Peatminer van de maand April

Kevin Schipper mag zichzelf Peatminer van de maand april noemen! Volgens de vorige Peatminer van de maand is hij een hele toffe teamgenoot en maakt leuke grapjes tijdens de training. Tijd voor een interview!

1) Kevin, hoe voelt het om Peatminer van de maand te zijn?

Leuk, omdat er zoveel kinderen zijn en dat ik dan gekozen word.

2) Hoe lang basketbal je al/ ben je betrokken bij de Peatminers?

Ik denk sowieso 3 jaar, 3 en een half jaar heel misschien.

3 ) Hoe ben je bij Peatminers terecht gekomen?

Mijn broertje zat op de basketbal en toen leek het mij ook wel leuk. Er zaten ook veel vrienden op de club dus toen ben ik maar eens op een woensdag mee gegaan.

4) In welk team speel je nu en waar verwacht je volgend seizoen te spelen?

U14-2. Sowieso wil ik naar u16 volgend jaar. Dat moet wel goed komen, denk ik.

5) Wie is jouw basketbalheld en waarom?

Toch wel LeBron James. Ik heb ook een shirt van hem voor tijdens de training. Sterker nog, een heel tenue! Misschien ga ik nog ooit naar een wedstrijd van hem toe in Los Angeles. Hij doet het dit jaar zelf wel leuk, het team wat minder. Ik vond de Cavs beter vorig jaar.

6) Wat vind je het leukste aan de Peatminers?

Sowieso alle activiteiten! Peatminersdag. Ga altijd naar kamp en de potgrondactie is ook wel leuk. Het fijne is dat iedereen bekend met elkaar zijn en er is een leuke sfeer.

7) Wie is de gekste uit jouw team? En waarom?

Tom Girschik uiteraard. Hij doet veel gekke dingen, luistert soms ook niet naar de trainers. Hij doet dan zijn eigen ding. Hij maakt wel veel grapjes!

8 ) We horen dat je heel grappig bent op de training. Hoe kom je er op?

Als er dingen mis gaan, reageer ik daarop met een grapje. Als bijvoorbeeld wat mist gaat of er valt een bal op mijn hoofd. Dat gebeurt ook niet zo vaak hoor haha.

9) Wat doe je het liefste in de vrije tijd naast basketbal?

Thuis heb ik een basket dus daar speel ik ook wel. Ik ben sowieso gek met auto’s. Mijn vader heeft een autobedrijf dus ik ben er mee opgegroeid. Ik heb een eigen auto, daar sleutel ik graag aan. Dat is een Ford Mustang GT. Die wil ik graag houden totdat ik zelf een rijbewijs heb.

10)Zou je een leuk moment kunnen omschrijven bij Peatminers die je niet snel zal vergeten?

Er zijn veel gave momenten. Hoogtepunt was wel dat we met de vereniging naar Landstede gingen. Toch gaaf om een eredivisie wedstrijd te kijken en dan ook met zoveel Peatminers.

11) Wie wordt volgende Pm van de maand?

Jordy Tjonk uit u14-1. Hij is een toffe gast en een leuke basketballer.