Laatste wedstrijden van het seizoen

Peatminers V16 – Apollo Amsterdam V16
Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de meiden van Peatminers. De tegenstander deze wedstrijd was Apollo Amsterdam.

Bij een eerdere ontmoeting dit seizoen ging de winst naar Apollo, maar de meiden van Peatminers waren er op gebrand dit niet nogmaals te laten gebeuren. Nog een keer alles geven dit seizoen om af te sluiten met winst.

De openingsscore was voor Apollo, maar al snel daarna maakte Peatminers de gelijkmakende score. Gedurende het hele eerste kwart gingen de beide teams gelijk op, maar het waren de dames van Peatminers die de voor stonden. Door mooie drives naar de basket, samenspel en hard werken werd het vertrouwen bij de meiden steeds groter dat deze wedstrijd gewonnen kon worden.

In het tweede kwart wisselde Apollo gedurende het kwart de manier van verdedigen af. Hierdoor ontstond er af en toe in de aanval bij Peatminers chaos. Dit duurde meestal een aanval en daarna wisten de meiden weer wat ze moesten doen. Ook Peatminers wisselde de manier van verdedigen af, waardoor Apollo moeite had om de drive naar de basket te maken en minder scoorde. De teams gingen de rust in met een tussenstand van 31-19.

Na rust moesten de meiden uit Vriezenveen even weer op gang komen. De meiden uit Amsterdam maakten hier goed gebruik van. Het derde kwart werd dan ook gewonnen door Apollo, maar de voorsprong die Peatminers al had opgebouwd kwam hierdoor niet in gevaar.

Het vierde kwart ging van start, de laatste tien minuten van dit seizoen. Nog even alles geven deze laatste minuten. Er werden mooie individuele acties gemaakt, maar ook het samenspel uitte zich in mooie scores. De eindstand deze wedstrijd was 67-50. Een meer dan verdiende overwinning voor de meiden van Peatminers. Die met deze overwinning hun seizoen mooi hebben af kunnen sluiten.

Wij willen onze supporters bedanken voor jullie steun dit afgelopen seizoen en hopen jullie volgend seizoen allemaal weer te zien.

Peatminers V14 – BV Wyba X14 (17-85)
Zaterdagmiddag speelden de meiden van VU14 hun laatste competitieduel. Een wedstrijd ‘om des keizers baard’ zoals dat wel gezegd wordt. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Wyba was al kampioen en de meiden van Peatminers kon de derde plek niet meer ontgaan. De vorige ontmoeting ging met ruime cijfers verloren (85-29). Ook nu hadden de meiden niet de illusie dat ze tegen het fysieke overwicht van Wyba opgewassen waren.
Aan het spel was dat overigens niet te merken. Beide teams streden volop om er de laatste wedstrijd iets moois van te maken. En dat lukte. In een sportieve wedstrijd lieten de meiden zijn dat ze technisch en tactisch niet onder hoeven te doen voor welke tegenstander dan ook. Puur op fysiek legden ze het af tegen de nummer 1.
Het doel van de dames was om de tegenstander niet meer dan 85 punten te laten scoren, de score die Wyba de vorige keer op het bord zette. Wyba wilde de 100 punten halen zo bleek na afloop van de wedstrijd.
De meiden slaagden in hun opzet. Dankzij hun onverzettelijkheid en geweldige inzet, tot op de laatste seconde van de wedstrijd, wisten ze hun tegenstander precies op 85 punten te houden. En zo behaalden ze toch een klein beetje de morele overwinning!

Peatminers MSE1 – Uitsmijters MSE2 (56-50)
Heren 1 had zaterdag de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Thuis in de Stamper tegen een geduchte tegenstander, Uitsmijters uit Almelo. De wedstrijd in Almelo werd in de laatste minuten verloren door Peatminers. Het was belangrijk om gelijk scherp te beginnen maar het tegenovergestelde gebeurde helaas. Uitsmijters kwam zeer goed uit de startblokken door strakke passing en afronding. De heren in het groen hadden met name moeite in de passing en dat gaf Uitsmijters extra kansen. Na het eerste kwart stond het 14-25. Getergd door het begin van de wedstrijd probeerde Peatminers zich terug te knokken en verzorgd in de aanval te spelen. Dit lukte deels en ook in de omschakeling werd er beter gespeeld. De verdediging stond ook goed en zo kwam Peatminers terug in de wedstrijd en zelfs even op een minimale voorsprong. Uitsmijters had uiteindelijk de laatste score. 33-34 ruststand in het voordeel van het Almelose team. In het derde kwart begon Uitsmijters goed maar Peatminers bleef vlak achter ze. De verdediging van de heren in het groen stond sterk, de aanval liet wat de wensen over. Met een driepunter sloot Peatminers het derde kwart af met 42-46. Het vierde kwart werd het tempo lager, wat goed was voor Peatminers. Rustig werd de opening gevonden in de Almelose verdediging en aan de andere kant werd er strak verdedigd door Peatminers. In de laatste minuten stond het gelijk, 50-50, maar wist Peatminers het hoofd koel te houden en een mooie laatste overwinning van het seizoen binnen te slepen.