Peatminers hadden vooral thuiswedstrijden op het programma. Ook was er een toernooi voor de de U10 in Almelo waar de Peatminers deel aan namen. Een overzicht van afgelopen weekend:
Peatminers VSE1 – Uitsmijters VSE2  (71-51)
Vrijdagavond stond er een bijzondere wedstrijd op het programma voor de dames, nl tegen Uitsmijters. De vorige wedstrijd uit in Almelo werd dik verloren door Peatminers, 98-12. Mede omdat we toen niet compleet waren en veel blessures tijdens de wedstrijd. Vandaar de druk om nu te presteren. Uitsmijters gaat voor het kampioenschap en heeft nog geen wedstrijd verloren, wij Peatminers staan momenteel 6e en wilden hier verandering in brengen. De bankspelers van meiden U18 deden mee evenals het debuut van onze nieuwe speelsters, een bank vol, het beloofde vanaf de eerste sprongbal spanning en sensatie. Peatminers opende de score maar al gauw nam uitsmijters dit over. Dat we tegengas gaven bleek wel uit de stand na het eerste kwart, 16-17. Na een korte instructie door de coach over de aanval begon het tweede kwart. Met een driepunter kwamen we na enkele minuten op gelijke stand, dit verbaasde Uitsmijters en waar bij Peatminers alle scores raak waren bleven ze bij Uitsmijters uit. Dit leidde tot irritatie zowel bij coach als spelers van Uitsmijters. Veel commentaar met als gevolg techische fouten en zelfs het wegsturen van de coach, de Almeloers waren het spoor bijster. Nu was het aan Peatminers om het hoofd koel te houden, lekker te spelen en niet te vergeten te scoren. De ruststand was 39-25. Na een rustperiode waarin Uitsmijters probeerde de gemoederen te sussen en Peatminers te relaxen begon het 3e kwart. Zou het dan toch gebeuren, zal Peatminers deze wedstrijd naar zich toe trekken. In de derde periode leek het spel weer iets rustiger te verlopen, maar de punten vielen meer aan Peatminers kant dan bij de Uitsmijters. Het laatste kwart werd begonnen, een stand op het scorebord van 53-37, we worden al redelijk positief maar weten dat er nog van alles kan gebeuren. Het publiek stond vol achter Peatminers, Uitsmijters kon het niet verkroppen dat er een mogelijkheid was dat ze deze wedstrijd gingen verliezen. Er werd dan ook hard en onsportief gespeeld met veel fouten van hun kant. Gelukkig hadden we voldoende wissels, zodat we het tempo hoog konden houden en de wedstrijd mooi konden uitspelen. Een geweldige overwinning voor Peatminers met als eindstand 71-51. Kampioenschap voor Peatminers zit er niet in, maar winnen van de kampioen is toch ook een hele prestatie.
U10 Toernooi Almelo
De meiden van Peatminers X10-1 trokken afgelopen zaterdag de stijgende lijn van de afgelopen weken goed door. Het team had in de hoogste poule in alledrie wedstrijden goede kansen op winst. Het fysieke Kikkers werd met eigen middelen afgetroefd. Pas in de laatste minuten wist Kikkers, dat met twee u12-dispensatie spelers speelt, langszij te komen. Slordige verdediging kostte de meiden de overwinning (7-8). Tegen Twente Buzzards speelde het team opnieuw sterk en ditmaal was er wel winst (6-8). De laatste wedstrijd tegen Rijssen was er één om in te lijsten. In een leuke, spannende en sportieve wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd, met een verdiend gelijkspel (8-8) als resultaat. Complimenten voor de organisatie en de scheidsrechters van Uitsmijters zijn nog op zijn plaats!
Peatminers U14-2 – Uitsmijters V14-1 (114-4)
Peatminers X14-2 trad zaterdagmorgen aan in de Stamper tegen Uitsmijters.
De jongens begonnen met een stevige fullcourt defense. De tegenstander kwam daardoor niet in de buurt van de basket. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. De hele wedstrijd door had Uitsmijters moeite om te scoren. Aan de kant van Peatminers vielen de ballen er wel in. Uitsmijters probeerde op allerlei manieren druk te zetten door fysiek te gaan spelen maar Peatminers hield het hoofd koel.
Peatminers X12-1 – Risne Stars X12-1 (77-27)
De meiden begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd tegen de gasten uit Rijssen. Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk wie de bovenliggende partij was. De tegenstander had veel p’s nodig om de meiden af te stoppen. En dat leidde tot wat irritatie bij Peatminers. De motivatie zakte wat in en daarmee kwam ook het sterke punt van het team, het goede samenspel, niet uit de verf. Het grote verschil was te danken aan het feit dat de tegenstander niet goed stond te verdedigen; de meiden kregen de ene na de andere vrije scoringskans.
Peatminers VU16 – Twente Buzzards VU16 (30-37)
Na een maand geen thuiswedstrijd gehad te hebben stond er voor de meiden een thuiswedstrijd tegen Twente Buzzards op het programma. Hier hadden we nog niet eerder tegen gespeeld, dus we hadden geen idee hoe hun zouden spelen. De wedstrijd kom beide kanten opgaan want de tegenstander stond 1 plaats boven ons. Voorafgaand aan de wedstrijd zei onze coach dat we goed moesten uitboxen en onze aanval moesten gaan opzetten.
De eerste score kwam van ons. Daarna wilden bij ons de ballen niet vallen of leden we balverlies waaruit de tegenstander een fastbreak kon lopen. Na een het eerste kwart stond er 2-10 op het scorebord. Meteen aan het begin van het tweede kwart weet de tegenstander de basket te vinden en te scoren. Daarna begonnen we strakker in de defense zetten we onze aanval op en eindelijk gaan de ballen bij ons door het net na een stand van 2-15 stond het nu 13-17. In dat kwart kwamen we er ook achter dat de tegenstander een zone defense had. Dat betekende dat wij in de aanval moesten passen en snijden om de zone kapot te maken. Ondanks de zone defense lukte het ons om te scoren, maar veel ballen gingen ook mis. Het tweede kwart eindigde in 17-21. Na de rust begonnen we goed strak te verdedigen en wisten we de vrije man of een 1 tegen 1 naar de basket te vinden. Na drie scores en één vrije worp aan onze kant, neemt de coach van de tegenpartij een time-out aan. Die heeft wat effect de tegenstander weet namelijk voor het einde van het derde kwart nog twee kee de basket te vinden. Met een stand van 24-29 gingen we het laatste kwart in. Twente buzzards opent het laatste kwart met een score. Door onze slappe defense. We herpakten ons en wisten nog drie keer te scoren. Maar het was jammer genoeg niet genoeg om de overwinning naar ons toe te trekken. We verliezen de wedstrijd met 30-37. Onze coach zei “jullie kunnen trots zijn wat jullie vandaag hebben neergezet.
Onze volgende wedstrijd is pas weer op 2 maart thuis tegen de Pigeons VU16.
Attacus VU18 – Peatminers VU18 (114-54)
Dit weekend speelden meiden U18 tegen Attacus in Veghel. De vorige wedstrijd tegen Attacus hebben we drie kwarten lang gelijk op gespeeld, totdat zij in het vierde kwart zone gingen staan wat ervoor zorgde dat zij de winst pakten. Hoewel we de hele week tegen de zone hebben getraind, begon te tegenstander met een full-court man-to-man defense. Hoewel we daar ook niet helemaal doorheen kwamen was dat niet ons grootste probleem. Beide teams speelden fanatiek waardoor er fouten werden gemaakt. Maar doordat er vrijwel alleen voor onze fouten werd gefloten en er in ons team een aantal blessures zijn, konden we geen fouten meer veroorloven waardoor we op safe moesten spelen. We hadden dan ook vrijwel meteen door dat dit geen winst ging worden maar ondanks de onmacht lieten we ons niet wegslaan. We hebben elkaar door de wedstrijd heen gesleept en nog een aantal mooie acties kunnen laten zien. Met een eindstand van 114-54 is het een wedstrijd om snel achter ons te laten. We hebben het positief afgesloten door naar de McDonalds te gaan, maar toch kijken wij liever voorwaarts naar de thuiswedstrijd tegen Almonte komende zaterdag.
Peatminers MSE1 – Twente Buzzards MSE2 (56-69)
Heren 1 trad vrijdagavond aan tegen Twente Buzzards uit Hengelo. Twente Buzzards staat boven Peatminers maar de wedstrijd ging vrij gelijk op. Peatminers kon gebruik maken van de omschakeling in de eerste helft. Twente Buzzards wist met strakke passes de zoneverdediging van Peatminers moeilijk te maken. Na een 14-16 stand in het eerste kwart, liep Twente Buzzards iets uit in het begin van het tweede kwart. Peatminers ging over naar een man-to-man verdediging en wist zich terug te knokken maar stond wel 35-38 stand achter in de rust. Het derde kwart bleef spannend. In een felle, maar sportieve wedstrijd werd er hard gewerkt door beide partijen en Twente Buzzards behield hun voorsprong in het derde kwart met 47-51. Het vierde kwart hield het echter op voor de heren. Twente Buzzards trok definitief de wedstrijd naar zich toe.