Peatminers boekt goede resultaten

Peatminers X12-2 – Jugglers X12-2 (58-27)
Met een 7-0 run namen de meiden in de eerste periode direct afstand van Jugglers. In de tweede periode haperde de motor even (12-10), maar daarna stoomden de meiden door. Op alle fronten was het team hun tegenstander de baas. De verdediging van Jugglers werd keer op keer verslagen met sterke drives naar de basket, goede passes en mooie afstandsschoten. Verdedigend gaven de meiden erg weinig weg. Dat resulteerde in de grootste overwinning van het seizoen.

Peatminers M22 – Orca’s M22 (72-31)
Pas na 16-0 kon Orca’s, met slechts 5 spelers afgereisd naar Vriezenveen, iets terugdoen. Na het eerste kwart stond er al 20-3 op het scorebord. Dat gaf ruimte voor Peatminers om lekker door te wisselen, zodat iedereen minuten kon pakken. De tegenstander was niet bij machte om het de mannen lastig te maken. De voorsprong groeide gestaag. In de 4e periode brak vermoeidheid de tegenstander op. Peatminers profiteerde nog even flink en schroefde het verschil op naar 41 punten. Een ruime en dik verdiende overwinning.

Peatminers VSE1 – Amical VSE2 (66-59)
De dames van Peatminers spelen een sterk seizoen. Ze staan al enkele weken bovenaan en strijden er voor om dit te blijven behouden. Vrijdagavond speelden ze thuis tegen Amical, altijd een lastige tegenstander. Peatminers kwam dan ook niet op gang in de wedstrijd en was niet geconcentreerd op het spel. Dat leverde een ruststand op van 25-32. Na een peptalk in de rust werd er aan het derde kwart begonnen. Door hun eigen spel te spelen wist Peatminers al snel terug te komen en was het na 5 minuten spelen weer gelijk, nu dit spel vasthouden en het vierde kwart uitspelen. Dit leek aardig te lukken tot aan het einde Amical nog probeerde terug te komen, dit is niet gelukt. De overwinning was voor Peatminers 66-59. Met nog 8 wedstrijden te spelen staat Peatminers bovenaan. De volgende wedstrijd is over 2 weken tegen de nummer 3. UIt in Twello tegen Isala VSE1.

Peatminers M14-2 – Rinse stars M14 (24-58)
Jongens u14-2 speelden zaterdag een wedstrijd tegen risne stars.
We begonnen sterk en geconcenteerd aan de wedstrijd maar helaas verslapten we al naar een paar minuten, helaas ging dit de rest van het eerste en tweede kwart zo verder.
In het derde kwart lukte het af en toe om een aanval te spelen, hier vielen ook wel weer scores door maar helaas was dit niet constant en helaas waren we niet in staat om dit in het vierde kwart nog te verbeteren.
Eindstand 24-58 voor risne stars.

Wedstrijd U-16-2 tegen Orca’s VU16-2 (52-34)
In het eerste kwart ging het wat minder want we gooiden de ballen soms in de tegenstanders hun handen. We stonden niet heel ver achter (12-14)

In het tweede kwart ging steeds iets beter spelen tot we met 9 punten voor stonden. Ook verdedigden we goed en we hebben veel achter elkaar gescoord, alleen renden we nog te veel met de tegenstanders mee. Daarom werden we moe en liepen we weer achter.(Het stond 24-26)

In het derde kwart gingen de aanvallen steeds beter en verdedigden we ook goed.
Ze daardoor heel agressief en sloegen veel, waardoor we veel vrije worpen kregen. We haalden dit kwart hun weer in(het stond toen 38-29).

In het laatste kwart werden er veel fouten gemaakt door allebei de teams. De tegenstanders schoorden niet zoveel vrije worpen, dus we hebben veel geluk gehad.

Peatminers X14-1 – Rebound ‘73 X14-1 (109-37)
Voor de wedstrijd spraken de coaches met het team om vanaf minuut 1 vol geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen.
Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en vanaf het begin lieten de jongens uit Vriezenveners de bezoekers weten dat er voor hen niets te halen viel. Met mooie aanvallen en een strakke verdediging hadden de jongens en meiden uit Harderwijk moeite om in het spoor van Peatminers te blijven.
Ondanks dat de verdediging in de tweede helft enigszins verslapte, bleven de jongens wel in de aanval scherp. De aanvallen die de laatste weken geoefend zijn, liep al redelijk goed.

Peatminers V14 1 – MBCA Amstelveen V14 1 (58-47)
Afgelopen zaterdag stond er weer een spannende wedstrijd op de planning tegen MBCA. De vorige wedstrijd hebben de meiden van peatminers thuis met 2 punten verloren en dus waren ze er op gebrand dit niet weer te laten gebeuren. In het eerste kwart zagen we direct al dat de teams aan elkaar gewaagd waren en er meteen vanaf het begin fel gespeeld werd. Dit was ook te merken aan de score, eindstand eerste kwart 12-10. In het tweede kwart liet peatminers zich niet kennen en probeerde langzaam de score uit te bouwen. MBCA had hier moeite mee maar gaf zich nog niet verloren, eindstand tweede kwart 27-23. Deze stijgende lijn voor peatminers zette zich goed door in het derde kwart. De meiden van peatminers speelde goed de aanval rond met als resultaat dat er makkelijke scores gemaakt konden worden. Eindstand derde kwart 46-37. In het laatste kwart was de spanning nog om te snijden en MBCA liet merken dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Peatminers bleef goed verdedigen waardoor het verschil in punten steeds groter werd. Met het eind in zicht bleef peatminers op een voorsprong wat niet meer ingehaald kon worden. De meiden van peatminers hebben weer een mooie wedstrijd neergezet en een verdiende overwinning naar binnen gesleept.

Peatminers MSE1 – Hanze Stars MSE1 (42-55)
Na de verrassende maar verdiende uit overwinning tegen de koploper Arriba, had heren 1 zaterdag een thuiswedstrijd met de nieuwe koploper Hanze Stars. Peatminers begon erg sterk aan het eerste kwart. Het profiteerde van de missende schoten aan Zutphense kant en ging in aanvallend opzicht veel naar de basket. 13-8 na het eerste kwart. Het tweede kwart schroefde Hanze Stars het tempo op met een press wat er deels voor zorgde dat de aanval van Peatminers wat te gehaast ging. Verdedigend kon Peatminers het niet bijbenen en kwam met de rust 18-31 achter te staan. Het derde kwart liet Peatminers het er niet bij zitten. Aanvallend ging het weer een stukje beter en Peatminers stond weliswaar achter met 31-41 maar was erg strijdlustig. Het vierde kwart ging vrij gelijk op en helaas kon Peatminers hun zegetocht van de afgelopen weken niet voortzetten.

Peatminers V22-1 – Landstede ZAC VSE-1 (47-62)
Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd voor de VU22 van Peatminers op het programma. De teams hadden inmiddels al een aantal keer tegen elkaar gespeeld met resultaten die dicht bij elkaar lagen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.
De Vriezenveense meiden lieten er geen gras over groeien en creëerden meteen een mooie voorsprong van 10-2. Vervolgens ging het gelijk op. Beide teams verdedigden met een full-court press waardoor het tempo hoog lag.
Ruststand: 25-29

Het derde kwart ging ook het weer gelijk op. Door een aantal blessures in het team van Peatminers werd de bank gedurende de wedstrijd steeds kleiner. Het tempo bleef hoog waardoor het een intensieve wedstrijd was. Uiteindelijk wisten de meiden uit Zwolle de voorsprong te pakken en te houden. Peatminers bleef hard werken en lieten mooie dingen maar het mocht niet baten.