Afgelopen weekend stonden er voor basketbalvereniging Peatminers thuis wedstrijden op het programma. De heren van Peatminers wonnen en pakte op deze manier de sportieve revanche. Maar ook de andere teams van Peatminers lieten mooie dingen zien. De jongste Peatminers hadden een toernooi in Rijssen. Hierbij de verslagen van de trainers.

Peatminers MSE1 – Valley Bucketeers -> Eindstand 68-53

Heren 1 trad zaterdagmiddag aan in de Stamper tegen Valley Bucketeers. De uitwedstrijd werd gewonnen door het team uit Nijverdal, dus Peatminers was gebrand om een sportieve revanche te pakken. Valley Bucketeers speelde de gehele wedstrijd zone, dus het was zaak voor de heren in het groen om de bal veel rond te passen en open kansen te creëren. Het eerste kwart ging vrij gelijk op, maar in het tweede kwart werd de druk door Peatminers opgevoerd en vielen er een hoop driepunters voor de heren in het groen. In het derde kwart gingen de centers meer naar binnen, waardoor er extra druk kwam op de verdediging van Valley Bucketeers. Het verschil in punten werd door Peatminers steeds verder uitgebouwd. In het vierde kwart probeerde Valley Bucketeers zich nog terug te vechten maar dat was te laat om het tij te keren. De punten blijven in Vriezenveen.

Peatminers MU12-1 – Peatminers VU12-1 ->Eindstand 59-37

Zowel het eerste jongens als het eerste meisjesteam strijden in de 1e klasse van U12-competitie om de prijzen. Zaterdagmiddag stond er in De Stamper dan ook een echte broeder-zusterstrijd op het programma. Die spanning was op het veld merkbaar. In de eerste periodes gaven de teams elkaar weinig toe. Er werden mooie aanvallen gelopen, maar de beide teams verdedigden ijzersterk, waardoor er weinig gescoord kon worden. De jongens pakten voor rust een kleine voorsprong (20-15).

Na de rust waren de jongens duidelijk scherper dan de meisjes. Vooral verdedigend lieten de meiden een paar steken vallen. De jongens profiteerden hier goed van en liepen met een aantal fastbreaks weg bij de meiden. De voorsprong groeide naar 27 punten aan het einde van de zevende periode. In de laatste periode kregen de meiden weer vat op de wedstrijd en verkleinden de achterstand tot 22 punten. Eindstand 59-37. Een verdiende overwinning voor de jongens en vooral een leuke en sportieve wedstrijd met veel strijd!

U10 Toernooi Rijssen

De jongens en meiden onder de 10 jaar mochten bij Risne Stars aantreden voor alweer het 7e toernooi van dit seizoen. Beide teams speelden deze keer in poule 2. Ook hier stond dus, net als bij de U12, een broeder-zuster strijd op het programma.

Beide teams begonnen het toernooi met elk twee gelijke spelen. De jongens speelden 4-4 tegen Twente Buzzards en 10-10 tegen Amical 1. De meiden maakten er 6-6 van tegen Uitsmijters en tegen Amical ook 10-10. Tegen Uitsmijters verloren de jongens helaas hun derde wedstrijd.

Daarna stond de onderlinge strijd op het programma. De meiden begonnen sterk en liepen gelijk weg bij de jongens: 0-6. Met een aantal stevige persoonlijke fouten wisten de jongens het ritme bij de meiden even te verstoren. De meiden lieten zich echter niet uit het veld slaan en pakten een 10-6 overwinning.

De laatste wedstrijd van de meiden leek bijna een galavoorstelling. Met goed samenspel kregen de meiden veel kansen. De ene na de andere fraaie layup ging er in en met nog een paar mooie afstandsschoten werd het 18-6 voor de dames.

Voor beide teams weer een mooie vooruitgang een geslaagd toernooi!

Peatminers MU18 – VBV U18 –>Eindstand 38-54

Peatminers begon sterk tegen de ploeg uit Veenendaal. Zowel verdedigend als aanvallend klopte het spelletje van de mannen uit Vriezenveen. Desondanks wist VBV de eerste periode winnend af te sluiten (15-18). Duidelijk was wel dat de sleutel voor een overwinning in de verdediging lag. Dat was dan ook de opdracht voor de tweede periode: defense, defense en nog eens defense. Die opdracht werd, op een paar momenten van onoplettendheid na, goed uitgevoerd. Aanvallend was de rust weg, waardoor het team weinig aanvallen met een score kon afronden. Ruststand 21-33. Na de rust was de focus terug en werd de achterstand verkleint tot 30-38. Alles was nog mogelijk in de vierde periode. Maar het leek alsof het team niet wist hoe het met deze mogelijkheid moest omgaan. De organisatie was zoek. Er werd te gehaast gespeeld en de tegenstander profiteerde.

Peatminers VU14 – Amical VU14 -> Eindstand 57-17

Zaterdag mochten de meiden van u14 spelen tegen de meiden van Amical. De eerste wedstrijd waar de twee teams elkaar tegenkwamen werd met ruime cijfers gewonnen. Met dat in het achterhoofd was dit een mooie wedstrijd om de aanval goed te oefenen. De meiden deden dit goed en hebben mooie dingen laten zien in de aanval. Er werden mooie individuele acties gemaakt, maar er werd ook mooi samengespeeld. Ook in de verdediging werd er hard gewerkt door de meiden waardoor de tegenstander niet veel tot scoren kwam. De winst is dan ook verdiend voor de meiden.

Peatminers VU18 – VBV -> Eindstand 81-29

Afgelopen vrijdag kwam VBV op bezoek bij Peatminers V18. Vanaf het begin vielen de ballen er maar aan een kant van het veld in, in het voordeel van Peatminers. VBV liep de hele wedstrijd tegen de feiten aan en had hier niks tegen in te brengen. De meiden van Peatminers zochten voor een ruime overwinning en kregen die.