Peatminers laat de velden groen kleuren

Vikings MSE1 – Peatminers MSE1 (50-65)
Heren 1 had op een doordeweekse dag een uitwedstrijd in Hardenberg. Tegenstander Vikings staat onderaan in de competitie. maar de thuiswedstrijd in september werd maar met 4 punten gewonnen. Het eerste kwart begon gelijk op in de Kamp, sporthal van Vikings. Vikings vond elkaar goed in het eerste kwart, Peatminers had wat moeite hier en daar in de aanval; de kansen werden niet afgerond en er was hier en daar wat balverlies. Verdedigend stond het vrij stabiel maar het was wel 17-15 in het voordeel van Vikings. Het tweede kwart begon Vikings ook goed maar naar mate het kwart vorderde, stond de verdediging van Peatminers steeds beter. Aanvallend werd er een stuk beter rond gespeeld en Peatminers ging met een voorsprong van 29-31 de rust in. Het derde kwart ging zeer gelijk op, maar het voordeel was wel voor de heren in het groen. De verdediging stond goed en aanvallend werd de rust bewaard. 40-46 na drie kwarten. Het vierde kwart was volledig voor Peatminers. Na een paar scores over en weer trapte Peatminers het gaspedaal in en scoorde 12 punten in korte tijd tegenover 1 punt voor Vikings. Heren 1 nam in een goed gefloten en sportieve wedstrijd de punten weer mee naar huis. Zaterdag stond er al weer een belangrijke wedstrijd op programma tegen Arriba.

Peatminers MSE2 vs Amical MSE2
Daar was dan afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het eerste seizoen van het Tankservice Haarhuis team.
Het tweede team van peatminers heeft een geweldig seizoen gehad. Leuke sportieve wedstrijd en het eindigen op de vierde plek in de competitie is een plek waar we trots op zijn.
Maar goed daar was dan de laatste wedstrijd tegen het leuke team uit Enschede. In Enschede was het tot de laatste minuut spannend. Ondanks dat het team onderin de ranglijst staat speelt het leuk.
Het peatminers team begon ongecontroleerd en wist met moeite te scoren. Doordat het aan beide kanten nog niet lukte was het aan het einde van het eerste kwart 9-13. Dit was echt niet best en ondanks de gezelligheid moest er toch een tandje worden bij gezet.
Het tweede kwart ging iets beter maar toch ging peatminers met achterstand de rust in.
De neuzen werden even de juiste kant op gezet en na rust sprongen de heren uit de startblokken. Snel liep de score uit en Amical heeft niet weer terug kunnen komen.
Eindstand 54-34
Tot het volgende seizoen dan gaan we er opnieuw een geweldig seizoen van maken. 💚

Peatminers MSE1 – Arriba MSE2 (63-46)
Peatminers had na bovenstaande winst afgelopen woensdag goede moed in hun thuiswedstrijd tegen Arriba zaterdagmiddag. De uitwedstrijd was ook in het voordeel van Vriezenveen uitgevallen. Het eerste kwart begon Peatminers vrij goed. Aanvallend kon er via individuele acties gescoord worden. Er werd een legio aan kansen gecreëerd maar qua afronding was het soms ongelukkig. Arriba begon wel wat terug te doen aan het eind van het eerste kwart en de stand was 19-15. Nadat Heren 1 goed begon, besloot Arriba maar over te gaan op een zone verdediging. Die bleek best moeilijk te kraken. Het werd moeilijker om de aanval goed op te zetten en de vrije man te vinden. Ondanks dat verdedigend heren 1 goed stond, bleef Arriba dus dicht in de buurt. Peatminers was nog wel op voorsprong met een 31-28 ruststand. Na een tactische bespreking begon Heren 1 sterk aan het derde kwart. Verdedigend stond het erg goed en werd er weinig weg gegeven. Arriba moest hard werken voor hun scores. Er werd meer tempo gemaakt. Het centerspel van Peatminers vond Arriba al de hele wedstrijd lastig te verdedigen maar nu kwam de omschakeling er ook nog bij! Zo stond het 44-30 na drie kwarten. Het begin van het vierde kwart ging Peatminers op dezelfde manier door en had Arriba weinig in te brengen. Zo had Heren 1 in korte tijd 2 overwinningen gepakt en heeft het volgende week zaterdag een uitwedstrijd in Hengelo tegen Twente Buzzards.