Peatminers boekt goede resultaten!

The Jugglers X12-1 – Peatminers X12-1 (33-76)
De vorige wedstrijd tegen Jugglers bracht de meiden een nipte overwinning. De oorzaak was toen onderschatting van de tegenstander. Nu waren de meiden goed voorbereid en scherp. De eerste twee periodes kon Jugglers nog aanhaken. Vanaf periode 3 liet het team zien wie de baas was op het veld. De bucket zat dicht en de tegenstander kon alleen met afstandsschoten iets doen. Terwijl aan de andere kant de meiden de verdediging van Jugglers zoek speelden met goede passing en mooie snelle aanvallen.
Een mooie en degelijke overwinning voor de meiden van Peatminers!

U10 minitoernooi Amical
De U10 van Peatminers mochten deze keer naar Enschede. Beide teams streden daar voor een plekje in de kampioenspoule!
Als eerste stond gelijk de onderlinge strijd op het programma. Beide teams startten stroef. De meiden kwamen als eerste op gang en namen een ruime voorsprong. De jongens liepen nog wat in, maar konden het de meiden niet echt lastig meer maken (11-7)
De jongens hadden een zware wedstrijd tegen Risne Stars. Beide teams speelden fysiek. Maar Rijssen was scherper.
In de wedstrijd tegen SVZW maakten de jongens het onnodig spannend. In de eindfase van de wedstrijd waren ze echter duidelijk sterker. En met die overwinning stelden ze hun plek in de kampioenspoule veilig.
Voor de meiden was SVZW de tweede tegenstander. Vanaf de sprongbal waren de meiden scherp. De verdediging stond en het samenspel was prima. Dat bracht het team een 17-0 overwinning.
Tegen Risne Stars, een team waarvan nog nooit gewonnen werd, deden de meiden er nog een schepje bovenop. De meiden waren oppermachtig. De beste spelers van Rijssen werden met een ijzersterke verdediging uitgeschakeld. En door goed teamwork maakten ze er een geweldige show van. Met een 17-8 winst gaan de meiden nu ongeslagen naar de kampioenspoule!

Batouwe VU16 vs Peatminers VU16.
De vorige wedstrijd thuis tegen dit team wisten we na een verlenging te winnen met 74-67. Deze wedstrijd zouden we dan al te graag willen winnen.
Aan het begin van het eerste kwart begonnen we redelijk. De verdediging stond wel maar door de lengte bij de tegenpartij vielen bijna alle ballen onder de basket, bij ons daar in tegen wilde het allemaal niet lukken. Na een 7-0 run van de tegenpartij wisten wij eindelijk na 5 minuten een bal door het netje te gooien. Aan het einde van het kwart gingen we het tweede kwart in met een achterstand van 5 punten, met een stand van 19-14. Aan het begin van het tweede kwart lieten we de tegenpartij 3 keer achter elkaar makkelijk scoren. We begonnen ons aan de scheids te irriteren, want er werden voor de tegenpartij geen fouten gefloten. In dit kwart was de achterstand al opgelopen tot 13 punten en gingen we rusten met een stand van 30-17.
In het derde kwart was de eerste score voor ons. Maar vanaf dat moment wilden de ballen maar niet vallen, waardoor de tegenpartij nog meer uit kon lopen. Tussen de scores van de tegenpartij door wisten we nog een paar keer het netje te vinden. We gingen met een stand van 41-25 het laatste kwart in. In het vierde kwart wisten we toch eigenlijk al zeker dat we gingen verliezen, maar alsnog gaven we niet op en wisten we nog 4 keer de basket te vinden, maar de tegenpartij had overal weer een antwoord op. We verliezen de wedstrijd met 51-33.