Limfjordscup 2022

Basketballers Peatminers actief tijdens de Limfjordscup in Denemarken
Dat samen sporten en samen plezier maken hand in hand gaan bij BV Peatminers is algemeen bekend. De dagen tussen kerst en oud en nieuw bewezen dat maar weer eens. Er reisden maar liefst 4 teams, 6 trainers en een heel aantal supporters af naar Lemvig in Denemarken. Daar wordt ieder jaar de Limfjordscup georganiseerd, een groot internationaal basketbaltoernooi. Peatminers heeft hier al een aantal keer aan meegedaan en na een paar jaar waar het helaas niet mogelijk was, mochten we nu weer samen met heel veel andere verenigingen onze gave sport beoefenen.
Dinsdagochtend vertrokken de MU16, MU18, VU16 en de VU20 in 6 busjes met hun trainers richting Denemarken. Na een lange, maar gezellige busreis konden de teams in de Nørre Nissum School hun spullen uitpakken en settelen. Deze school was het ’thuis’ deze dagen voor maar liefst 11 verschillende (inter)nationale verenigingen.
De woensdag en donderdag stonden volop in het teken van de verschillende poulewedstrijden. De jongenspoule was erg groot; maar liefst 22 MU18 teams en 15 MU16 teams hadden zich ingeschreven.
In de meidenpoule waren er 12 VU16 teams en 9 teams speelden in de poule VU20. De teams speelden verdeeld over de hele dag, in verschillende sporthallen. Waar het mogelijk was moedigden onze eigen teams elkaar natuurlijk aan en ook de supporters die meegereisd waren bezochten zoveel mogelijk wedstrijden. Mooi om te zien dat ook de verenigingen elkaar onderling aanmoedigden. Op het veld concurrenten, naast het veld supporters van en met elkaar. Dat is sportiviteit ten top.
Naast sportiviteit en gezelligheid is zo’n internationaal toernooi ook erg leerzaam. Verenigingen die fysieker spelen, scheidsrechters die andere accenten leggen en verenigingen die op een ander niveau spelen; overal kun je iets ‘van’ of ‘aan’ leren. En waar andere verenigingen zeker iets van ons hebben geleerd is de sfeer. De bussen waarmee alle teams werden vervoerd gedurende het toernooi werd regelmatig op stelten gezet en ‘de woonboot’ werd ingezet door Peatminers en al snel aangevuld met spelers van andere verenigingen. (Check onze socials)

De MU16 en MU18 hebben in hun grote poule goede wedstrijden gespeeld. Zij hadden op een dag soms wel drie wedstrijden, enkele wedstrijden begonnen al om 8.00 uur de laatste wedstrijden werden soms pas om 21.30 uur gespeeld. Best pittig dus, maar ze hielden zich sterk. Helaas waren beide jongensteams niet door naar een finale.
De VU16 en de VU20 mochten na hun soms ook pittige poule wedstrijden beide een finale spelen. De VU16 in de A poule, de VU20 in de B poule. Met de nodige spanning gingen ze het veld op, waardoor ze niet helemaal lieten zien wat ze konden. Helaas voor beide teams vielen de finalewedstrijden net de andere kant op, beide dus 2e in hun eigen poule. Een tweede plek op een internationaal toernooi, daar kun je trots op zijn!
Maar misschien zijn we nog wel het meest trots op hoe we ons als vereniging hebben laten zien; een gezellige, fanatieke, sfeervolle en sportieve vereniging. Op en naast het veld zijn WIJ Peatminers.

Lijkt het jou nu ook super om lid te worden bij onze vereniging? Kom dan eens een balletje gooien en kijk of het iets voor je is!
www.peatminers.nl