Afgelopen weekend was voor een aantal ploegen een uitwedstrijd ingepland. Ook was er een toernooi in Almelo voor de teams onder 10 jaar. Een rondje langs de velden!

The Valley Bucketeers X12-1 –  Peatminers X12-1 (48 – 67)

Vrijdagavond 9 februari uit tegen Valley Bucketeers. Voor de jongens van Peatminers en de coaches een belangrijke wedstrijd, misschien wel de belangrijkste van het seizoen. 2 sterke teams die aan elkaar gewaagd waren. In het begin ging het redelijk gelijk op en kon het alle kanten op gaan. Onze tegenstander had een paar goede spelers die de punten maakten. Door goed verdedigen van Peatminers konden deze jongens het helaas niet maken. Bij Peatminers kan iedereen scoren en dat gebeurde deze wedstrijd ook. De positieve lijn wordt doorgezet: goed verdedigen, hard werken, samen spelen, veel scoren en in deze wedstrijd vooral de prachtige passes. Dit alles heeft ons nu ook weer de overwinning bezorgd en daar zijn wij, de coaches, best trots op.

Isala X12-1 – Peatminers X12-3  (43 – 18)

Peatminers trad zaterdagmiddag aan tegen Isala. Peatminers controleerde het spel tot en met het derde kwart en hield de rust in het spel. Er werd een minimale voorsprong opgebouwd. Toen Isala in het vierde kwart meer druk zette, beter ging verdedigen en tempo maakte, kwamen we helaas op achterstand. De tank was echter leeg vanaf de zesde  kwart, waardoor Isala de wedstrijd heeft kunnen winnen.

U10 Toernooi Uitsmijters

Peatminers’ U10 teams speelden zaterdag in Almelo weer een toernooi. De jongens deden in poule 2 goede zaken. Ze speelden goed samen en zo wonnen ze twee van de vier wedstrijden en speelden ze er één gelijk. Eén wedstrijd werd verloren. Voor de meiden is het telkens stuivertje wisselen tussen poule 1 en poule 2. Zaterdag mochten ze weer in de hoogste poule spelen. De vorige keer leken de dames steeds een stukje dichterbij te komen. Maar zaterdag kwamen de meiden niet in hun ritme. Alledrie wedstrijden werden verloren. Toch lieten ze elke wedstrijd wel een aantal leuke dingen zien.

Landstede VU14 – Peatminers VU16 (51 – 69)

Afgelopen Zaterdag speelden de meiden van VU16 een wedstrijd tegen Landstede basketbal in Zwolle. We begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Dat leverde gelijk een 8-0 run op.  De trainer van landstede greep in door gelijk een time out te nemen. Maar peatminers ging gelijk door met wat ze begonnen waren met als resultaat een 10-25 eindstand van het eerste kwart. We speelden op centercourt en je kon zien dat Landstede dit vaker deed. Ze kwamen mede daardoor in het tweede kwart terug. Maar peatminers pakte in het derde kwart weer op hoe ze het eerste kwart waren begonnen, en ook in het laatste kwart van de wedstrijd liet peatminers zien dat ze de overmacht hadden. Door de goede inzet van het hele team kwamen de meiden tot de mooie eindstand van 51-69.