Dit weekend was het weekend van uitwedstrijden. Met name de jeugd teams moesten aan de slag om hun begeerde punten binnen te halen. Hierbij de verslagen. Volgende week zaterdag komen de Peatminers in Vriezenveen weer aan de deur voor de potgrond verkoop.

Twente Buzzards XU14 – Peatminers XU14 -> 37-58
Afgelopen zaterdag mochten de jongens van Peatminers U14 tegen het team uit Hengelo. Een directe concurrent voor de tweede plaats. Vorige week behaalde Risne Stars al het kampioenschap in de tweede klasse. De jongens begonnen nerveus aan de wedstrijd. In de aanval hielden ze zich niet aan de afspraken, waardoor ze elkaar meer in de weg liepen dan dat er kansen gecreëerd werden. Daardoor bleef de wedstrijd spannend. Ruststand 23-24. Na een paar aanpassingen liep de aanval na de rust veel beter. De jongens speelden als team en wisten elkaar goed te vinden. Met maar liefst 6 driepunters (!) werd de verdediging van Twente Buzzards aan flarden geschoten. En met snelle fastbreaks en mooie drives bouwden de jongens aan een ruime marge. Een belangrijke overwinning voor het team dat hiermee een grote stap heeft gezet naar het behalen van de tweede plaats in de competitie.

The Valley Bucketeers XU12-1 – Peatminers VU12-1 -> 63-45
De meiden speelden tegen het team uit Nijverdal een sterke wedstrijd. In de eerste helft was het stuivertje wisselen. Via 7-3 kantelde de wedstrijd in de 2e periode naar 11-14 en 23-16 na periode 3. Daarna was er lang sprake van een gelijkwaardige wedstrijd. Het verschil bleef constant rond de tien punten schommelen. De meiden wisten de gevaarlijkste spelers van de tegenstander in toom te houden. Het fysieke overwicht van de tegenstander gaf in periode 7 de doorslag. De meiden waren moe gespeeld. De tegenstander liep weg naar 22 punten voorsprong. In de laatste periode deden de meiden nog wat terug en brachten zo de eindstand op 63-45.

Second Dribble XU12-1 – Peatminers XU12-2 -> 14-40
Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd in Hardenberg op de planning. Na een goede warming-up begonnen de meiden sterk en was het al snel duidelijk dat we de overwinning zouden pakken.  Daarom de rest van de wedstrijd gebruikt om te oefenen met de opzet van de aanval en verdediging. Een ding is zeker, de meiden hebben een grote groei laten zien in het afgelopen half jaar waar ze allemaal trots op mogen zijn!

Landstede ZAC MU18 – Peatminers MU18 -> 93-23
De jongens van U18 moesten deze keer naar Zwolle tegen de koploper Landstede ZAC. De jongens begonnen de wedstrijd sterk, ze konden het snelle spel van Landstede onder controle houden en wisten de eerste punten in de wedstrijd te maken. Na het eerste kwart leek de concentratie een beetje weg te vallen, maar na een goede peptalk van de coach kwamen de jongens weer op gang. Ondanks dat de jongens van Landstede één stapje te hoog gegrepen waren voor ons hielden de jongens hun hoofd omhoog en gingen door tot de laatste seconde! Al met al hebben de jongens van Peatminers een top wedstrijd gespeeld en gaven niet op!

The Jugglers VU18-1 – Peatminers VU18-1 -> 8-126
Zaterdagmiddag mochten de meiden van U18 aantreden tegen het team uit Enschede. Gezien de stand in de competitie zou het een wedstrijd worden met weinig weerstand. De eerste helft werd er aan de kant van Peatminers veel gescoord uit de fastbreaks. De tweede helft ging Jugglers man-to-man verdediging toepassen, waardoor Peatminers een nieuwe aanval kon oefenen. We kregen als team om de aanval op te zetten en een aantal keren rond te passen. Peatminers ging er met een ruime zege vandoor.

Pluto VU16-1 – Peatminers VU16-1 -> 55-44
Zaterdagavond moesten de meiden van U16 uit spelen tegen de nummer 2 van de competitie Pluto VU16 1.  De meiden van Peatminers waren gebrand om deze wedstrijd te winnen. Dat was te zien in het eerste kwart. Er werden mooie acties gemaakt en de schoten vielen, dat resulteerde in een 12-16 eindstand na het eerste kwart. In het tweede kwart kwamen de meiden van Pluto terug ze scoorden in dit kwart 20 punten en de meiden van Peatminers scoorden er maar 6. In de tweede helft kwamen de meiden nog een beetje terug, maar door het maken van teveel fouten werd het gat steeds weer groter. Dit resulteerde in een 55-44 verlies.