in ieder geval nog voor. De stand van het eind van de 2e kwart was 14-20

Na de pauze begonnen we heel erg goed! En stonden opeens heel erg snel met veel punten voor. We probeerden veel dingen uit te voeren bv: uitboxen en screens zetten. We eindigden heel erg goed en met heel erg wat punten voor dan de eerste 2 kwarten we eindigden het 3e kwart met 23-40

Het laatste kwart scoorden we heel erg veel achter elkaar en hadden we ook veel vrije worpen doordat we goed de le-ups lopen en hun daardoor veel fouten maakten. We eindigden met een hele goede score die we goed hebben opgehaald vergeleken met het begin van de wedstrijd. We wonnen deze wedstrijd met 27-60

Amical M22 – Peatminers M22 (88-33)

Vrijdagavond speelden de mannen onder 22 tegen het Enschedese Amical. Een wedstrijd om niet al te lang bij stil te staan. Aan de inzet van de jongens lag het in elk geval niet. Er werd hard gewerkt. Maar met een niet compleet én niet fit team was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot. Het team kwam daardoor geen moment echt in de wedstrijd.