Afgelopen weekend speelde Peatminers uitwedstrijden. Peatminers lieten in alle klasse zien dat ze mee strijden om de punten. Vrijdag namen beide heren teams de punten mee uit Enschede en zaterdag werden de punten op diverse plekken in oost Nederland opgehaald. In Hardenberg speelde de jongste Peatminers een toernooi, hier lieten de jongste leuke dingen zien. Hierbij de verslagen van de coaches,

Peanuttoernooi Second Dribble

De peanuts (U8) van Peatminers speelden afgelopen zaterdag weer een toernooitje. In de mooie nieuwe sporthal in Hardenberg had de organisatie een leuk en gezellig programma neergezet. Het thema was deze keer ‘Teamwork’. Na de gezamenlijke warming up konden de jongens zich lekker uitleven in een vijftal wedstrijdjes. Ook kregen de teams de kans om met een spel te laten zien hoe goed ze konden samenwerken. Winst zat er nog niet in voor onze jongste basketballertjes, wel twee keer een gelijk spel. Maar veel belangrijker is dat het team elk wedstrijdje leuke dingen liet zien!

Uitsmijters X12-2 – Peatminers VU12-1 -> eindstand 10-51

Tegen Uitsmijters lieten de meiden er geen gras over groeien. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het team maar voor één ding naar ding naar Almelo was gekomen: de winst! De meiden gaven de tegenstander weinig ruimte in de verdediging. Zelf speelden ze mooie aanvallen waarin ze veel 1 tegen 1 kansen creëerden. Via 2-11 na periode 2 kwam de 4-26 ruststand op het bord. Na de rust wist het team de focus goed vast te houden. De voorsprong werd rustig uitgebouwd naar een 10-51 eindstand. Een echte teamprestatie van de meiden, die daarmee de stijgende lijn in hun ontwikkeling bevestigen.

Amical 4 – Peatminers MSe2 ->Eindstand 50-56

Peatminers tweede heren team mocht vrijdagavond in Enschede aantreden tegen het vierde team van Amical. Peatminers liepen de eerste helft door de foutenlast iets achter de feiten aan. Het derde kwart maakte de Peatminers het verschil en werd de achterstand een kleine voorsprong. Het vierde kwart probeerde Amical een full court press maar hier hadden Peatminers geen problemen mee en konden de wedstrijd rustig uitspelen. Een leuke sportieve wedstrijd die erg goed gefloten werd.

Uitsmijters – Peatminers VU16 – > eindstand 63-74

Op zaterdag 3 februari mocht Peatminers aantreden tegen Uitsmijters uit Almelo, de meiden wisten dat het een belangrijke wedstrijd was als ze nog mee willen strijden om het kampioenschap. De wedstrijd begon wat stroef , het ging gelijk op. Het tweede kwart kwamen we op een lichte voorsprong , waar door de meiden wat meer hoop kregen in de overwinning . Na de rust begonnen we weer een beetje stroef en kwamen we ongeveer 8 punten achter, maar het team liet veerkracht zien in het vierde kwart met goede hulp van de bank liep Peatminers steeds verder uit.

Jolly Jumpers – Peatminers U12-2 -> Eindstand 25-58

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Jolly Jumper op het programma. In de 1 ste helft wisten we een mooi voorsprong op te bouwen van 9-31. Waardoor de dames in de 2de helft de opdracht kregen om de 5 out te oefenen wat bij vlagen heel mooi lukte en er mooi uitzag voor de mee gereisde ouders.

Arnhem Eagles MU18-1 – Peatminers MU18-1 -> Eindstand 86-31.

De jongens onder 18 mochten zaterdagavond aantreden tegen de nummer 2 in de competitie. De Arnhemmers speelden een hoog tempo. Ondanks de opdracht van de coach om niet in hetzelfde tempo mee te gaan deed het team dat in de eerste periode toch. Daarmee speelden we de tegenstander in de kaart: 26-4 na de eerste periode. In de periodes daarna omzeilden de jongens keurig de press van Arnhem Eagles. En speelden ze hun eigen spel, waarmee ze het ritme van de tegenstander wisten te breken. In de rust (45-9) was de afspraak om minimaal 25 punten te scoren en de tegenstander onder de 90 te houden. En dat lukte. De jongens wisten de aanval van de tegenstander goed te verdedigen en ze wisten zelf met goed uitgespeelde aanvallen hun puntjes te pakken.

Amical MSE2 – Peatminers MSE1 -> Eindstand 58-93

Heren 1 trad vrijdagavond in Enschede tegen Amical. In Vriezenveen werd de winst overtuigend gepakt door de heren in het groen. In Enschede was er echter sprake van een moeizame start. Amical kwam goed uit de startblokken, waar Peatminers matig verdedigde en slordig in de aanval was. In het tweede kwart werd de boel omgegooid. Er werd een fullcourt press gezet door Peatminers om Amical onder druk te zetten en het tempo van de wedstrijd te verhogen en te controleren. De aanval liep ook wat beter en Peatminers stond met de rust 6 punten voor. Na de rust ging het tempo en scherpte van de heren flink omhoog en het ervaren Amical konden de jonge atletische ploeg uit Vriezenveen niet meer bijbenen. Peatminers maakte veel meer tempo in de omschakeling en in de passing. Daardoor liepen de heren in het groen ver uit qua stand. Het vierde kwart ging op dezelfde voet verder. Ondanks dat een paar spelers met 5 fouten naar de kant gingen, werd de stand verder uitgebouwd en gingen de heren met de winst er vandoor.

Uitsmijters X12-1 – Peatminers U12-3

Peatminers trad zaterdagmiddag aan in de IISPA hal tegen Uitsmijters. Met een gehavende ploeg door afmelding  en ziekte wist Peatminers met 5 spelers vooraf dat het een pittige wedstrijd zou worden, gezien Uitsmijters boven hen staat. Desondanks wist Peatminers uitstekend uit de startblokken te komen door het tempo te bepalen en gedisciplineerd te verdedigen. Er werden er veel fouten gemaakt die niet altijd gezien werden, waardoor wij een beetje uit concentratie werden gebracht, maar daar kwamen we heel snel weer boven op en konden we weer verder spelen. Uitsmijters probeerde op allerlei manieren druk te zetten door fysiek te gaan spelen maar Peatminers hield het hoofd koel. Na de rust hadden we 2 spelers met meer dan 3 fouten en er konden geen fouten meer gemaakt worden. Uitsmijters profiteerden hier goed van en groeide de voorsprong aan het eind van de zevende perioden met meer dan 25 punten. Helaas hebben we deze wedstrijd verloren. Belangrijk bij deze wedstrijd was dat de jongens  hun hoofd koel hielden en hun eigen spel bleven spelen en dat hebben ze gedaan.

Red Giants – Peatminers VU18 -> eindstand 38-64

Vrijdagavond 2 februari moesten Peatminers VU18 spelen tegen Red Giants in Meppel. De vorige wedstrijd werd redelijk dik gewonnen tegen Meppel, maar het begin van deze wedstrijd ging wat stroef. De dames van Peatminers speelden het spelletje niet heel slim en hierdoor kon de tegenstander scoren en bleef de stand lang gelijk. Langzaam bouwden de dames van Peatminers de stand verder uit, en bleef er een verschil van ongeveer 10 punten. Na de rust hielden we ons hoofd koel en begonnen we weer ons eigen spelletje te spelen en bouwden we de voorsprong verder uit.