Het nieuwe jaar is begonnen en Peatminers groen is alweer te zien in de Stamper. Na het jeugdtoernooi vorige week was het tijd voor de oudere teams om weer te gaan spelen. De uitslagen zijn als volgt:

Peatminers MU18 – Wildcats MU18 -> 61-58
De jongens waren gebrand op een revanche op Wildcats. Aan het begin van het seizoen verloor Peatminers in de laatste minuten van de wedstrijd met vier punten van de ploeg uit Nijmegen. Het 1e kwart begon -bijna traditiegetrouw- rommelig. Veelvuldig balverlies en een aantal gemiste kansen leidde tot een kleine achterstand (15-17). Vanaf de vrije worplijn wisten de jongens die achterstand om te buigen naar een 33-30 ruststand. Na de rust voltrok zich een ware thriller. Peatminers probeerde los te komen, maar Wildcats hield de achterstand beperkt tot maximaal 5 punten. Halverwege het 4e kwart kwam Wildcats langszij en zelfs op voorsprong. Met nog 30 seconden op de klok was de stand 57-58. Peatminers hield het hoofd koel en met twee snelle scores bracht het team de 61-58 eindstand op het bord. Wildcats probeerde balbezit te forceren door fouten te maken, maar dat mocht niet meer baten. Zo pakten de jongens hun eerste en dik verdiende overwinning van het seizoen!

Peatminers VU18 – Jolly Jumpers VU18 -> 62-30
Afgelopen zaterdag was de wedstrijd waar het om draaide (die ook nog eens op live werd uitgezonden op de Facebook pagina van de Peatminers!). Peatminers VU18 tegen Jolly Jumpers VU18. Als Jolly Jumpers nog kans wilde maken op het kampioenschap moesten ze van de meiden winnen met meer dan 16 punten verschil. Ondanks dat waren de meiden van Peatminers erg zenuwachtig. De wedstrijd werd fel gespeeld maar Peatminers kwam al snel op voorsprong. In de rust was het voor Jolly Jumpers al bijna onmogelijk om ons nog in te halen. Hierdoor ging Peatminers nog beter spelen en eindigde de wedstrijd in 62-30. Op naar het kampioenschap!

Peatminers VU12-1 – The Valley Bucketeers XU12-1 -> 44-76
Na het winterkampioenschap spelen de meiden van Peatminers nu in de 1e klasse. Een nieuwe start en nieuwe kansen voor de meiden. Peatminers begon scherp aan de wedstrijd en speelde vol overgave tegen het sterke Valley Bucketeers. Tot halverwege de 3e periode konden de meiden goed in het spoor blijven van de tegenstander (16-20). Valley Buck benutte het lengteoverwicht goed en pakte veel rebounds. Daarmee liepen ze in het 4e kwart weg naar 22-34. In de tweede helft konden de meiden de hoge inzet van de eerste helft niet volhouden. Valley Buck liep in de 5e periode weg naar een voorsprong van 18 punten. Een opleving in de zesde periode bracht de dames nog terug op 37-50. Maar daarna sloeg de vermoeidheid toe. Eindstand 44-76.

Peatminers VSE-1 – Stars ’84 VSE-1 35-17

De dames van Peatminers hadden een welbekende derby op het programma staan, een thuiswedstrijd tegen de dames uit Vroomshoop. De wedstrijd begon wat rommelig, maar de dames in het groen wisten al gauw de punten te bemachtigen. Dat resulteerde in een voorsprong, die de dames zich niet meer af lieten pakken. In het tweede kwart wilden de scores niet echt meer vallen voor Peatminers. Met fastbreaks wisten de dames van Peatminers nog weer wat scores te maken.

Overige uitslagen:

Peatminers X12-2 – WSV X12-1 -> 23-64

Peatminers X12-1 – Uitsmijters X12-2 -> 58-6

Peatminers V12-1 – Valley Bucketeers -> 44-76