Peatminers ronde verder in landelijk bekertoernooi 

Basketbal voorrondes NBB beker in Vriezenveen.

Afgelopen zaterdag was de Vriezenveense basketbalvereniging Peatminers gastheer voor de voorronde van de NBB bekercompetitie voor de vrouwen onder 20.

Vier topteams (Attacus uit Veghel, BS Leiden, Landstede Hammers uit Zwolle en natuurlijk het VU20 team van Peatminers) waren vanuit heel Nederland neergestreken in de sporthallen op sportpark Het Midden.

De hele dag streden zij onderling voor een plekje in de bekercompetitie. En dat onder de uitstekende leiding van scheidsrechters van de Nederlandse Basketbalbond (NBB).

Zes wedstrijden, drie per team, betekenen een ware slijtageslag voor de teams, maar ook een mooi moment om al voor de start van de normale competitie wedstrijdritme op te doen.

Landstede Hammers kwam als sterkste uit de strijd en veroverde met drie overwinningen de eerste plek. De strijd om de tweede plek, die ook recht geeft op deelname aan de bekercompetitie, bleek buitengewoon spannend. De drie teams wonnen van elkaar. Met een gelijk aantal punten gaf het onderlinge resultaat de doorslag.

Peatminers trok aan het langste eind en plaatste zich voor de volgende ronde. Een zeer knappe prestatie voor deze meiden, die pas voor het 2e jaar op het hoogste niveau in Nederland aantreden.

Vanaf 14 september begint het reguliere seizoen. Het opleidingsbeleid van de vereniging lijkt zijn vruchten af te werpen. Naast het VU20 team debuteert het VU14 team van Peatminers ook op landelijk niveau.

Op 21 september zijn de eerste thuiswedstrijden. Topbasketbal in Vriezenveen, daar wilt u toch bij zijn! Maar de 21e spelen niet alleen de landelijke teams. Een heuse Peatminersdag die al vroeg begint. ‘s Ochtends beginnen de U10 met een toernooi in De Stamper. Aansluitend spelen nagenoeg alle teams hun eerste thuiswedstrijden. En ook vrijdagavond 20 september wordt er al gespeeld.

Check Facebook of de site van Peatminers voor de exacte begintijden van de wedstrijden. U bent allen van harte welkom in de Stamper.