Afgelopen weekend speelde Peatminers uitwedstrijden. Ook speelde het U10 team een toernooi. Hierbij de verslagen,

Twente Buzzards –Peatminers VU18-> 34-76

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van U18 spelen in Hengelo. Vanaf het begin van de wedstrijd was het al bekend, dit zal een stevige wedstrijd zou worden, maar dat liet de meiden niet koud. Ze pakte het goed op en in de 2e helft werd de voorsprong alleen maar groter.

U10 toernooi Amical

De jongens van Peatminers U10 begonnen in Enschede een beetje stroef. Ze waren nog niet helemaal wakker en gaven teveel weg. Daarna begonnen ze steeds beter te spelen. Ook de tweede wedstrijd ging nog verloren, maar ze speelden goed samen en maakten mooie aanvallen. Met datzelfde spel wonnen de jongens de 3e wedstrijd ruim. Ook in de laatste wedstrijd tegen het sterke Kikkers deden de jongens goed hun best. In een spannende wedstrijd sleepten de jongens een gelijkspel uit het vuur.

Bij de meiden was het beeld niet veel anders. Maar ook zij groeiden duidelijk in het toernooi. Het vertoonde spel werd steeds beter. Mooie individuele dribbelacties en fastbreaks werden afgewisseld met goed samenspel. Dat bracht de meiden hun eerste overwinning in de sterkste poule.

Rebound ’73 MU18 – Peatminers MU18 ->88-41

Na een onderbreking van een maand speelden de jongens van Peatminers eindelijk weer een wedstrijd. Het ontbrak het team zichtbaar aan wedstrijdritme tegen de Harderwijkers. Ook vielen al in de eerste periode twee spelers uit met blessures. Dat zorgde er voor dat de jongens nooit echt in hun spel kwamen. De aanval, waar de afgelopen weken veel op getraind was, kwam niet goed uit de verf. En de schutters van Rebound kregen veel ruimte en maakten daar dankbaar gebruik van.

Amical x12-1 – peatminers x12-2 -> 22-36

Afgelopen vrijdag mochten de meiden naar Enschede op het op te nemen tegen amical 1.  Na een half uur wachten was er gelukkig nog een veld vrijgemaakt om de wedstrijd te kunnen spelen. Na een korte warming up hadden de meiden veel moeite in de eerste 2 periodes en stonden ze achter, maar na een peptalk waren de meiden niet meer te stoppen. Strakke verdediging en in de aanvallen werd er goed samen gespeeld waardoor er voldoende kansen ontstonden. Wederom een welverdiende overwinning voor onze meiden x12-2.

Batouwe – Peatminers VU16 ->36-67

Afgelopen zaterdag moesten VU16 in Bemmel spelen. Vanaf het begin was het duidelijk dat de meiden graag wilden winnen en al snel op een grote voorsprong kwamen. Er werd mooi samen gespeeld en individuele werden er mooie acties gemaakt door het team.

Go peatminers! Op naar de kampioenschaps wedstrijd.

Jugglers MSE3 – Peatminers MSE1 -> 58-47

Heren 1 speelde zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Jugglers in Enschede. Een lastige wedstrijd, omdat Heren 1 thuis met 1 punt heeft gewonnen. In Enschede ging de stand ook eerst gelijk op. Peatminers maakte goed gebruik van de centers en de diepe pass, maar hadden moeite om de Jugglers van het scoren af te houden. 17-13 voor Jugglers na het eerste kwart. Het tweede kwart had een zelfde karakter als het eerste kwart. Peatminers liep iets verder achter op Jugglers en zo was het 30-25 in de rust. In het derde kwart wist Jugglers uit te lopen op Peatminers. Jugglers wist een tandje bij te zetten, waar Peatminers in dezelfde versnelling bleef zitten. Peatminers probeerde nog op het einde het in te halen, maar het mocht helaas niet baten.