Peatminers heeft het eerste thuisweekend!

De festiviteiten van het 650 jarig bestaan van Vriezenveen waren nog volop aan de gang en het eerste thuisweekend van Peatminers viel daar mee samen. De Stamper was weer ouderwets groen gekleurd!
Ook was zaterdagochtend een peanuttoernooi georganiseerd voor spelers onder de 10 jaar. Hoe de oudere teams het hebben gedaan? Een rondje langs de velden:

Peatminers MU14-1 – Landstede ZAC MU14 -> 56-46
Beide teams begonnen weifelend aan de wedstrijd, maar de jongens uit Vriezenveen namen direct een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven.
De eerste twee periodes bleven de teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar na de rust liepen de vriezenveners snel uit naar een voorsprong van maximaal 17 punten.
Op dat moment echter begon er toch een twijfel in de ploeg te sluipen en lieten ze de tegenstander terug komen tot 6 punten. Na een time-out waarin de coach nogmaals aangaf dat ze eerder tegen zichzelf speelden dan tegen de tegenstander zetten de jongens de knop om en bouwden ze hun voorsprong toch weer iets uit naar 10 punten verschil, waardoor ze nu hun eerste twee wedstrijden in de 1ste klasse gewonnen hebben.
Echter het seizoen is nog lang en tegen elke tegenstander spelen ze vier keer, dus het wordt nog erg spannend, maar wel uitdagend. De coaches waren trots deze middag, vanwege de vechtlust en de wil om te winnen.
Al met al toch een mooie pot die Peatminers winnend afsloot met 56-46.

Peatminers X12-2 – Twente Buzzards X12-1 -> 30-46
De tegenstander was letterlijk een maatje groter dan de jonge meiden van Peatminers. Maar daar was in het veld weinig van te merken. Het verschil in lengte maakten de meiden meer dan goed door met veel inzet en passie te spelen. Met hun vrije en onbevangen spel wisten ze het publiek prima te vermaken. Dat de winst naar de ploeg uit Hengelo ging was niet verwonderlijk. De meiden hebben echter hun visitekaartje afgegeven. Een genot om naar te kijken aldus de trotse coaches!
Peatminers X14-2 – Twente Buzzards X14-1->18-77

Vooraf zou het een moeilijke wedstrijd worden. Maar met volle moed gingen Peatminers het veld in.
De wedstrijd tegen de nummer 2 van deze klasse begon matig.
De press van de Buzzards en het onrustige spel eindigde in het eerste kwart in een achterstand van 23 punten.
Het tweede kwart was van onze kant niet heel goed we scoorden te weinig omdat onze aanval niet liep. We hadden te weinig beweging en Twente Buzzards schakelde zo snel om dat we vele makkelijke scores weggaven. Na de rust kwamen we even beter in de wedstrijd maar helaas voor ons duurde dat niet lang.

Ondanks dat de jongens van Twente Buzzards één stapje te hoog gegrepen waren voor ons hielden de jongens hun hoofd omhoog en gingen door tot de laatste seconde!

Peatminers MSE1 – Uitsmijters MSE2 -> 56-86
Vorige week waren de heren in het groen op bezoek in Almelo voor een wedstrijd tegen het derde herenteam van Uitsmijters. Ditmaal was het tweede herenteam van Uitsmijters te gast in Vriezenveen. Peatminers begon niet helemaal lekker aan het eerste kwart maar na wat wijzigingen kwam het terug in de wedstrijd. Uitsmijters maakte gebruik van een press over het hele veld en daar had Peatminers moeite mee. Daar stond wel tegenover dat de verdediging goed stond en veel naar de basket werd gegaan. In het tweede kwart kwam Peatminers voor te staan, maar Uitsmijters pakte de voorsprong weer terug voor de rust. Na de rust ging het tempo bij Uitsmijters verder omhoog en Peatminers kon geen weerstand bieden. De slordigheden bij de heren in het groen werden afgestraft en daardoor bleven ze met lege handen achter.

Peatminers VU16-2 – WSV VU16-1 -> 37-35
Aan het begin was de verdediging wel aardig
De aanval ging ook goed.
Wij kwamen steeds meer in het spel en we gingen meer samenspelen.
De tegenstanders kwamen steeds meer terug maar we hielden ons hoofd koel.
Opengegeve moment stonden wij en de tegenstanders gelijk, maar we kwamen weer terug met strak verdedigen en goeie passes.

Eindstand: 37-35

Overige uitslagen:
Peatminers MU18-1 – Uitsmijters MU18-1 -> 50-58
Peatminers VU14-1 – Lokomotief VU14-1 -> 68-42
Peatminers MU16-1 – WSV MU16-1 -> 115-23
Peatminers X12-1 – Uitsmijters X12-1 -> 50-36
Peatminers VSE1 – Jolly Jumpers VSE3 -> 96-31