BV Peatminers heeft afgelopen weekend mooie resultaten laten zien op de velden. De spelers van BV Peatminers kunnen terugkijken op een mooi weekend. En voorbereiden op de volgende geplande wedstrijden.

Peatminers V18 – BV Groningen V18 1 -> 54-49

Iedereen wist dat het een spannende wedstrijd ging worden aangezien we de uitwedstrijd onterecht hadden verloren met maar 15 punten verschil. De tegenstander was daarom in mijn opinie zenuwachtig voor wat er ging komen en begon de wedstrijd niet scherp, wij waren echter VLIJMscherp. We zaten overal bovenop in de verdediging en scoorden score na score. De stand na het 1e kwart was dan ook 17-6.

In het tweede kwart kwam de tegenstander eindelijk een beetje op gang, gelukkig maar, want de hele tribune zat vol met mensen die een spannende wedstrijd verwachtten en dat viel het 1e kwart toch even tegen. Onze aanval liep een beetje stil doordat we niet vrijkwamen en er werden teveel steals gemaakt met als gevolg scores daardoor. De stand na het 2e kwart was 27-19.

RUST

De tegenstander was tijdens het inlopen in de rust al verdacht positief aan het schreeuwen en klappen vol nieuwe energie en zo begonnen ze het 3e kwart ook. De scores vlogen ons om de oren, omdat we simpelweg niet goed aan het uitboxen waren. Dit leidde tot een stand van 39-33.

Het 4e kwart werden er veel fouten gemaakt zowel door de tegenstander als door onszelf. Madé Letteboer moest het spel zelfs verlaten omdat zij haar 5e fout aan de broek had gekregen. Ook onze geliefde Naomi Mourist moest het veld uit door een benarde enkelblessure. Kortom: we waren verzwakt en moe. Maar we gaven niet op en hebben deze pot slim uitgespeeld met een eindstand van 54-49!

Peatminers M18 1 – S.V.Z.W. M18 1 -> 86-49

Voor de peatminers MU18 was het al weer 4 weken gelden dat ze de laatste wedstrijd hadden gespeeld. Een vol team en een gast coach hadden vrijdag zin om te knallen. Toch begonnen de jongens rustig en bedeesd aan de wedstrijd. De aanvallen lukte nog niet helemaal direct en de jongens uit Wierden wisten het netje in vriezenveen redelijk te vinden. Toch kwamen de jongens niet in gevaar en sloten het eerste kwart winnend af. 17-15. Het tweede kwart begonnen ze geconcentreerd. Er werd beter verdedigd en dat resulteerde in maar twee scores van Wierden. Aan peatminers kant vielen de scores wel en daardoor gingen de jongens de rust in met 32-19. Na rust kwamen de jongens pas echt op gang. Snellere omschakeling en sterke rebounds resulteerde in een stand van 57-33 aan het eind van het 3e kwart. SVZW leek moe gestreden en met mooie aanvallen en sterke scores werd er aantrekkelijk gebasketbald. Geweldig om te zien en de volle tribunes genoten van het spel.

Peatminers M22 1 –  Red Giants M22 1 -> 63-36

De Peatminers beginnen dit keer scherp in de verdediging en Red Giants hebben het lastiger dan vorige keer. Eindstand 1e kwart 19-12.

In het 2e kwart blijven de Peatminers scherp en lopen uit op de Red Giants. Ruststand 34-18.

In het 3e kwart gaat het wat slordiger, de Peatminers hebben minder rust in de aanval en de verdediging zwakt ook wat af. Red Giants maakt daar gebruik van en loopt iets in. Eindstand 3e kwart 46-32.

In het 4e kwart blijft het wat slordig maar we weten de voorsprong vast te houden en uiteindelijk de wedstrijd te winnen.

The Valley Bucketeers X12 2 – Peatminers X12 2 -> 50-43

De meiden van Peatminers moesten zaterdagochtend vroeg uit hun bed, ze moesten tegen Nijverdal The Vally Buck. Onze meiden hadden er allemaal heel veel zin in. We hadden helaas twee meiden met een blessure maar dat liet de pret niet bederven. Ook hadden we een nieuwe speelster er bij die het een beetje spannend vond maar haar eerste wedstrijd heel goed heeft gespeeld.

1e kwart begonnen ze sterk we hadden getraind op de lay ups en uitboxen en dat hebben ze heel goed toegepast aan de wedstrijd. Er gingen heel veel lay ups raak en de verdediging hadden ze ook goed onder controle. Uitslag 4-3

2e kwart begonnen we weer goed en scoorde we meteen. We stonden 1 puntje voor. De volgende score kwam er al weer achteraan en het ging gelijk op 11-9

3e en 4e kwart ging het weer gelijk op en bleven ze goed verdedigen en hebben wij goeie scores gezien ze speelde ook wat meer samen met elkaar en gingen ze paar keer de 5-out staan wat ze heel goed hadden geprobeerd uitslag 26-21

5e en 6e kwart liepen we wat uit de meiden waren moe omdat we blessures hadden dus speelden ze heel veel dat kon je wel zien aan de verdediging de tegenstander kwam er wat makkelijker door en raakte veel daar door stond het 36-25

7e en 8e kwart begonnen we weer met scoren de meiden waren moe maar gaven zeker niet op dat was mooi om te zien zelfs een geblesseerde wilde spelen en dat heeft ze goed gedaan daardoor konden ze even hun rust pakken op de bank en het laatste kwart knallen dat hebben ze zeker gedaan de tegenstander had maar 1 keer kunnen scoren en kwamen de meiden goed terug. Helaas verloren maar ze hebben niet opgegeven en bleven doorgaan. De coaches zijn super trots op de meiden!

Lokomotief V16 1 – Peatminers V16 1 -> 64-38

Vrijdagavond zijn de meiden van Peatminers afgereisd naar Rijswijk voor de wedstrijd tegen Lokomotief.

Na twee minuten spelen viel de eerste score van de wedstrijd. Door een aantal fouten met de 24-secondenklok kwamen de meiden van Peatminers niet lekker in de wedstrijd. Ondanks dat de meiden uit Vriezenveen niet lekker in de wedstrijd kwamen ging het in het eerste kwart gelijk op, 19-11.

In het tweede kwart liep Lokomotief verder uit en werd het verschil 11 punten. Beide teams gingen de rust in met een stand van 35-24. Ondanks de achterstand was de wedstrijd nog steeds niet gespeeld.

Ook de tweede helft kwamen de speelsters niet in de wedstrijd. Door de vele fouten die werden gefloten door de scheidsrechters lag het spel vaak stil waardoor er niet lekker doorgespeeld kon worden. Lokomotief liep ondertussen steeds verder uit.

Het laatste kwart keken de meiden uit Vriezenveen het hele kwart tegen een achterstand aan. Door een blessure en twee spelers met 5 fouten had Peatminers geen wissels meer. Het laatste fluitsignaal klonk en de winst ging naar Lokomotief.

Zaterdag 13 november spelen wij om 16:00 thuis tegen M.B.C.A Amstelveen.

Risne Stars MSE1 – Peatminers MSE 1 -> 67-86

Heren 1 had een pittige uitwedstrijd voor de boeg in Rijssen zaterdagavond. Op het centercourt van de Reggehal begon op hoog tempo de eerste periode. Er werd fel gespeeld door beide partijen. De stand na de eerste periode was 12-16 in voordeel van Peatminers. Het tweede kwart begon Risne Stars sterk en kwam heel even voor. Na een time-out herpakte Peatminers zich in de verdediging en wist met goed aanvallend spel uit te lopen naar een 33-47 ruststand. Het derde kwart was Peatminers erg sterk in de omschakeling en wist het tempo van de eerste helft vast te houden. Scores vlogen over en weer maar voor de heren in het groen net iets meer. 53-75 voorsprong voor Peatminers na het derde kwart. Het vierde kwart begon rommelig voor Peatminers, een scherp contrast met het derde kwart.  Gelukkig herpakte Heren 1 zich op tijd en kon zo een keurige overwinning binnen slepen.

Risne Stars MSE2 – Peatminers MSE 2-> 47-39

Afgelopen zaterdag avond zijn de heren uit vriezenveen naar Rijssen afgereisd om tegen Risne Stars te spelen. Omdat Rijssen nog naar een wedstrijd heeft gespeeld konden we nog niet inschatten waar we zouden staan.  Een rustige opbouw en stabiele zone verdediging zorgde er voor dat het eerste kwart gewonnen werd. 11-16. Het tweede kwart viel de bal niet. De ring was ons niet gezind en alle ballen kaatste er weer af. Ondanks dat de rebound ook vaak werd gepakt lukte het helaas niet. Daarin tegen schoot het kanon uit Rijssen al zijn schoten raak. Een achterstand bij rust. 25-22.

Het derde kwart lukte het Peatminers niet om door de verdediging van Rijssen te komen. De drives insite werden gestopt door twee ervaren rotten. En de schoten buiten de Bucket lukte niet. Daarintegen lukte het Rijssen wel om te scoren. Einde 3e kwart 40-25.

Ondanks dat het natuurlijk niet best ging bleven Peatminers er alles aan doen. Met de support van het heren 1 team konden we natuurlijk niet opgeven. En de omschakeling van zone naar man verdediging bracht voor het spel de oplossing. Het accepteren van een foutje in de verdediging maar de snellere omschakeling zorgde in het vierde kwart voor een 7-14 run.

Dit was niet genoeg om terug te komen en dus bleven de punten in Rijssen.