Afgelopen weekend heeft BV Peatminers weer de nodige uitwedstrijden door heel het land gespeeld. De meiden van U14 hebben de winst in Rotterdam binnen gehaald.

Rotterdam Basketbal V14 1 – Peatminers V14 1 (28-81)

Afgelopen zaterdag stond alweer de tweede uitwedstrijd op het programma voor onze meiden van Peatminers.
Dit keer stond de wekker al vroeg en mochten de meiden afreizen naar het mooie Rotterdam. Ondanks het feit dat de meiden nog niet helemaal wakker waren, begonnen ze direct sterk aan de wedstrijd. Vanaf het eerste kwart waren de meiden van Peatminers lekker fel waardoor er mooie fast breaks gelopen konden worden. Peatminers liep al heel snel ver uit in de score en Rotterdam kon dit niet meer bijhouden. Met een ruststand van 17-47 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld maar Peatminers was nog lang niet klaar met de score. De meiden uit Vriezenveen kregen mooie kansen om de verschillende aanvallen te lopen en te kijken voor die extra pass om zo een 100% score te kunnen garanderen. Rotterdam heeft nooit de kans gekregen om in de wedstrijd te komen en kreeg voortdurend scores om de oren. Naast de snelheid van de meiden uit Vriezenveen werden er dus ook mooie lange aanvallen gespeeld om zo het plaatje compleet te krijgen. Al met al was het een mooie wedstrijd en een meer dan verdiende overwinning voor onze meiden. Samen met 2 punten is het feestje voortgezet in de bus terug naar huis.

Kikkers MU18-1 – Peatminers MU18-1 (41-48)

In een bloedstollende wedstrijd sleepten de mannen onder 18 de overwinning uit het vuur in Borne! Lange tijd leek een overwinning er echter niet in te zitten tegen Kikkers. Peatminers kwam moeizaam uit de startblokken en keek al snel tegen een achterstand aan. Kikkers koos in verdedigend opzicht voor een zone. En dat leidt, zeker bij de jeugd, niet tot het meest fraaie basketbal. De mannen keken bij rust tegen een 22-11 achterstand aan.

In het derde kwart kantelde de wedstrijd. De MU18 schoot uit de startblokken en binnen no-time was de aansluiting er weer en nam zelfs even de leiding (22-23). Bij 29-27 brak het vierde kwart aan. Kikkers volhardde in de zoneverdediging en bij Peatminers vielen de schoten niet. Kikkers profiteerde en zo was de achterstand halverwege het laatste kwart ineens weer 10 punten.

Peatminers rechtte nog één keer de rug. Binnen 3 minuten was het 39-39. Deze keer zetten de mannen door. Via de vrije worplijn sprokkelden ze hun puntjes bij elkaar tot 39-43. De laatste minuten werden een tactisch schaakspel, waarin Peatminers de slimste en de sterkste bleek. Een zwaar bevochten en dik verdiende 41-48 overwinning voor de MU18 van Peatminers.

Kikkers MSE1 – Peatminers MSE1 (43-71)
Na een dikke nederlaag vorige week in de Stamper wilden de heren van Peatminers hun eerste overwinning behalen in Borne. Na een begin waar de teams gelijk opgingen, kwam Peatminers voor met 13-16. In de zoneverdediging van Kikkers werd gaten gevonden door strakke passing en Peatminers was sterk aan het rebounden. Kikkers kon in de omschakeling nog wel wat schade verrichten. In het tweede kwart nam Peatminers het over. Aanvallend werd er sterk gespeeld en verdedigend stond het goed. Mede door de centers stond het bij de rust 23-37. Het derde kwart leek veel op het eerste kwart. Peatminers bouwden hun voorsprong uit naar 35-52. Het laatste kwart liep Peatminers uit door goede verdediging en vervolgens de open man te vinden in de zoneverdediging van Kikkers.

Kikkers X12-2 – Peatminers X12-2 (11-91)
De meiden gingen in Borne opnieuw goed van start. Vanaf de sprongbal hadden ze het initiatief. Via 2-11 liepen ze weg bij hun tegenstander. In de tweede periode haperde de motor even (7-15). Maar in de periodes 3 en 4 knokten de meiden zich tegen het fysieke geweld van de tegenstander naar een ruime voorsprong (8-35). Die strijd was de opmaat voor een zeer sterke tweede helft. De verdediging stond als een huis. En aanvallend werd de ene na de andere fastbreak goed afgerond. Kikkers wist zich geen raad. Aan het einde van de 6e periode werd de officiële eindstand bereikt (10-60, maximaal 50 punten verschil). Maar de meiden waren nog niet klaar met hun tegenstander. In de laatste twee periodes kwam iedereen tot een aantal fraaie scores. Met een eindstand van 11-91 en bijna alle speelsters in de dubbele cijfers wederom een knappe prestatie van de Vriezenveense meiden!

Picker Reds M22 – Peatminers M22 (56-107)
De mannen kwamen in Eibergen langzaam op gang.  Een gebrek aan rust in de aanval was hier vooral debet aan. De mannen stelden orde op zaken en liepen van 7-7 halverwege het eerste kwart weg naar 16-27. Met slim basketbal werd Picker Reds in de 2e periode zoek gespeeld. Alle opties werden benut: inside scores, drives, driepunters, het team zocht én vond telkens de beste keuze. Ruststand 28-61.

Die lijn werd na de rust doorgezet. De Eibergenaren probeerden met fysiek spel het ritme van Peatminers te verstoren, maar dat mocht niet baten. Via 40-82 na het derde kwart liepen de mannen uiteindelijk uit naar een 56-107 eindstand.

Landstede ZAC X12-1 – Peatminers X12-1 (90-8)
ZAC is de gedoodverfde kampioen in deze eerste competitiehelft. En dat was deze wedstrijd goed te zien. Zeker in de eerste periodes waren de jongens en meiden van Peatminers zichtbaar onder de indruk. Ze lieten zich regelmatig de kaas van het brood eten.

Maar het team groeide in de wedstrijd en werd brutaler. Met name verdedigend werden ze steeds sterker. De tegenstander was echter een maatje te groot. De jongens en meiden konden echter met opgeheven hoofd van het veld. Ze hebben hard gewerkt en veel geleerd!