Afgelopen weekend heeft BV Peatminers haar eerste wedstrijden van het jaar gespeeld met belangrijke resultaten. Even een rondje langs de velden.

 

BS leiden V14 1 – Peatminers V14 1

Afgelopen zaterdag stond er weer een verre uitwedstrijd voor de meiden van Peatminers op het programma in leiden. Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft zijn de meiden naar een toernooi in Denemarken geweest waar ze goed hebben kunnen proeven hoe het is om tegenover teams te staan die hard spelen en soms erg gemeen kunnen zijn. Na de grote nederlaag van de vorige keer waren de meiden er dus op gebrand om dit niet weer te laten gebeuren. In het eerste kwart zag je gelijk al dat de meiden van Peatminers zich niet bang lieten maken en gekomen waren om te winnen. Dit lieten ze zien door mooie lange aanvallen te lopen en de rust te bewaren in hun spel. Dit zorgde er dus ook voor dat leiden verbaasd en heel even de weg kwijt was, eindstand eerste kwart 21-7. In het tweede kwart gingen de meiden van Peatminers er met nog meer pit tegenaan wat leidde tot een inhaalslag en zelfs het winnen van dit kwart, ruststand 32-21.

Met dit minimale verschil in punten op zak hebben de meiden in de rust afgesproken om deze stijgende lijn door te zetten en er nog vol voor te gaan. In het derde kwart lieten de meiden van Peatminers goed zien dat nog niks definitief was en de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan. leiden zette grote druk naar voren om de score uit te bouwen maar gelukkig waren onze meiden hier op voorbereid in de trainingen en lieten ook zien dat ze met deze druk fysiek maar ook mentaal goed om konden gaan, Eindstand derde kwart 49-34. Met het laatste kwart in zicht kwam de bank van leiden in foutenlast waardoor de meiden van Peatminers de kans kregen om nog tot veel scoringsmogelijkheden te komen. Helaas werd niet elke kans benut waardoor de meiden van Peatminers achterbleven in de stand. Ondanks de eindstand hebben de meiden gedurende de hele wedstrijd nooit opgegeven en bleven als team samenwerken. De reis naar Denemarken heeft dus wel degelijk geholpen en we mogen erg trots zijn op onze meiden!

Eindstand 73-50

Arnhem Eagles X14-1 – Peatminers X14-1

Afgelopen zaterdag speelden de nummers 1 (Peatminers) en 2 (Eagles) tegen elkaar in Arnhem.

Aangezien de jongens uit Vriezenveen in de eerste seizoenshelft verloren hadden met 1 punt verschil, waren ze gebrand op revanche.

Net als de eerste wedstrijd was het de gehele wedstrijd stuivertje wisselen.

Beide teams begonnen onwennig aan de wedstrijd en de eerste score aan beide kanten liet enkele minuten op zich wachten.

Peatminers had moeite om door de verdediging te komen en ze waren te lief in de verdediging.

Toch kwamen ze daarna op een snelle voorsprong. Na een time out van de tegenpartij en een aantal wissels aan de kant van de vriezenveners, kwam de tegenstander terug en nam zelfs een kleine voorsprong, die ze tot de rust vasthielden. Nadat Peatminers in de 3de helft weer begonnen met de basis 5 maakten ze de achterstand weer ongedaan en namen ze weer een kleine voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven. Peatminers daarna steeds weer uit, maar Eagles kwam elke keer ook weer net zo hard terug. Daarom bleef het spannend tot de laatste seconde.

De Vriezenveners namen uiteindelijk dit keer zelf de overwinning mee naar huis met 1 punt verschil. Een hardbevochten, maar zeer terechte overwinning.

Eindstand: 47-48.

Peatminers MSE1 – Uitsmijters MSE3

Heren 1 trad vrijdagavond aan in de Stamper tegen Uitsmijters uit Almelo. De eerste periode kwam Uitsmijters goed uit de startblokken. Peatminers zocht de basket weinig op en probeerde meer via schoten de scores te maken maar die vielen er niet in. Uiteindelijk was er nog geen man overboord maar keek Peatminers wel tegen een 11-16 achterstand aan. Het tweede kwart liep Uitsmijters uit en stond het bij de rust 28-43. Het derde kwart verliep niet goed voor Peatminers. Uitsmijters was verdedigend sterk en wisten met wat scores naar een 35-57 stand te komen. Het vierde kwart kwam nog een felle ommekeer van Peatminers maar dat was helaas te laat.

Eindstand 56-67

SV TwelloVSE1 – Peatminers VSE1

De dames speelden zaterdag tegen de nummer 3, SV Twello. Bij winst van Twello komen er drie teams gelijk te staan dus het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden die gewonnen moest worden. Het eerste kwart verliep rustig Peatminers pakte de voorsprong en bleef deze behouden. In het 2e kwart werd er voor veel fouten aan Peatminers zijde gefloten, wat niet allemaal terecht was, maar Peatminers wel in een moeilijkheden bracht. De stand veranderde dan ook en Twello werd beter en namen de voorsprong over. Na een korte rust gingen we strijdlustig het veld op, maar de stand bleef hetzelfde. Na een pittig gesprek tussen coach en scheidsrechter kwam er een ommekeer in de wedstrijd. Peatminers wist de rust te herpakken, de verdediging dicht te timmeren en de punten te scoren. Het laatste kwart werd met kleine voorsprong voor Peatminers begonnen. Nu was het strijden voor behoudt van de eerste plaats, en dit is gelukt.

Eindstand 50-58