Dames 1 pakt koppositie in competitie!

Naast de intocht van de goedheiligman was er natuurlijk nog een weekend voor Peatminers op het programma!

Kikkers VSE1 – Peatminers VSE1 (37-68)
Afgelopen zaterdag speelden de dames in Borne tegen Kikkers. Het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden omdat Kikkers op 1 stond en Peatminers op de 2e plek in het klassement. De onderlinge wedstrijden gaan meestal gelijk op dus Peatminers ging vol vechtlust op weg naar Borne. Kikkers begonnen in een zone verdediging maar de aanval van Peatminers liep mooi door de open plekken en zorgde voor een voorsprong na het 1e kwart voor Peatminers. Het 2e kwart verliep hetzelfde, de zone-press verdediging van Peatminers deed de voorsprong nog verder uitlopen. De rust gingen we in met 14-29. Na een korte onderbreking begon de tweede helft van de wedstrijd. Peatminers was gretig op de overwinning, geconcentreerd spel zorgde voor mooie scores. Kikkers heeft nog wel geprobeerd om over te gaan op man-to-man verdediging maar ook dit heeft niet geholpen. Peatminers was overduidelijk de betere partij vandaag. De eindstand is 37-68, waardoor Peatminers VSE1 de koppositie heeft overgenomen van Kikkers.

Peatminers MU14-1 – Arnhem Eagles XU14-1 (50-44)
MU14-1 speelde thuis tegen de (gedeelde) Nr 1 van de ranglijst. Uit hadden ze in de laatste seconde verloren met 1 punt verschil, dus het zou spannend worden.
De tegenstander had indruk gemaakt de vorige wedstrijd en dat was de gehele wedstrijd te zien. Ondanks dat de Vriezenveners uit al en nu thuis ook het beste van het spel hadden, hadden ze te weinig zelfvertrouwen. Vooral verdedigend lieten ze veel te veel toe.
Toch hebben ze de gehele wedstrijd voor gestaan en ook zo geëindigd, waardoor de jongens op dit moment op de eerste plaats in de competitie staan.
De competitie is echter nog niet eens op de helft en er staan nog een aantal lastige uitwedstrijden op het programma, dus een mooie uitdaging in het verschiet.

WSV X14-2  –  Peatminers X14-2 (39-60)
Peatminers X14-2 speelde afgelopen zaterdag zijn eerste wedstrijd tegen WSV X14-2 in Apeldoorn. We wisten niet wat we konden verwachten.
De start van de wedstrijd was goed met snel aanvallend spel en strak verdedigen. Eind van het tweede kwart was het verschil opgelopen tot 15 punten (15 – 30).
Hard gewerkt en geconcentreerd gespeeld was uiteindelijk goed voor een verdiende overwinning

Peatminers M16 – Jugglers M16 (76-36)
De jongens hadden in Enschede hun tegenstander al een keer met ruime cijfers verslagen. En daardoor dachten de jongens er deze keer iets te makkelijk over. Met name in de eerste helft was dat te merken. Veel makkelijke scores werden gemist en verdedigend liet Peatminers wat steekjes vallen. Ruststand 37-21. De jongens herpakten zich en lieten hun overwicht aan kwaliteit zien. Jugglers had geen antwoord op de fastbreak van Peatminers. En de defense van de jongens was scherper. En daarmee werd opnieuw een ruime overwinning geboekt.

SBA Sphinx VU22 – Peatminers VU22-1 (84-56)
Vrijdag 15 november zijn de VU22 naar Wageningen vertrokken. Om 21.00 stond de wedstrijd tegen SBA Sphinx op de planning. De sfeer van de meiden van Peatminers zat er de hele dag al goed in. Echter begon een voorsprong voor Sphinx met 26-14. Of de meiden hun tegenstander hadden onderschat aangezien Sphinx onderaan staat weten ze niet precies. Wel is duidelijk dat de meiden van Wageningen velen malen sneller waren in de omschakeling. De eerste helft eindigde in 43-26. De tweede helft zetten onze meiden uit Vriezenveen een tandje bij waardoor de voorsprong niet nog veel groter wordt, maar de winst was niet meer realistisch. Peatminers heeft wel alle mogelijke opties geprobeerd. De schoten van de tegenstanders bleven maar vallen in tegenstelling tot die van onze meiden. De wedstrijd eindigde dan ook, tegen alle verwachtingen in, met een eindstand van 84-56 in het voordeel van Sphinx.

Risne Stars X12-1 – Peatminers X12-2 (50-36)
Zoals wel vaker dit seizoen stonden de meiden vrijdagavond tegenover een grotere en fysiekere tegenstander. Maar zoals we inmiddels ook van de meiden gewend zijn laten ze zich daar niet door afschrikken. Ze gingen er weer vol voor. Dat bracht de meiden na drie perioden zelfs een voorsprong van 10 punten. De tegenstander trok met een tussensprint de stand gelijk bij het rustsignaal, 23-23. Rijssen zette door, maar de meiden hielden hun tegenstander in het vizier. Pas in de laatste periode moesten de meiden hun tegenstander laten gaan.

WSV MSE2 vs Peatminers MSE1 (86-53)
Afgelopen zaterdag moesten de heren uit vriezenveen uit in Apeldoorn basketballen. Het herenteam had geen grote bezetting door wat blessures. De snelle jongens uit Apeldoorn liepen snel uit en de man Defensie van peatminers was te langzaam. Na het overschakelen naar een zone verdediging  kwam het ritme beter in het Vriezenveense team. Toch was het verschil gemaakt en was er geen kracht om terug te komen.

Peatminers V14 – BS Leiden V14 (24-106)
De nummer één in de competitie startte met een stevige press. Hoewel de meiden er de afgelopen weken flink op getraind hadden om onder deze druk uit te komen wisten ze zich hier met name in het begin geen raad mee.

De meiden leken flink onder de indruk van de felheid van Leiden, die van de eerste tot en met de laatste minuut knokten voor elke bal. Tegen die vechtlust was het team niet opgewassen.