BV Peatminers mag weer beginnen aan de competitie!

Na een competitiestop mogen de teams van BV Peatminers eindelijk weer basketballen.

Peatminers MSE2 – Twente Buzzards MSE3 -> 37-32

Daar was het weer game day. Ruim twee maand nadat de gedwongen winter break was begonnen. Was het Tankservice Haarhuis team weer klaar om een wedstrijd te spelen.

Een moeizame start. Waarbij het team tot eind eerste kwart nodig had om de organisatie op orde te krijgen. 8-8

Het tweede kwart stond de verdediging en liep de aanval en dus gingen Peatminers de rust in met een voorsprong. 24-17.

Na rust gingen de heren rustig door. Maar veel werd er niet gescoord. Ook bij de tegenstander liep het niet lekker en dat was het gelukt van de thuisclub. 32-22.

De vorige wedstrijd tegen Twente Buzzards konden de heren van peatminers het redelijk gecontroleerd tot één punt laten komen en ook nu kwamen de Buzzards terug tot 3 punten. Rust zorgde ervoor dat de minuten weg tikte en ondanks alles wonnen peatminers op ervaring. Een sportieve en fijn gefloten wedstrijd. Hopelijk komt het seizoen op stoom. Volgende week een uit wedstrijd.

Risne Stars X22 1 (VR) – Peatminers M22 1 -> 44-55

Dit weekend stond Risne Stars op het programma. We mochten voor de tweede maal op bezoek bij dit team. De vorige ontmoeting hadden we een wat mindere uiting en dit lieten we ons natuurlijk niet twee keer gebeuren. De wedstrijd werd, in tegenstelling tot de vorige keer, op centercourt gespeeld. We starten de warming-up en hier vielen de schoten al vaak door het netje. Dit moest ook wel aangezien we een zone-verdediging tegenover ons kregen. De wedstrijd begon en we hadden een snelle score vanuit de sprongbal. De eerste kwart speelden we met vertrouwen en door de extra ruimte door het centercourt konden we goed onze aanvallen spelen en nog belangrijker, eruit scoren. In de verdediging lieten we nog wat liggen maar we gingen met een voorsprong door naar het tweede kwart (16-20). De tweede kwart wisten we dat de aanval goed zat. Focus op de verdediging was het plan. Risne Stars had het lastig met onze verdediging. We hielden ze deze kwart maar op 6 punten. De aanval liep goed door. De driepunters bleven vallen (22-36). Na de rust hadden we een taak. Deze wedstrijd niet meer uit handen geven. We brachten rust in het spel en probeerden niks te forceren. In de derde kwart werd minder gescoord (34-45). De vierde kwart was dan ook een kwestie van uitspelen. We speelden mooie lange aanvallen waardoor we goede kansen voor onszelf creëerden. De overwinning kwam niet meer in gevaar en we sloten de wedstrijd af met een 44-55 overwinning. Een mooi resultaat in het altijd lastige Rijssen.

Overige uitslagen: Red Giants X12 2 – Peatminers X12 2 -> 56-27