Peatminers MSE1 – Vikings MSE1 -> 58-54

Vrijdagavond was de allereerste wedstrijd van de heren 1 in de Stamper. Nieuwe selectie, nieuwe coach, nieuwe tactiek. Maar wel in het oude vertrouwde groen tegen de Vikings uit Hardenberg.

De eerste periode begon slordig. De heren waren niet helemaal ingespeeld op elkaar. Dat resulteerde in slordige passing en een verdediging die stroef liep. 10-19 eerste kwart. Tweede kwart probeerde de heren zich te herpakken. Ze maakten veel gebruik van de drives naar de basket en de passing was een stuk strakker. Op een gegeven moment stond het weer gelijk. Maar toch wist Vikings de leiding te nemen met een 27-32 stand in de rust.

Het derde kwart was het zeer competitief. De verdediging was zeer fysiek aan beide kanten, maar Vikings wist iets vaker het netje te vinden. 35-43 aan het einde van de periode. Dus er moest alles op alles gezet worden om dit nog tot een goed einde te brengen. De aanval die redelijk liep in het derde kwart, begon nu goed te lopen. De verdediging bleef ontzettend strak en stuk bij beetje werd de achterstand weg gewerkt. Dit werd omgezet naar een voorsprong in allerlaatste minuten onder fanatiek support van het publiek. Het ging er nu om welk team het hoofd koel hield. Uiteindelijk bleek dit Peatminers te zijn die met een 58-54 winst een mooi begin aan het seizoen beleefde.

Peatminers V14 – Kikkers X14 -> 48-27

Vrijdagavond 19:00. De tip off van de wedstrijd. De meiden schieten uit de startblokken. Binnen enkele minuten staat er al 14-0 op het scorebord. Alles wijst er op dat het een makkelijke avond wordt. Concentratie is het sleutelwoord in de time-out die volgt.

Weer in het veld is het team dat snel vergeten. Ze haasten zich om de score op te voeren. Te gehaast; vrije lay-ups gaan mis en schoten vallen niet. Dat breekt ze op en het team speelt meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander.

En dan wordt het een kwestie van hard werken. En dat doen ze. De inzet is super! En dat verdient een compliment. De overwinning komt dan ook geen moment in gevaar. Daarvoor is het krachtsverschil te groot.

Peatminers MU22-1 – Twente Buzzards MU22-1 -> 57-68

Het tempo zat er vanaf het begin goed in, daardoor liep Peatminers uit en speelde ze goed. In het eerste kwart was de stand daarom ook 20-14.

Het tweede kwart begon ook goed. Hoe verder de heren onder 22 in groen in het kwart zaten, hoe verder de tegenstander in liep. De rust was ver te zoeken en het spel was te gehaast dat resulteerde in een ruststand van 37-35.

Derde kwart kwam het fenomeen “Peatminers derde kwart” om het hoekje kijken. Deze keer was de rust en overzicht niet aanwezig en werden er slechte passes gegeven. 46-52 stand. Alles was nog mogelijk.

Het vierde kwart werd het er niet beter op en was de tegenstander gewoon simpelweg beter dan Peatminers. Dus de eindstand werd 57-68 in het voordeel voor Twente Buzzards.

Overige uitslagen:

Peatminers M18-1 – The Valley Bucketeers M18-1 -> 37-53

Peatminers X12-1 – Risne Stars X12-1 -> 29-51

Peatminers X12-2 – Amical X12-2 (VR) -> 31-26

Peatminers V18-1 – Pluto V18-1 -> 98-22

Onderstaande foto’s zijn van de meiden u14 wedstrijd.