MBCA A’veen – Peatminers V16 1 (VR) -> 52-50

Peatminers V16 speelde zaterdagmiddag een wedstrijd in Amstelveen. Het team uit Amstelveen was niet geheel onbekend door een eerdere ontmoeting in de bekerwedstrijden.

De dames uit Vriezenveen begonnen goed aan de wedstrijd. Door mooi samenspel, het benutten van de verkregen vrije worpen en de goede verdediging kon het team uit Vriezenveen een kleine voorsprong opbouwen.

Het tweede kwart van de wedstrijd ging gelijk op. De voorsprong voor het team uit Vriezenveen kon helaas niet verder worden uitbereid. Er was een voorsprong, maar deze was nog niet dusdanig groot dat de wedstrijd al veilig was gespeeld. De stand bij rust was 24-32.

Het derde kwart was te merken dat MBCA feller werd. Alle losse ballen die er waren verdwenen aan de kant van MBCA. De ballen aan de kant van Peatminers gingen er helaas een stuk minder makkelijk in dan in de eerste helft. MBCA kwam terug tot 2 punten, maar de voorsprong bleef aan de kant van Peatminers.

Het vierde kwart ging van start. MBCA wist dat er nog wat te halen viel en deed een tandje bij. Aan de kant van Peatminers lukt het niet om het eigen spel te blijven spelen en ook de ballen vielen niet meer. MBCA maakt het laat in het vierde kwart gelijk en wist daarna zelfs de voorsprong over te nemen. Het lukte de dames uit Vriezenveen niet om deze voorsprong weer over te nemen. Met een eindstand van 52-50 in het voordeel van MBCA konden de punten niet mee worden genomen naar Vriezenveen.

Zaterdag 19 november spelen wij om 19:00 in de Stamper onze laatste thuiswedstrijd van 2022! Wij hopen jullie dan te zien!

Peatminers MSE 1 – The Jugglers MSE 3 -> 73-69

Heren 1 had vrijdagavond een wedstrijd tegen Jugglers uit Enschede. Na het verlies van vorige week wilde Peatminers revanche halen maar wist dat dit niet makkelijk zou worden. Het eerste kwart begon gewaagd aan elkaar. Peatminers wist elkaar in de aanval goed te vinden. Er werd weinig gebruik gemaakt van de omschakeling maar tactisch liep het lekker. Jugglers wist wel in de buurt te blijven en had zelf aanvallend het goed staan. Peatminers liep aan het eind van het eerste kwart uit en leidde met 20-12. Jugglers ging in het tweede kwart over naar een zoneverdediging om Peatminers tactisch uit te dagen. Dit ging voor de heren in het groen in eerste instantie goed. Naar mate het kwart vorderde, kwam Jugglers toch dichterbij. De schoten vielen aan Enschedese kant maar de heren uit Vriezenveen behielden hun voorsprong. 34-31 met de rust. Het derde kwart ging over en weer en bleef qua score dichtbij. Soms had Peatminers de leiding, soms nam Jugglers het over. Een sportieve maar felle strijd. Heren 1 kon rond de basket elkaar goed vinden en aan het eind van het derde kwart stond het 53-50. Het vierde kwart was erg spannend. Peatminers kon een klein beetje uitlopen, zolang de vrije worpen erin gingen. Dat ging, gelukkig voor Vriezenveense kant, goed. De vrije worpen gingen erin en Jugglers kon met hun driepunters wel dichtbij blijven maar niet op voorsprong komen. Zo kon Peatminers in een hele spannende wedstrijd toch de winst binnenhalen en bleven de punten in Vriezenveen.

Peatminers MSE 2 – Amical MSE 2 -> 52-43

Afgelopen vrijdag avond had het heren 2 team van peatminers een thuis wedstrijd tegen het Enschedese Amical.

Het team had aanvallen geoefend en dit werd in het begin in praktijk gebracht. Toch vielen de ballen niet. De mannen waren niet ontevreden maar mede door het missen van de vrije worpen was de stand eind 1e kwart 4-9.

Het missen van de vrije worpen was wel een ding. De vrijworp lukte niet. Maar ook ging de bal niet door de ring. Halverwege tweede kwart stonden de vriezenveners 12 punten achter.

Het grote gat werd voor rust tot 4 punten terug gebracht maar het duurde tot eind derde kwart voor er een voorsprong werd gepakt. Door consequent de aanval te blijven lopen en in de verdediging hard te werken werd er voor gezorgd dat de winst in vriezenveen bleef. Eindstand 52-43.

(Wel waren er 26 gemiste vrijeworpen 🤪

Helaas waren er ook 3 geblesseerde spelers wat het totaal van de blessure bank op 6 zet

Peatminers X14 1 – B.V. Isala X 14 1 -> 37-32

De meiden openen prima tegen het lager geklasseerde Isala. Al snel staat er 8-1 op het scorebord. Toch lukt het niet om door te drukken. Het verschil blijft rond de 10 punten hangen in de eerste helft. De meiden komen niet in hun ritme doordat de tegenstander veel energie geeft en bovendien rommelig speelt.

In het derde kwart komt Isala tot op twee punten. Maar de meiden behouden hun voorsprong en lopen weer iets uit, naar een voorsprong van 8 punten aan het einde van het derde kwart.

Dan breekt het vierde kwart aan. Isala ruikt kansen en gaat er vol voor. De meiden rennen mee met de tegenstander en vergeten hun eigen spel te blijven spelen. Bij Isala valt dan alles. Isala neemt een voorsprong van maximaal 2 punten. Met nog ruim twee minuten op de klok trekken de meiden de stand gelijk: 30-30.

In een zenuwslopende slotfase probeert Isala een doorbraak te forceren. Maar de meiden houden het hoofd koel en van afstand schieten ze twee cruciale ballen raak. Zo staat er ineens weer een voorsprong van vijf punten op het bord. Isala lijkt gebroken en de meiden spelen de wedstrijd gecontroleerd uit.

De Vriezenveense meiden behalen zo met een flinke portie vechtlust een zwaarbevochten, maar zeer verdiende, overwinning.