Peatminers V14-1 pakt winst op Dozy BV Den Helder V14-1

Peatminers V14 1 – Dozy BV Den Helder V14 1 : 63-46
In Den Helder werd een aantal weken geleden, onnodig, met ruime cijfers verloren van de Helderse
ploeg. De meiden waren in eigen huis zichtbaar gebrand op een revanche.
In de eerste periode vielen de meiden de basket van de tegenstander goed aan. Den Helder had veel
fouten nodig om de sterke Vriezenveense meiden af te stoppen. Peatminers schoot echter met
scherp vanaf de vrijworplijn. Samen met een rebound-overwicht pakten de meiden al snel een
voorsprong van 10 punten.
De ploeg uit Den Helder compenseerde het lengtegebrek met veel snelheid. Maar in de afronding
misten ze scherpte. Peatminers bleek scherper en bouwde in de 2e periode rustig verder aan het
vergroten van de voorsprong. De rust werd bereikt bij 43-27.
In het derde kwart groeide de voorsprong zelfs naar 24 punten. Die voorsprong gaf ruimte om in
periode vier wat extra te oefenen op de aanval. Den Helder kwam hierdoor weer binnen de 20
punten. Maar er was geen twijfel over de overwinning. De twee punten bleven meer dan verdiend in
Vriezenveen.

Peatminers M22 1 – Ceres M22 1: 49-91
De mannen speelden een wedstrijd met twee gezichten tegen de ploeg uit Emmeloord. Meerdere
keren knokten de mannen zich na een mindere fase goed terug in de wedstrijd. Een 11-22
tussenstand in periode 1 werd 19-22 aan het einde van periode 1. En in periode 2 werd het via 24-44
toch nog 32-44 bij rust. Zelfs na het 3e kwart (45-60) behoorde een overwinning nog tot de
mogelijkheden. Maar bij de mannen leek het geloof op een overwinning er niet meer te zijn. De
samenhang was weg en de tegenstander kreeg alle ruimte om te scoren. En dat deden ze. Met een
geflatteerd verlies tot gevolg.

Peatminers X12 1 – Peatminers X 12 2 (VR) : 38-22
De zaterdag-Peatminersdag startte afgelopen zaterdag met een aflevering van De jongens tegen de
meisjes. De start was van beide kanten een beetje onwennig. Scores vielen moeizaam en er werd
veel gemist. De jongens namen zoals verwacht het initiatief. De meiden kwamen in de eerste helft
niet in hun normale spel. Ruststand 24-12. Na de rust liepen de jongens snel weg naar 30-12. Maar
de meiden gaven niet op. In periode 6 kwamen de meiden eindelijk een beetje los. En trokken ze
deze periode en de volgende periode naar zich toe. Maar de voorsprong van de jongens was al te
groot om het nog spannend te maken. Een verdiende overwinning voor de jongens!

Peatminers MSE 1 – The Jugglers MSE 2 : 57-53
Heren 1 had zaterdagavond een spannende wedstrijd tegen Jugglers uit Enschede. Vorig jaar werd er
in de laatste secondes verloren dus Peatminers wilde hun sportieve revanche binnen halen. Het
eerste kwart ging Jugglers echter goed van start. Peatminers was net iets te traag in de aanval en de
rebounding liep niet goed. Aan het einde van het eerste kwart kwam Peatminers iets terug maar
stond nog wel 10-13 achter.
Tweede kwart ging het een stukje beter, maar desondanks stond Peatminers één punt achter met de
rust. In het derde kwart ging Peatminers sterk van start. De verdediging stond sterk en de aanval liep
erg sterk via de centers. De heren liepen uit naar een 47-39 stand in het voordeel van Peatminers.
Het vierde kwart werd het nog wel even spannend gemaakt door Jugglers maar in de laatste minuut
wist Peatminers ditmaal wél het hoofd koel te houden.

Peatminers V16-2 – B.V Batouwe V16-1

We begonnen de wedstrijd goed met een voorsprong, we scoorden veel maar Batouwe kwam ook een paar keer tot scoren de stand na het eerste kwart was dan ook 15- 6. We begonnen het tweede kwart met een paar goede aanvallen alleen we waren niet fel genoeg dus maakten we geen fouten. Stand na het tweede kwart was 26 – 18. Toen hadden we rust en namen ons rust goed na de rust werden we feller en hadden meer drang om naar de basket te gaan. De stand na dit kwart was 42- 22. Het vierde kwart ging in en ging aardig goed we scoorden een paar keer maar Batouwe kwam ook tot scoren eindstand 57- 32

Peatminers VSE1 – BV Isala/Twello VSE 1 : 54-52
Na een korte onderbreking in het programma stond er weer een wedstrijd voor de dames op het programma. Helaas zijn er twee dames gestopt, zodat het team kleiner wordt en afhankelijk is van bankspelers van de V22 om het seizoen af te ronden. Gelukkig zijn de meiden V22 bereid om het damesteam voort te helpen, maar nieuwe spelers voor de dames zou geweldig zijn. Vrijdagavond begon de wedstrijd rustig. Isala/Twello nam een lichte voorsprong door snelle acties. Deze voorsprong werd al snel omgebogen door Peatminers, meerder 3 punters werden raak geschoten waardoor de stand in het voordeel van Vriezenveen kwam. De rust werd ingegaan met 2 punten in het voordeel van Peatminers. Het derde kwart was op snelheid voor Peatminers, de scores vielen en de tegenstander werd lichtelijk gefrustreerd. Het laatste kwart wist Isala/Twello zelfs nog terug te komen tot een voorsprong. Tot in de laatste minuut bleef het spannend maar door het scoren van vrije worpen kwam Peatminers voor. Door de laatste seconden de bal rond te laten gaan en de rust te bewaren konden de dames de winst behouden.