Eerste Peanuttoernooi!

Peanuttoernooi
Wat een geweldige dag hebben wij gehad! Het eerste peanuttoernooi, wauw wat spannend en zo veel kleine basketballertjes om ons heen. Lotte, Suze, Auke en Tess staan te springen om te beginnen. Even inschieten en dan is het tijd voor de gezamenlijke warming-up. Daarna spelen we 4 wedstrijden waarbij wij allemaal mega fanatiek zijn. Goed nadenken; handen omhoog, dribbelen, schieten en ook nog passen. Twee gewonnen, een gelijk en een verloren. Wat een resultaat voor de allereerste keer!!! We kunnen nu al niet wachten tot het volgende toernooi!

Rebound ’73 M22-1 – Peatminers M22-1 (70-58)
De mannen speelden in Harderwijk een sterke wedstrijd. Rebound had moeite met de defense van Peatminers. Terwijl de mannen onder het bord de basket goed wisten te vinden. Aan het eind van de derde periode was het verschil 16 punten in het voordeel van Rebound. Daar waar het team vorige week collectief het hoofd liet hangen gingen ze er nu vol voor. Rebound werd in de eerste minuten van de 4e periode volledig overrompeld. Het verschil liep terug naar 8 punten en de coach van Rebound vluchtte in een time-out om het ritme van Peatminers te breken. De mannen bleven na de time out aandringen, maar konden hun inhaalrace niet doorzetten.

Peatminers X12-2 – The Valley Bucketeers X12-1 (23-74)
Afgelopen zaterdag kwam de koploper op bezoek bij de VU12 van Peatminers. Een zware wedstrijd dus voor de meiden. Maar daar was in het begin weinig van te merken. De meiden speelden goed samen en wisten telkens de vrije ruimte te vinden. Verdedigend hadden het team haar zaakjes ook goed op orde. Ze trakteerden het publiek en de coaches op een prachtig potje basketbal!

Drie periodes bleven ze in het spoor van de koploper (15-24). Valley Buck, zichtbaar geschrokken van de tegenstand die de meiden boden, voerde de druk op. Het team bleef goed spelen, maar kwam niet of nauwelijks meer tot scoren. Het krachtsverschil was hiervoor te groot.

B.V. Isala MSE1 – Peatminers MSE1 (64-61)

Het eerste herenteam had een pittige uitwedstrijd in Deventer op het programma. Ondanks een paar blessures ging Peatminers goed van start. Verdedigend stond het goed en aanvallend werd er goed via de centers gespeeld. 16-17 voorsprong voor de mannen in het groen. Isala kwam goed uit de startblokken in het tweede kwart maar Peatminers wist de schade beperkt te houden door sterk te komen en het was 33-33 met de rust. Peatminers speelde ondanks de blessures erg sterk in het derde kwart maar helaas kwamen ze net te kort in het vierde kwart. Hierdoor bleven de punten in Deventer.

Peatminers X14-2 – The Jugglers X14-1

Afgelopen zaterdag speelden de X14-2 van Peatminers tegen The Jugglers X14-1.
Het eerste kwart ging goed voor Peatminers. De aanval liep goed, en het tempo van het spel hadden de jongens van Peatminers onder controle.
Ook de tweede kwart speelde het team geconcentreerd. Met een 25-24 ruststand leek een verrassing nog mogelijk. Na de rust ging The Jugglers over naar een zone-verdediging. Dat zorgde voor verwarring en veel balverlies in onze aanval. Met een aantal scores uit de fastbreak liep tegenstander uit naar 27-32. Een timeout was nodig om de rust terug te brengen. Eind van het derde kwart was het verschil opgelopen tot 9 punten (29-38). Maar de jongens bleven strijden. Peatminers ging nog beter verdedigen. En aanvallend maakten de jongens van Peatminers een aantal fraaie acties. Met die inzet wisten de jongens de vierde periode zelfs te winnen (43-42).
Dat bracht de eindstand ondanks twee vrije worpen voor Jugglers op nog 0:00 speeltijd op 43-42