Peatminers Peanut basketbal tournooi groot succes!

Peatminers Peanut basketbaltoernooi groot succes

Zaterdag 16 maart was er eindelijk weer eens een echte Peatminersdag in De Stamper. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kleurde de sporthal groen. De dag begon met een toernooi voor de allerkleinste basketballers en daarna waren er veel mooie en spannende wedstrijden te zien.

Peanuttoernooi U8-U9

Vroeg op voor de vele vrijwilligers die zaterdag meehielpen om het peanuttoernooi in goede banen te leiden. Baskets klaarzetten, slingers ophangen, dribbelparcours opbouwen, ballen klaarleggen, iedereen helpt mee. Intussen druppelen de eerste basketballertjes met hun ouders binnen. Verschillende teams uit de regio en zelfs teams uit Leeuwarden en Heerenveen zijn naar Vriezenveen gekomen voor een gezellige ochtend basketbal.

Om half tien zit de tribune vol en staan ruim 50 kinderen klaar voor de gezamenlijke warming up. Maar eerst nog even een openingswoordje. “Be a Basketball STAR” is het motto bij de peanut-toernooien. Dit staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. En Respect is het thema van dit toernooi. Respect voor de tegenstanders, scheidsrechters en alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat de kinderen lekker kunnen sporten. Dat maakt dat iedereen plezier heeft aan t spelletje! Nog snel even een groepsfoto. De sfeer zit er gelijk goed in.

Dan starten de wedstrijdjes. Voor de jongens en meisjes van Peatminers 1 is dit hun eerste echte basketbalwedstrijd. Gespannen koppies in het veld. Maar als de eerste score valt is de spanning er af. De kinderen hebben plezier. En op de tribune veel trotse ouders die hun zoon of dochter vol overgave zien rennen, dribbelen en duiken naar ballen. De twee teams van Peatminers doen flink hun best. Peatminers 1 (U8) kan nog geen potten breken, maar dat deert niet. Het plezier spat er vanaf. Peatminers 2 (U9) weet hun wedstrijdjes wel te winnen.

In onze eigen kantine vinden ondertussen de bananen, appels en krentenbollen gretig aftrek bij de kinderen. Allemaal met dank aan de sponsoren Eet-idee Sanderman en de Echte Bakker Van der Goot.

Aan het einde van het toernooi volgt de prijsuitreiking. Second Dribble 1 uit Hardenberg wint het toernooi. Zij hebben het beste invulling gegeven aan het thema Respect en krijgen dankzij sponsor Basketballdreams allemaal een mooie pet. BV Leeuwarden bleek het snelst op het dribbelparcours, dus ook zij krijgen een prijs.

En als de kinderen fris gewassen en met een brede lach op hun gezicht met hun ouders de sporthal verlaten keert de rust weer even terug in De Stamper. De meer dan twintig vrijwilligers genieten zichtbaar na van een gezellig en meer dan geslaagd basketbalochtendje. Om zich daarna weer op te laden voor het vervolg van de dag!

Peatminers X12-1 – The Valley Bucketeers X12-1 (71-23)

Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat onze meiden de bovenliggende partij waren. Met een 10-0 voorsprong na de eerste periode lieten ze daar geen twijfel over bestaan. De manier waarop was om van te smullen. Ondanks het overwicht bleef het team scherp. Vooral het samenspel was deze wedstrijd goed verzorgd. Dat kwam terug in de verdediging, waar de meiden hard werkten en elkaar hielpen waar nodig. En in de aanval wisten de meiden elkaar uitstekend te vinden. Aanvallen met 4-5 passes en vaak nog nét die extra pass zodat de meiden echt vrij onder het bord konden scoren.  De laatste twee periodes mochten de meiden van hun coach niet meer dribbelen. Zo konden ze nog meer oefenen op hun passing en het samenspel. Ze moesten even wennen, maar het duurde maar even voordat ze het netje weer vlot wisten te vinden. Zo bouwden ze aan een ruime overwinning en verstevigden hun tweede plek.

Peatminers M22 – Uitsmijters M22 (58-62)

De jongens maakten er samen met tegenstander Uitsmijters een vermakelijke wedstrijd van. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en er werd hard, maar sportief, gevochten voor elke score. Peatminers had een groot deel van de wedstrijd een kleine voorsprong, al was het regelmatig stuivertje wisselen. Na de rust kwam Uitsmijters goed uit de startblokken en nam en voorsprong. De jongens kwamen terug en hielden tot diep in het vierde kwart stand. Het meer ervaren Uitsmijters speelde de wedstrijd in de laatste minuten goed uit en trok zo de winst naar zich toe. Het team heeft echter een keurige prestatie neergezet, waar ze trots op mogen zijn!

Peatminers VU14 3 – BV isala X14 1 (66-69)

We wisten dat dit een belangrijke wedstrijd zou worden omdat wij 2e stonden en onze concurrenten van vandaag 1ste. Aangezien we de vorige wedstrijd tegen Isala hadden verloren wilden we deze graag winnen, daar gingen we dan ook voor natuurlijk! Deze week hebben we dan ook getraind op samenspel, verdediging en uitboxen. We begonnen de wedstrijden supergoed, we maakten veel scores, verdedigden goed! De stand na het 1ste kwart van de wedstrijd was 23 – 9 voor Peatminers. Het tweede kwart ging wat moeizamer, we verdedigden wat minder goed waardoor de tegenstander makkelijker tot scoren kwam, wij kwamen dit kwart minder tot scoren; de stand na dit kwart was dan ook 38 – 24. Met deze stand gingen we ook de rust in, in de rust hebben we onze rust gepakt zodat we de volgende periode weer aan de bak konden. De derde periode gingen we vol overtuiging naar de basket en scoorden we ook best veel. Na een tijdje hadden we even geen motivatie meer om verder te spelen het publiek heeft ons hard aangemoedigd en motiveerden ons daar dank daarvoor! De stand na het derde kwart was 48 – 40 dus de spanning liep toe… Het vierde kwart waren we weer iets gezakt in de verdediging dus de tegenstander had veel kans om te scoren en dat deden ze dan ook.. In de loop van het 4de kwart moest een speler van Isala en een speler van Peatminers eruit omdat hun 5 fouten hadden. De eindstand van het vierde kwart was 58 – 58 dus helaas tijd voor een verlenging van 5 minuten. De verlenging gingen we in met de angstige gedachte of het allemaal nog wel goed zou komen, we kregen veel motivatie door onze clubgenoten en ons publiek. Maar toch kwam Isala meer tot scoren. De eindstand van deze zwaarbevochten wedstrijd is helaas 66 – 69. Dit is een wedstrijd om trots op elkaar te zijn en natuurlijk niet te vergeten op jezelf. Bij deze willen we ons publiek bedanken voor deze geweldige, fantastische sfeer en steun!

Peatminers MSE1 – Kikkers MSE1 (43-91)

Heren 1 trad zaterdagavond aan tegen Kikkers, de koploper van de competitie. Kikkers had enkele weken terug een flinke overwinning geboekt op Peatminers in Borne, dus de heren in het groen wisten op voorhand dat het een pittige partij zou worden. Vol volle moed werd er begonnen aan de partij, maar al gauw was het verschil duidelijk. Kikkers maakte goed gebruik van de omschakeling en troefte Peatminers af in het eerste kwart. 9-22. Het tweede kwart had hetzelfde beeld. Peatminers wist meer te scoren maar Kikkers helaas ook. De ruststand was 23-48. Het derde en vierde kwart werd er fel maar sportief gespeeld en beide teams wisten in elk geval mooie acties en scores te maken.

Peatminers X14-1 vs Risne Stars X14-1 (96-21)

De jongens hebben een fantastische wedstrijd gespeeld en het publiek en de coach hebben genoten. Vanaf het begin hadden we de focus op de verdediging en de aanval. Door de vele steals en snelle passes liepen we snel uit. Mooi om te zien dat het team goed draait en elkaar constant weet te vinden. Tja en dan moet je gaan wisselen, want iedereen wil graag spelen. Nog niet eerder was de frustratie zo groot, maar waarom moet ik eruit, speel ik niet goed? Ja natuurlijk wel, maar iedereen wil graag spelen, je mag er zo weer in. Dat zijn van die momenten waar je het als trainer/coach allemaal voor doet, immers als zij genieten, dan doet de coach dat ook.

Peatminers X12-2 vs Jolly Jumpers X12-1 (60-43)

De jongens hadden weer een belangrijke wedstrijd voor de boeg en wisten dat het een spannende wedstrijd ging worden, na een goede warming up zijn ze begonnen aan de wedstrijd. De jongens begonnen sterk in de wedstrijd en sloten het eerste kwart af met 9-2. De jongens speelde goed en stonden sterk op hun benen en lieten niet over hun heen lopen door de tegenstander. het 4e kwart sloten wij af met 25-18 en hadden een mooie voorsprong, na de rust hadden de jongens het gevoel dat de wedstrijd al gewonnen was en kwam Jolly terug in de wedstrijd met een snelle 25-25 in het kleine stukje rust dat we hebben tussen de kwarten door hebben wij de jongens weer op de rit kunnen krijgen en de rust in het veld weder kunnen keren.  Wij hebben de wedstrijd sterk afgesloten met een score van 60-43.

Peatminers MU14-2 – Jugglers MU14 (76-13)

We begonnen met een full court press wat resulteerde in een aantal scores, we stonden strak te verdedigen alleen slordig in de aanval.

Dit is een vrij volledige samenvatting van hoe er werd gespeeld in de eerste helft, op een paar gecontroleerde aanvallen na.

De tweede helft werd er meer rondgekeken en rondgespeeld, gecontroleerd spel dus.

Er werd strak verdedigd en er werden goede aanvallen gelopen.

Eindstand 76-13 in het voordeel van Peatminers.