Heren 2 Peatminers haalt de winst binnen

SVZW MSE2 – Peatminers MSE2

Afgelopen zaterdag mocht het heren 2 team van Peatminers het in Wierden opnemen tegen het tweede team van Wierden.
Afspraak vooraf was stabiel in de zone verdediging staan en bij balbezit snel omschakelen. Maar vooral lekker basketballen.
Al na de eerste minuten was duidelijk dat de snelle omschakeling zeer effectief was. Maar er leek meer in te zitten. Via een time-out schakelde het team over naar een man-to-man verdediging. Hierbij moest even de help-site gevonden worden maar al met elkaar einde 1e kwart 13-20.
Het tweede kwart viel de bal en stond de verdediging. Het scoren, daar waar het dit seizoen moeizaam gaat, lukte nu. Snelle omschakeling en een goed samenspel met de teamgenoten zorgde voor een run in de punten. Rust 31-59.
De derde en vierde periode was het echt lekker basketbal voor Peatminers. SVZW kwam nauwelijks nog tot score en het Tankservice Haarhuis team scoorde de tweede helft net zo veel als in de eerste.
Een gezellige goed gefloten wedstrijd met een eindstand van 50-118

BS Leiden VU16 – Peatminers VU16

Afgelopen zaterdag stond voor de meiden van Peatminers de uitwedstrijd tegen BS Leiden op het programma. Dit was ook gelijk de eerste wedstrijd na de de lockdown.

In het eerste kwart waren de meiden van Leiden een stuk feller dan de meiden van Peatminers. Dit resulteerde in een achterstand voor Peatminers. De aanval aan de kant van Peatminers kon ook niet lekker worden gelopen, waardoor er weinig werd gescoord aan de kant van de meiden uit Vriezenveen.

De achterstand die ontstaan was, was nog niet zo groot dat de wedstrijd al gespeeld was. Door een aantal scores aan de kant van Peatminers kun de achterstand terug worden gebracht tot 5 punten, maar minder dan 5 punten werd het verschil niet.

In de rust zijn nog nieuwe tactieken besproken. Ook dit mocht niet helpen. Leiden liep na rust meer en meer uit, waardoor de achterstand steeds groter werd. De meiden van Peatminers kwamen de hele wedstrijd eigenlijk niet in de wedstrijd en ook de ballen wilden er niet in.

Ook in het vierde kwart werd het verschil tussen Leiden en Peatminers steeds groter. Kortom, een wedstrijd met veel verbeterpunten.

Wij kijken uit naar de volgende wedstrijd op 5 maart. Dan spelen wij thuis tegen Lokomotief Rijswijk.