Twente Buzzards M22 1 – Peatminers M22 1 -> 73-79

[Eerste kwart] Buzzards 15 – Peatminers     13

Nadat Peatminers enkele weken geleden met 7 punten verschil verloren had van de Twente Buzzards, was U22 extra gemotiveerd om de punten uit Hengelo mee te nemen. Beide Teams speelden met een kleine bank op full-court wat een beroep deed op de conditie van de spelers. Tijdens het eerste kwart gingen Buzzards en Peatminers gelijk op.

[Tweede kwart] Buzzards 36 – Peatminers 30

Buzzards begonnen het tweede kwart sterk, Peatminers zakte terug in verdediging Blauw (zone). Hier hadden de Buzzards al snel een antwoord op gevonden en door middel van een snijdende man op de achterlijn wist het thuisteam meerdere malen te scoren. Peatminers zat de Buzzards echter op de hielen. Achter de driepunterslijn wisten Peatminers de bal vaak raak te gooien. Met een kleine achterstand en volle moed ging Peatminers de rust in.

[Derde kwart] Buzzards 53 – Peatminers 49

In het welberuchte derde kwart hielden de Peatminers voet bij stuk. Enkele weken geleden was dit hét kwart waardoor Peatminers uiteindelijk verloren had van de Buzzards, en dit lieten de heren natuurlijk niet nog een keer gebeuren. Doordat Peatminerts terugzakte in verdediging Rood (man-to-man) en aanvallend niet verzwakte, wist U22 enkele punten in te halen op de Buzzards. Met vier punten achterstand ging Peatminers het laatste kwart in.

[Vierde kwart] Buzzards 66 – Peatminers 66

Peatminers begon het vierde kwart on fire! Sterke drives en hier en daar een strakke pass maakte het voor de Buzzards lastig om de aanval van Peatminers te stoppen. Desondanks wisten ook de Buzzards meerdere malen te scoren, waardoor de teams nek aan nek gingen. Met een gelijke score gaan beide teams een verlenging tegemoet.

[Verlenging] Buzzards 73 – Peatminers 79

Met een kleine bank en een full-court velt waren de conditie en het bewaren van rust nu dé winnende factoren. Peatminers hadden deze conditie en hielden deze rust, waardoor momentum werd opgebouwd. De frustratie bij de Buzzards liep op. Een paar onmogelijk maar toch rake drives en heel wat vrije worpen later wist Peatminers de winst te realiseren. En met 6 punten verschil namen de Peatminers de punten mee uit Hengelo.

Arriba MSE2 – Peatminers MSE1 -> 52-65

Heren 1 had zaterdagavond een uitwedstrijd bij de Universiteit Twente tegen Arriba. Een onbekende tegenstander voor de heren uit Vriezenveen. Gezien de stand wel een geduchte tegenstander. Het eerste kwart ging redelijk gelijk op. Arriba had aanvallend de rust en wat ruimte op de bal rond te passen en lichtelijk de overhand. Peatminers kon met individuele acties redelijk bij blijven maar had moeite aanvallend. 16-11 in het voordeel van Arriba. Het tweede kwart begon Peatminers wat slordig verdedigend en Arriba liep iets uit. Na een time-out probeerde Peatminers meer naar de basket te gaan en verdedigend een tandje feller te zijn. Hierdoor kwam heren 1 weer een beetje terug. Maar Arriba had nog de leiding met 30-25 na het tweede kwart. Het derde kwart werd Peatminers beloond voor hun harde werken in de verdediging. Arriba kwam maar niet tot scoren. Peatminers had nog steeds wel moeite aanvallend, maar wist stukje bij beetje toch gelijk te komen met Arriba. Niet elke score ging er in maar aan de andere kant werd er niks weg gegeven. Met een driepunter vlak voor de zoemer kwam Peatminers zelfs voor, voor het eerst in de wedstrijd. 35-38 in het voordeel van Peatminers. In het begin van het vierde kwart werd de voorsprong steeds gewisseld door beide teams. Op een gegeven moment wist Peatminers de voorsprong weer te pakken en aanvallend liep het heel goed. Arriba die toch wat vermoeid raakte, begon moeite te krijgen om aan te haken. In de laatste minuten wist Peatminers het slim uit te spelen en de vrije man te vinden. Met een driepunter vlak voor de zoemer gingen de punten mee naar Vriezenveen met een 52-65 overwinning.

Twente Buzzards VU14 – Peatminers VU14 -> 55-52

Afgelopen zaterdag stond de derde ontmoeting met de VU14 van Twente Buzzards van dit seizoen op de agenda. In de eerste twee ontmoetingen bleken de teams zeer aan elkaar gewaagd. Beide keren was Peatminers de sterkste, maar deze keer trok Peatminers aan het kortste eind.

Niet dat de meiden zich zomaar overgaven, integendeel. Er werd hard maar sportief gestreden om elke score. De teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Via 10-13 (1e periode), 25-25 (2e periode) en 35-37 (3e periode) werd het 48-48 en een verlenging. Peatminers speelde te gehaast en Twente Buzzards sloeg voor het eerst een gaatje. De meiden gooiden alles in de strijd om terug te komen, maar moesten de punten toch in Hengelo laten.

Amical MSE2 – Peatminers MSE2 -> 48-53

Afgelopen vrijdag mocht het tweede heren team van Peatminers naar Enschede voor de uit wedstrijd tegen het tweede team van de heren van Amical. Het Peatminers team is een mooi samen gesteld team waar buiten het basis team er vaak spelers van u22 mee spelen. Maar bij Peatminers hebben we ook nog een mooie poel met recreanten. Zijn mogen een aantal wedstrijden per seizoen mee spelen, als het uitkomt en als ze dit leuk vinden.

Zo hadden de heren de recreant die in Enschede woont die vrijdag mee speelde. Een fijne speler die prima op de 1 kan spelen. Na een rustig begin lukte het Peatminers om het eerste kwart winnend af te sluiten. Het tweede kwart kwam Amical sterk terug en bij rust was er een kleine achterstand voor de mannen uit Vriezenveen. Het team uit Enschede staat onder in de ranglijst maar tegen die status in speelde het team niet onaardig en dus moest Peatminers aan de bak. Na het derde kwart was er een minimale voorsprong en dus zou de wedstrijd in het laatste kwart beslist worden. Toen er een voorsprong gevonden was van 5 punten kon Peatminers het met redelijke rust uitspelen. Door gebruik te maken van de klok en goed te verdedigen gingen de punten mee naar Vriezenveen.

De recreant had 40 minuten in het veld gestaan en optimaal en niet onverdienstelijk gebruik gemaakt van een mooie basketbal avond. Buiten dat de laag geklasseerde kerels uit Enschede zich kranig weerde was het een leuk team om tegen te spelen.