Afgelopen weekend was er een inhaal wedstrijd van de meiden U18 en het Peatminers U10 toernooi. Teams uit heel Twente waren naar Vriezenveen gekomen om het tegen elkaar op te nemen.

In De Stamper mochten de jongens en meisjes U10, op basis van hun prestaties bij het vorige toernooi, allebei aantreden in een hogere poule. Zwaardere tegenstanders dus. Maar beide teams wilden in eigen huis goed voor de dag komen. En dat was te zien! Het in grote getale aanwezige publiek heeft afgelopen zaterdag kunnen genieten van goed spel, veel strijd en inzet van beide teams van Peatminers!

De jongens moesten in hun 1e wedstrijd nog even wakker worden. Toch speelden ze een goede wedstrijd. De tegenstander liep in de 1e helft weg. Maar het team ging beter verdedigen. Kikkers scoorde in de tweede helft niet meer. Peatminers kwam met een paar mooie scores wat dichterbij, maar winst zat er niet meer in. Tegen Uitsmijters wisten de jongens de goede verdediging vast te houden. Aanvallend werd er beter samengespeeld. Zo trokken ze de winst met 12-8 naar zich toe. In de 3e wedstrijd had het team lang de leiding. Vlak voor het einde kwam Twente Buzzards gelijk. De jongens van Peatminers waren hierdoor even van slag. De tegenstander profiteerde en won (10-14).

De meiden wisten in hun 1e wedstrijd tegenstander Risne Stars knap op een gelijkspel te houden: 10-10. Daarmee pakten ze bij hun derde optreden in poule A hun eerste punt. Jugglers was in de tweede wedstrijd letterlijk een maatje te groot. De meiden waren onder de indruk en vergaten hier en daar de teamafspraken. Jugglers liep eenvoudig weg en won met 8-22. Tegen The Valley Bucketeers pakten de meiden brutaal de leiding en wisten die de eerste helft knap vast te houden. In de tweede helft lieten de dames de touwtjes verdedigend iets teveel vieren. De tegenstander nam het initiatief over en zo ging de wedstrijd alsnog naar Valley Buck (10-18).

Zowel de jongens als de meiden hebben in Vriezenveen weer hun visitekaartje afgegeven. Beide teams worden elk toernooi sterker, aldus de trotse coaches.

Peatminers VU18 – Arnhem Eagels -> 82-20

Afgelopen vrijdag mochten de meiden van u18 spelen tegen de Arnhem Eagles. Op de ranglijst staat Arnhem 3e en Peatminers 1e. Het zou dus een wedstrijd kunnen worden met twee gelijkwaardige teams, maar vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. Het eerste kwart kwam Arnhem niet van de 0 punten af. De hele wedstrijd door had Arnhem moeite om te scoren. Aan de kant van Peatminers vielen de ballen er wel in, waardoor de voorsprong steeds groter werd. Eindstand 82-20