Peatminers beleven spannende uitwedstrijden afgelopen weekend!

Twente Buzzards VU14-2 – Peatminers VU14-1 -> 48-54

VU14 wint thriller in Hengelo! Al de hele week waren de meiden bezig met deze wedstrijd. Twente Buzzards was nog ongeslagen en had alle wedstrijden met zéér ruime cijfers gewonnen. Volop spanning dus bij het team. En dat was de eerste minuten goed te merken. De meiden speelden goed, maar misten de felheid die nodig was om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Een 7-0 achterstand was het gevolg. Er was een time-out nodig om ze op scherp te zetten. Daarna knokten de meiden zich in de wedstrijd. Puntje voor puntje kwamen ze terug. En namen zelfs brutaal de leiding. 7-8. Nog één keer stuivertje wisselen, 9-8. Maar vanaf dat moment wist het team de leiding vast te houden. 13-14 aan het eind van het eerste kwart.

Twente Buzzards bleef in het spoor van de meiden, maar kon niet doordrukken. De defense stond als een huis en de gevaarlijkste speelster van de tegenstander werd aan de leiband gelegd. Het team deed zo wat het moest doen. Keihard werken! Tot diep in het derde kwart was de voorsprong nooit groter dan zes punten. En aan het einde van het derde kwart kwamen de Hengelose dames zelfs weer even op een voorsprong. De meiden bleven kalm. Vanaf de vrije worplijn werd het gat van drie punten teruggebracht naar één. En met een layup en een fraaie driepunter was daar weer de voorsprong voor de Vriezenveense vechtersbaasjes. Twente Buzzards brak en de meiden liepen uit naar 10 punten met nog drie minuten op de klok.

De dames speelden de laatste minuten overtuigend uit en noteerden zo in een spectaculaire wedstrijd hun derde, zwaar bevochten, overwinning van dit seizoen.

Jugglers XU12-1 – Peatminers XU12-2 (64-20)

De meiden van X12-2 kwamen er in Enschede tegen de koploper niet aan te pas. Deze tegenstander was een maatje te groot. Toch deden de meiden het zeer zeker niet slecht. Het team groeide in de wedstrijd. In de eerste helft was de verdediging nog niet scherp. En lukt het aanvallend ook nog niet zo. Met 28-5 gingen de team rusten.

De tweede helft speelden ze prima. Omschakelen van aanval naar verdediging ging al beter. En ze begonnen ook meer samen te spelen. Zo werd het doel om meer dan 12 punten te scoren al vroeg in de tweede helft gehaald. Mooi om te zien was het dat de meiden voor elke bal bleven gaan. Genoeg leuke dingen gezien dus en genoeg dingen om weer van te leren!

Twente Buzzards MSE3 vs Peatminers MSE2 -> 47-48

Afgelopen zaterdag was voor Heren 2 de derde wedstrijd op rij on-the-road. De heren uit Vriezenveen waren mooi op tijd in de zaal in Hengelo en hadden dus ruim de tijd om de warming up te doen. Aan de andere kant van het veld stond een jong team van 12 man.

Het is een leuke wedstrijd geworden. Waarbij de beide teams aan elkaar gewaagd waren. Na het eerste kwart waren er 3 punten voorsprong voor Peatminers en met een geweldige buzzer beater begon Peatminers aan de rust met 6 punten voorsprong.

Bij het in spelen op de nieuwe aanvalshelft merkten de heren in het groen dat de ring wat minder vergevelijk was in het derde kwart. Scoren lukte nauwelijks, maar omdat de verdediging zijn werk goed uitvoerde, was na het 3e kwart de voorsprong niet gegroeid of geslonken.

Maar 6 punten was natuurlijk niet een situatie waarbij de buit binnen is. Twente Buzzards waren ook allerminst van plan de punten mee te geven naar vriezenveen. Gelukkig vielen de scores in het begin van het kwart weer en gebruik makende van de klok kwam Peatminers niet meer echt in gevaar. Toch kwam Hengelo terug tot 1 punt.

Met de bal in de handen tikte de seconde weg in het voordeel van Peatminers. Winst na een fijne wedstrijd die aan twee kanten sportief was en onder leiding van twee bekwame scheidsrechters stond.

WSV MSE1 – Peatminers MSE1 -> 85-53

Heren 1 stond een pittige uitwedstrijd te wachten in Apeldoorn zaterdagavond. Het eerste kwart was erg competitief. De aanval liep niet erg soepel bij de heren in het groen maar konden desondanks via individuele acties en goed rebounding werk aardig scoren. WSV speelde aanvallend ook erg sterk en wist met passing de open man te vinden. 22-19 in het voordeel van WSV na het eerste kwart. In het tweede kwart begon WSV erg sterk. De verdediging die bij Peatminers niet heel goed stond, werd lek geschoten. Daarbij begon de aanval van Peatminers verder te haperen. WSV bleef goed schieten en de open man te vinden. WSV wist zo weg te lopen met een 55-28 ruststand.

Na een bespreking in de rust, keerde Peatminers lichtelijk het tij. De verdediging stond iets beter. De aanval bleef echter haperen op wat individuele acties na. 75-38 stand na het derde kwart. WSV liet de teugels in het vierde kwart vieren, maar Peatminers liet het er niet bij zitten. Helaas kon de achterstand niet weg gewerkt worden zoals in de eerste thuiswedstrijd van Peatminers, maar het sloot wel het vierde kwart winnend af, waardoor verdere achterstand uitbleef. Het verschil zat in een stukje scherpte en een geweldig verschil in driepunters, waar WSV 11 driepunters maakte en Peatminers 5.

BV Orca’s VU18-2 – Peatminers VU18-1 -> 39-55

Vooraf wist dames onder 18 niet goed wat ze konden verwachten. Het team uit Urk was toc handers dan de voorgaande keren. In het begin van het eerste kwart ging het verdedigen niet zo goed. De help verdediging stond niet goed en  daardoor had Orca’s veel kansen. Die gingen er niet allemaal in.

Lay-ups waren moeilijk te raken doordat de tegenpartij strak in de bucket stond te verdedigen. 8-10. Het 2de kwart was de aanval mooi rustig en georganiseerd en de verdediging was strakker. Daardoor was het voor de tegenstanders moeilijker om te scoren. 16-25.

Aan het begin van het 3de kwart moest Peatminers wel weer opstarten en de verdediging ging niet lekker. Hoe meer de dames naar het einde werkten hoe beter de aanval ging. Er werd meer gescoord dan andere kwarten. 25-34

Het laatste kwart ging de verdediging beter en was de aanval georganiseerd. Peatminers raakten ook veel lay-ups en konden zo uitlopen naar een mooie overwinning.

Jugglers X12-1 – Peatminers X12-2 (64-20)

De meiden van X12-2 kwamen er in Enschede tegen de koploper niet aan te pas. Deze tegenstander was een maatje te groot.

Toch deden de meiden het zeer zeker niet slecht. Het team groeide in de wedstrijd. In de eerste helft was de verdediging nog niet scherp. En lukt het aanvallend ook nog niet zo. Met 28-5 gingen de team rusten.

De tweede helft speelden ze prima. Omschakelen van aanval naar verdediging ging al beter. En ze begonnen ook meer samen te spelen. Zo werd het doel om meer dan 12 punten te scoren al vroeg in de tweede helft gehaald.

Mooi om te zien was het dat de meiden voor elke bal bleven gaan. Genoeg leuke dingen gezien dus en genoeg dingen om weer van te leren!

Risne Stars X22-1 – Peatminers M22-1 -> 80-46

De wedstrijd begon en de verdediging bij de Peatminers stond te slapen. Er werd veel toegelaten wat leidde tot veel scores van de tegenstander. Ook in de aanval bleek het moeilijk om rond de zone-verdediging te spelen, waardoor onze eigen scores veelal uitbleven.

Ook in het 2e kwart vielen de scores tegen, waardoor onze achterstand opliep. Ruststand: 44-25.

In het 3e kwart werd er meer tegenstand geboden, maar dit was niet genoeg om het tij nog te kunnen keren. En ook in het 4e kwart leek Risne Stars de bovenhand te hebben. Er was geen redden meer aan en dit resulteerde in een eindstand van 80-46 in het voordeel van Risne Stars.