Peatminers X14-1 – Vikings X14-1 (62-57)
Zaterdagmiddag trakteren de meiden het publiek op een fantastische, bloedstollende wedstrijd tegen Vikings uit Hardenberg. Vikings opent de score. Maar Peatminers haakt, anders dan vorige week, direct aan. Via 8-13 (Q1) wordt het 20-24 bij rust.
Na de rust nemen de meiden het initiatief in de wedstrijd over. De verdediging staat als een huis en ondanks een lengteoverwicht van de tegenstander pakt Peatminers oh zo belangrijke rebounds. Vanaf 20-26 scoren de meiden zeven punten op rij en pakken ze voor het eerst de leiding: 27-26. Daarna is het stuivertje wisselen en met 41-42 beginnen de meiden aan het vierde kwart.
In een zenuwslopend vierde kwart neemt Peatminers direct weer de leiding. De voorsprong is dan vier punten. Maar de meiden geven door slordigheden op het laatst de wedstrijd nog bijna uit handen. Verder dan 48-48 komt het gelukkig niet. Verlenging…
Het publiek gaat vol achter het team staan. Vikings opent de verlenging met 48-50, maar vanaf de vrije worplijn maakt Peatminers er 50-50 van. Vikings focust zich op één speelster. Een vergissing, want daarmee gaven ze ruimte aan de schutters van Peatminers. Met vijf afstandsschoten, waarvan twee fantastische driepunters, kraken de meiden hun tegenstander. Een meer dan verdiende overwinning voor de meiden!
Peatminers MSE1 – Arriba MSE2 -> 55-51
Heren 1 had zaterdagavond in de Stamper een wedstrijd tegen het tweede herenteam van Arriba. De ploeg van de Universiteit Twente bood vorig seizoen veel tegenstand tegen de ploeg uit Vriezenveen dus het beloofde een spannende partij te worden.
Het eerste kwart begon van beide kanten slordig in de aanval. Het bleef lange tijd 0-0 tot dat de thuisploeg de score opende. Er zat wel veel tempo in het spel aan beide kanten maar in afronding was er veel pech. Gelukkig voor de heren in het groen werd de afronding beter en won de eerste periode met 10-7.
Het tweede kwart begon Peatminers sterk. Er kwam wat meer rust in de aanval. Verdedigend stond het sterk. Heren 1 liep zo uit naar 17-9 stand. Arriba herpakte zich echter naar mate het kwart vorderde. Peatminers had een hoop turnovers waardoor Arriba weer terug kwam. Met de rust stond het nog wel 17-16 in het voordeel van Peatminers.
Het derde kwart begon redelijk gelijk op. Arriba wist wel met afstandsschoten de voorsprong te pakken. Peatminers bleef agressief naar de basket gaan waardoor Arriba in foutenlast kwam. Dit zette wel druk op de ploeg van de Universiteit Twente maar desondanks stond het nu wel 29-34 in hun voordeel.
Het vierde kwart herpakte Peatminers zich. Het tempo en intensiteit werd verhoogd. De basket werd veelvuldig aangevallen en Arriba kon verdedigend weinig inbrengen. Arriba kon een tijd mee komen maar langzaam maar zeker begon Peatminers de overhand te krijgen. Op de vrije worp lijn werden de punten verdiend bij Peatminers. Arriba maakte het nog spannend met driepunters maar Peatminers hield uiteindelijk wel hun hoofd koel. Zo won Heren 1 ook hun tweede wedstrijd met 55-51.