BV Peatminers opent het seizoen en laat de velden weer groen kleuren!

Afgelopen weekend heeft basketbalvereniging de eerste uit- en thuiswedstrijden op het programma gehad. De teams hebben na een paar weken trainen verschillende resultaten geboekt. Nu kan BV Peatminers uitrusten, want morgen gaan verschillende teams strijden voor de Vjenne Heroes, in het kader van 650 jaar Vriezenveen.

Peatminers VU16-1 vs Landstede ZAC VU-18-2

Vrijdag 13 september moesten de meiden van U16 1 tegen Landstede ZAC.
Het 1e kwart ging gelijk al super goed! De meiden van peatminers speelde goed samen en maakte daardoor veel punten. Hiermee eindigde het eerste kwart met 17 – 4 voor peatminers.
Het tweede kwart speelde de meiden eigenlijk hetzelfde als het eerste kwart. Hiermee eindigde het tweede kwart met 33 – 7.
Na de rust werd Landstede ZAC wat fysieker. Maar de meiden van peatminers lieten hun hoofd daar niet door gek maken. Ze kregen een doelstelling van hun trainers mee om de tegenstander onder de twaalf te houden en hun zelf boven de zeventig punten. Helaas is het niet gelukt om de tegenstander onder de twaalf punten te houden dus werd het verdubbeld naar 24. Het derde kwart eindigde met 51 – 17.
Het vierde kwart ging super goed! En eindigde we wedstrijd met een eindstand van 79-25 voor peatminers!

Uitsmijters X12 1 – Peatminers X12 2 ->22-20

Een nieuwe seizoen, een hogere leeftijdsklasse. Voor de meiden U12 van Peatminers best even spannend. Maar daar was in het veld gelukkig weinig van te merken. Het was een leuke en spannende wedstrijd. Verdedigend gaf het team weinig kansen weg. En in de aanval waren al wat dingen terug te zien waar op de trainingen hard aan gewerkt wordt. De meiden hadden bijna de hele wedstrijd de leiding. In de 6e periode kwam Uitsmijters op voorsprong. De meiden bleven in het spoor, maar zagen de winst net aan hun neus voorbij gaan.

Uitsmijters MSE 3 – Peatminers MSE 1 -> 87-41

Heren 1 had hun eerste wedstrijd in Almelo tegen Uitsmijters. Het eerste kwart ging goed voor Peatminers. De aanval liep goed, er werd scherp verdedigd en het tempo van het spel hadden de heren onder controle. Het tweede kwart kwamen de eerste slordigheden in het spel en Uitsmijters maakte er daar optimaal gebruik van. Een time-out van Peatminers maakte daar helaas geen verandering in en Uitsmijters liepen verder uit tot aan de rust. Na de rust ging het weer stuk beter voor de heren in het groen. Helaas werd door wat gemiste schoten de achterstand niet verder ingehaald en bleef het ongeveer hetzelfde. Het vierde kwart werd nog veel geprobeerd door Peatminers om terug in de wedstrijd te komen maar Uitsmijters pakten veel rebounds en aanvallend werd er goed gespeeld. Daardoor kwamen de heren helaas met lege handen thuis in Vriezenveen.

Orca V16 2 – Peatminers V16 2 -> 39-50

Het eerste en tweede kwart waren we heel fanatiek en ging het super goed. We maakten veel punten. De verdediging ging ook redelijk goed.Het derde kwart ging wat minder. We scoorden nog steeds wel maar de verdediging ging niet meer zo goed. En de tegenstander werd agressief.

Het vierde kwart kwamen we terug met een betere verdediging en hele mooie acties. Na de wedstrijd zijn we nog even langs de Mac gereden met z’n allen.

Rebound ’73 X14 1 – Peatminers X14 1 -> 39-70

Vorig seizoen zijn we kampioen geworden en gepromoveerd naar de 1ste klasse. In deze klasse zitten totaal 6 teams en spelen we een dubbele competitie (2x uit en 2x thuis). Na de laatste training van het afgelopen seizoen, hebben we voor de grap tegen de jongens gezegd: je hoeft niet terug te komen, als je niet minimaal 10 centimeter bent gegroeid. Gelukkig voor de trainers hebben de meeste hier gehoor aan gegeven en hebben de 6 weken vakantie voor de nodige extra centimeters gezorgd. Voor de 1ste wedstijd moesten we naar Harderwijk. Zeer gemotiveerd begonnen we aan de warming-up en wedstrijd. Al vrij snel werd duidelijk dat wij een maatje te groot waren voor onze tegenstander en liepen we direct uit. Mooi om te zien dat al het harde werken tijdens de trainingen, zich vertaalt in prachtige aanvallen en veel samenspel. Een mooie start van het nieuwe seizoen in de 1ste klasse en wij kijken vol vertrouwen uit naar de volgende wedstijd.

Overige uitslagen:

S.V.Z.W. VSE 1 – Peatminers VSE 1 -> 68-36

S.V.Z.W. M16 1 – Peatminers M16 1 -> 25-42

The Valley Bucketeers X14 1 – Peatminers X14 2 -> 35-40

BC Utrecht Cangeroes V22 1 – Peatminers V22 1 -> 54-58

Basketball All Stars Epe M22 1 – Peatminers M22 1 -> 109-32

The Jugglers X12 2 – Peatminers X12 1 -> 25-30

MBCA Amstelveen V14 1 – Peatminers V14 1 -> 49-43

The Jugglers M18 1 – Peatminers M18 1 -> 67-58