Peatminers heren 1 had een thuiswedstrijd tegen Arriba van de universiteit Twente voor de boeg. Een ploeg waar de mannen in het groen uit van hadden verloren. Zaak was het dus om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dit ging helaas moeilijk. Arriba maakte goed gebruik van hun lengte en passing. Peatminers startte de wedstrijd wat te langzaam en liep al snel achter de feiten aan. Met de rust stond Peatminers met 24-35 achter. Er werd besloten om het anders aan te pakken. De tweede helft ging Peatminers over het hele veld met veel druk naar voren verdedigen. Dit werkte. Arriba kreeg moeite om het tempo van de wedstrijd te bepalen en Peatminers werkte stevig door om de achterstand weg te werken. Stand na het derde kwart 39-44. Het vierde kwart ging er ruig aan toe. Het was hard tegen hard. Er werd alles aan gedaan om te winnen van de beide kanten. Door een scorende aanvallende rebound van Siemen Oude Booyink werd met het eindsignaal verlenging afgedwongen door de heren in het groen!

In de verlenging ging de intensiteit van de wedstrijd naar nieuwe hoogte. Dennis Plaggenmars maakte met zijn schot de beslissende score en daarmee bleven de punten in Vriezenveen!