MU22 pakt winst in Ede

BCE ‘78 M22 – Peatminers M22 (41-78)
Peatminers begon sterk, maar liet verdedigend nog wel wat gaatjes vallen. Op 6-12 in de 1e periode nam BCE een time out. Dat gaf Peatminers de gelegenheid om wat tactische aanpassingen door te voeren. De tegenstander wist de basket daarna niet of nauwelijks meer te vinden. De mannen in het groen echter wel. Het lengte- en reboundoverwicht werd goed benut en al snel liepen ze weg naar een 9-25 voorsprong aan het einde van het eerste kwart. Peatminers domineerde en kon hierdoor zowel aanvallend als verdedigend veel variëren. Dat bracht het team een gedegen overwinning, waardoor het team keurig in de middenmoot mee blijft draaien

Risne Stars X12-1 – Peatminers X12-2 (50-45)
In de tweede ontmoeting met de Rijssenaren zetten de meiden de stijgende lijn van de afgelopen weken goed door. De meiden begonnen sterk, maar lieten zich in de twee periodes daarna de kaas van het brood eten. De vierde periode herstelden ze zich enigszins en zo stond er halverwege een 24-17 ruststand op het bord.

In de tweede helft knokten de meiden zich weer in de wedstrijd. Met een ijzersterke defense wisten ze hun tegenstander, ondanks hun fysieke overwicht, minutenlang bij de basket weg te houden. Zo kropen de meiden langzaam dichterbij en kwamen tot op drie punten terug. In de slotfase konden ze niet meer doordrukken. Maar opnieuw liet het team zien dat ze elke wedstrijd sterker worden. Een mooi uitgangspunt voor het tweede deel van de competitie.

SBA Sphinx VSE1- Peatminers V221 (66-62)
Afgelopen vrijdag zijn de meiden van Peatminers richting Wageningen vertrokken. De vorige ontmoeting had Sphinx gewonnen, maar doordat de meiden van Peatminers getraind hebben op de aanval van de tegenstander begonnen ze meteen sterk. De meiden wisten elkaar goed te vinden in zowel de aanval en verdediging. De wedstrijd ging gelijk op en de ruststand was 32-27 in het voordeel van Sphinx. De tweede helft ging hetzelfde. De verdediging zat goed en door mooi samenspel werden er mooie acties gecreëerd. Hoewel Peatminers heeft verloren met 66-62 was het een goede, sportieve wedstrijd. Het was voor de meiden een wedstrijd met een traan en een lach waar ze elkaar nodig hadden, en elkaar ook zeker hebben gevonden. En dat is de grootste winst.

WSV M16-1 – Peatminers M16-1 (18-154)
Een monsterscore voor de jongens van Peatminers onder 16. Na het eerste kwart stond er al 8-41 op het scorebord. WSV kon geen moment een vuist maken tegen de sterke Vriezenveense jongens. Ondanks het gebrek aan tegenstand bleef het team gefocussed. Al in de derde periode kwam het honderdste punt op het bord (14-101). Vermoeidheid brak het team uit Apeldoorn in de 4e periode op. Peatminers speelde rustig en gecontroleerd en gooide er in die laatste periode zelfs meer dan 50 punten in.