BV Peatminers schittert met nieuwe tenues op het veld!

BV Peatminers heeft afgelopen weekend mooie resultaten geboekt en dat in nieuwe tenues!

Peatminers VSE 1 – S.V.Z.W. VSE 1 -> 59-37
Woensdag 2 oktober speelden de dames thuis tegen Wierden. De wedstrijd begon zeer moeizaam. Aan beide kanten waren er genoeg aanvallen maar de bal viel niet door de ring. Na het eerste kwart was het dan ook nog maar 8-13. Ook het tweede kwart verliep niet zoals Peatminers verwachtte. De aanvallen kwamen niet tot de basket, wat resulteerde in veel afstandschoten zonder rebound zodat de bal weer bij SVZW terecht kwam, zij liepen een paar maal mooie fastbreaks. Tot aan het eind van het 2e kwart toen Peatminers eindelijk terug begon te vechten, toen was er een ombuiging in de stand. De rust werd ingegaan met 24-25. Een duidelijke uitleg in de rust wat we gingen spelen in de tweede helft resulteerde in een ommezwaai in de wedstrijd. SVZW was een beetje het spoor bijster en wist nog maar weinig te scoren. Hierdoor waren de fastbreaks voor Peatminers. Het spel werd boeiend en ook het publiek begon er van te genieten. Dit resulteerde in een einduitslag van 59-37. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen SVZW ging nu de winst naar Peatminers.

Peatminers X12 2 – Uitsmijters X12 1 -> 36-32
De meiden, geheel in nieuw tenue, dankzij sponsor Bouw- en aannemingsbedrijf Folbert, mochten opnieuw aantreden tegen Uitsmijters. In Almelo werd drie weken gelden nipt verloren. Dus de dames waren gebrand op een overwinning, al leek dat er in de eerste minuten van de wedstrijd nog niet op. De verdediging werd een tandje aangehaald en van 4-10 in de 2e periode kwamen de meiden in periode 3 bij 12-11 voor het eerst op voorsprong. Tot en met periode 5 ging het gelijk op. Vanaf dat moment roken de meiden de winst. Ze knokten voor elke bal. De tegenstander kwam niet door de hechte defense van Peatminers en werd gedwongen tot geforceerde schoten. De dames profiteerden en liepen weg bij de tegenstander, 29-22. Dat bleek het beslissende gaatje. Uitsmijters drong aan met veel individuele acties. De meiden bleven als team spelen en hielden stand en noteerden zo hun eerste overwinning van dit seizoen.

Peatminers M22 1 – Pigeons M22 1 -> 63-43
De gasten uit Duiven waren met slechts zes spelers naar Vriezenveen afgereisd. Het was dus zaak om het tempo in de wedstrijd hoog te houden. In de eerste helft verzuimde Peatminers echter om die opdracht goed uit te voeren. Pigeons dicteerde het tempo van de wedstrijd en Peatminers kwam niet toe aan het eigen spel. Aan het einde van de eerste helft keek het team tegen een achterstand aan. In de tweede helft startte Peatminers met een press. Die aanpassing in de defense bleek de sleutel voor de overwinning. De mannen van Peatminers brachten meer energie en bepaalden nu wel het tempo. Pigeons had moeite met de druk en leed veel balverlies. Binnen een paar minuten was de achterstand omgebogen naar een ruime voorsprong. Daarna verslapte de defense iets. De tegenstander was echter al niet meer in staat om nog iets uit te richten. Peatminers speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Een keurige overwinning voor de Vriezenveense mannen.

Peatminers V14 1 – Sportiff Company Grasshospers V14 -> 46-73
Het team begon niet helemaal scherp aan de wedstrijd, waardoor het al snel 0-6 stond. Maar gelukkig duurde dat niet zo lang. Door goed te passen kregen de meiden een aantal vrije schotkansen die er ook in gingen. Peatminers kwam terug tot 13-15 aan het einde van de 1e periode. In de 2e periode wilde Peatminers meer druk zetten. Maar de press werkte niet zo goed en Grasshoppers liep uit naar 21-31 bij de rust.
In de 3e periode hadden de meiden moeite met de afronding. Bij de tegenstander vielen de ballen wel. Aan het begin van de 4e periode begonnen de meiden van Peatminers sterk. Er werd goed gepasst en ingesneden. De meiden van Grasshoppers waren lang en maakten daar goed gebruik van. Peatminers kon niet meer inlopen.

Peatminers MSE1 – Arriba MSE2 (59-62)
De heren in het groen traden zaterdagavond aan tegen de ploeg van de Universiteit Twente. Een geduchte tegenstander die hun eerste twee tegenstanders overtuigend had verslagen. Arriba zette vroeg druk en speelde veel via de omschakeling en Peatminers speelde meer via de centers maar had moeite met de defensieve druk van Arriba. Na een slordig eerste kwart kwam Peatminers op achterstand. Maar de heren lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen toch terug het tweede kwart en kwamen zelfs op voorsprong. Met een ruststand van 30-23 begon Peatminers weer slordig aan het derde kwart. Passes kwamen niet aan en de bal werd niet goed beschermd. Arriba kwam dus weer ruim op voorsprong te staan. Peatminers vocht zich weer terug in de wedstrijd maar kwam helaas te kort.

Peatminers X14 2 – The Valley Bucketeers X14 1 -> 45-55
Peatminers X14-2 trad zaterdagmiddag aan tegen The Valley Buckteers, een wedstrijd die Peatminers vorige keer met 5 punten verschil had gewonnen. Dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.
Het eerste kwart begonnen de jongens heel sterk in de aanval, waardoor de jongen van Peatminers mooie scores konden maken, het tweede kwart ging daarintegen helaas minder, minder sterk verdedigen, te snel gaan in de aanval.Tot en met de rust gingen de aanvallen nog redelijk gelijk op.
Alles was nog mogelijk na de rust.
Na de rust zetten de jongens van Peatminers de aanvallen door en gingen iets beter verdedigen maar helaas konden de jongens allen de tussenstand waarborgen.