Peanuttoernooi Zwolle

Afgelopen zaterdag mochten de jongste spelers van Peatminers naar het peanuttoernooi in Zwolle. We gingen dit keer niet met 4 spelers naar het toernooi, maar onze twee nieuwe aanwinsten gingen ook gezellig mee. Het toernooi begon om 9:00 met een fanatieke warming-up die werd gegeven door Ralf de Pagter en Jozo Rados, beide spelend bij heren 1 van Landstede Hammers.
Gelijk na de warming-up stond er voor ons een wedstrijd op het programma tegen valley bucketeers. Je kon aan de spelers merken dat het vroeg was en dat iedereen nog een beetje wakker moest worden. De openingsscore was voor Peatminers, maar daarna hadden we steeds meer moeite met de wedstrijd. Het aanvallen ging erg goed, maar niet alle ballen vielen door het netje. In de verdediging waren we nog wat slapjes, waardoor we makkelijke scores tegen kregen. Dit wedstrijdje eindigde dan ook in een 16-8 eindstand in het voordeel van Valley bucketeers.
Na een aantal wedstrijden wachten, mochten we deelnemen aan het eerste side-event. Hierbij moesten we 6 minuten lang zo veel mogelijk ballen raak schieten. Laat dit nou net het onderdeel zijn wat we donderdag hebben getraind. Dit was ook goed te zien, de ene naar de andere bal ging door het netje.
Toen kwam onze tweede wedstrijd van het toernooi. Dit keer speelden we tegen Jolly Jumpers. Voor de wedstrijd hadden we afgesproken met elkaar dat we goed op de verdediging gingen letten, want daar was nog veel ruimte voor verbetering. De hele wedstrijd ging dit erg goed, maar ook de verdediging van Jolly Jumpers stond goed, dit resulteerde in een hele spannende wedstrijd, waarbij Peatminers aan het langste einde heeft getrokken. De eindstand was 8-6 in het voordeel van Peatminers.
Onze laatste wedstrijd speelden we tegen Orca’s. Vanaf het begin van de wedstrijd was te zien dat het een fysieke wedstrijd zou worden. Waar wij goed stonden te verdedigen gooide Orca’s veel ballen er in. De spelers van Peatminers hadden veel moeite met het verdedigen en het fysieke van Orca’s. Deze wedstrijd eindigde met een stand van 16-0 in het voordeel van Orca’s.
Als laatst sloten we het toernooi af met een side-event. Hier moesten we lay-ups lopen. Bij de ene speler ging dit al wat beter dan bij de andere speler. Ook hier is dus nog ruimte voor verbetering. Na een gezamenlijke afsluiting met alle teams en een foto moment met Victory mochten de spelers douchen en zijn we weer naar huis gegaan.
Kortom, het was een leuke en gezellige dag waarbij iedereen veel plezier heeft gehad.